Powered by Blogger.

Tuesday, December 28, 2010

2nd Day..


2nd day klas.. pagi2 dah ajak hubby makan kat mcD.. hehhehe.. McD ni dekat je ngan kolej.. jalan kaki pon sampai..

Sarapan pagi ahad makan lempeng omputeh ni.. hehhe.. pancake mcD.. makan 2 ketol ni cukup la kot wat lapik perot.. makan cepat2.. pas tu tinggalkan hubby ngan mamat alan kat mcD.. saya jalan kaki pegi kolej..

Sampai kolej masok klas n terus sambung jahit baju.. mase ni ngah jait leher.. nak jait leher pon kene pelan2.. tak boleh gopoh2..

Siap jahit leher amek gamba kak no plak jahit leher.. saba ye kak no.. jait pelan2..

Ni plak gamba pesak ngan kekek yang dah siap cantum.. sume ade teknik.. tak boleh main bedal..

Bile dah siap pesak ngan kekek, jait lengan baju plak.. sume kene ikot step..


huhuhu.. dah nampak bentok baju.. dah boleh cantomkan bahagian badan ngan pesak.. kene jait dari bahu ke bawah.. bukan dari bawah ke atas..

Yeeaayyyy.. dah siap baju kurung.. cam tak caye je bile boleh wat baju kurung ni.. dah siap baju kurung kene wat kain plak..

Hehehhe.. dah siap sepasang baju kurung.. gamba untuk cam ne nak wat kain tak de.. sebab nak buat kain susah skit.. tumpuan sepenohnye kene ade ye.. nanti kalo salah cikgu marah plak.. heheh.. cikgu tak mara pon.. cikgu baik.. =D

Dah siap baju amek gamba orang lain plak.. kak no ngah jait kain.. kak azie plak ngah jait getah kain.. cayok2!!!

Ni peserta terbaik.. syikin.. sebab die la orang paling awal siap wat baju.. huhuhu.. tahniah buat shikin.. caya lah..

Adik kepada shikin masih belom siap.. ngah jait kain..

Dah siap sume kene isi borang penilaian ni plak.. borang ni untuk kite tulis program ni bekesan ke tak.. tenaga pengajar die bagus ke tak.. tapi memang best la.. dari tak tau manjait boleh tau.. kalau nak pandai tu kene la wat selalu baru boleh pandai..

So pe lagi.. bile dah siap sume sesi menayang baju la.. hehehhe..

Kak sabrina n kak shima.. wakil dari taman sutera ni..

Saya pon nak menayang juge.. hehheeh.. dah siap.. cume bawah baju ngan ujung lengan je blom jait tangan.. tapi kalau nak pakai dah boleh dah..

Ni la sume 8 pesrta yang sempat tayang baju.. sume ade 9 peserta.. sorang dah balik tak sempat nak posing..

Pasangan kembar.. kak sabrina ngan kak no ni same plak kain die.. beli pon tempat yang same kat kamdar.. hehheh.. jangan tetukar plak pas nih..

Lastly tak ketinggalan saya n kak no.. huhuhu.. boleh la kak no bukak kedai jait plak pas nih.. hehehhe...

Pape pon klas jait ni memang best.. dapat belajar amek ukuran badan, wat pola, potong kain, jait kain sampai la nampak rupe baju.. time kaseh kat cikgu helma yang sangat la besaba mengajar kami2 yang banyak songeh ni.. hehehhe.. time kaseh gak kat shima yang hebahkan klas menjahit nih.. dan yang paling best dapat kawan baru.. to kak shima nanti kalau ade klas menjait lagi jangan lupe email okeh.. hehheh..

11 juta comments on "2nd Day.."

Nini D.. on December 28, 2010 4:19 PM said...

bravo!..lps ni tolong jait bj utk aku ye..

eda_ej on December 28, 2010 5:30 PM said...

huhuhu.. buleh2.. tapi aku kene jait baju aku dulu seploh lai baru amek baju ko.. takot plak aku nak jait baju orang nih.. silap potong kang mampuih..

a'in fajar on December 28, 2010 8:55 PM said...

wah!!! bestnyer dah pandai jait baju..baguih!!!baguih...

eda_ej on December 28, 2010 9:12 PM said...

ni buat baju ade cikgu.. kalo wat sdirik aku tak tau la jd ke tak.. hehhehe..

firna on December 29, 2010 9:50 AM said...

yuran bp ek cik belajar kat situ? nak g belajar jugak la.

~aku_najwa~ on December 29, 2010 7:44 PM said...

wahh, bestnya pandai menjahit. nak belajar jgk buat bj, lupakan, eheheh.

nnt bole tempah . kurung cotton eh

eda_ej on December 29, 2010 9:17 PM said...

mama~yuran die RM20 sahaja untuk belajar buat baju kurung.. klas 2 hari sabtu n ahad.. memang berbaloi..

kak najwa~haah kurung cotton sebab kalo nak blaja kene pakai kain cotton.. murah je kain tu, semeter rm2.50 je.. kalo nak cantek kene la beli kain cotton yang mahal.. =D

neyza mokhtar on December 30, 2010 8:48 AM said...

aku semakin jeles..apa harus aku buat?kehkeh..ko ni saja la nak naikkan semangat aku menjahit balik..tgk la nanti!!(sungguh dengki ini orang)..hahaha..

eda_ej on December 30, 2010 9:00 AM said...

hhuh.. makin kritikal tahap kejelesan ko nih.. aku tak de niat pon nak jeleskan ko.. huhuhuh.. tapi kalo nak jeles untuk mende yang baik ape slahnye kan.. hehhehe..

neyza mokhtar on January 04, 2011 12:07 PM said...

tp aku hangat2 taik ayam...hangat lagi taik aku...hahaha..

eda_ej on January 04, 2011 12:37 PM said...

tak pe.. yang penting semangat tu kene ade.. hehhee..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez