Powered by Blogger.

Tuesday, January 31, 2012

Dah Sampai..

12 juta comments
Huhuhu.. barang yang di order dah sampai..


Time kaseh kat niza sebab sudi pos.. huhuhu.. ate udah aku beli, maka kene la tokey ngepos ye dak..




Dah selamat sampat hari kamis lepas..


Apekah mendenye ini???


Taarrraaa...




Ini le mende alahnye.. saje le cube2.. maklom le duduk umah pon bukan duduk diam goyang kaki.. nak ngadap anak2.. paham aje le bile ade anak kecik ni.. macam2 nak kene buat..


Rase die pon sedap juge.. macam nak minom banyak kali je..


Kat bawah ni ade la skit kebaikan Cocoa Collagen ni..


KEBAIKAN DAN KHASIAT:



  • Membantu mengimbangi hormon
  • Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
  • Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
  • Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
  • Melambatkan proses penuaan
  • Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
  • Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
  • Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Memberikan tenaga
  • Membantu mengurangkan keguguran rambut
  • Melancarkan peredaran darah dalam badan
  • Mengimbangi berat badan
  • Meningkatkan daya penghadaman
  • Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot





Huhuhuhu.. bukan untuk orang yang duduk rumah saje, malah yang kuar bekerje pon sesuai amek mende ni.. bukan ape pon cume nak bagi kite lebih bertenaga..


Dalam beberapa hari aku minom cocoa collagen ni rase cergas la skit dari biase.. aku tak bley la nak bagi testimoni banyak2, baru bape hari je pon aku cuba.. tunggu la dalam dua tige bulan ke..


Kalau ade sesape yang berminat boleh la order kat pengedar berdaftar iaitu puan niza.. kene le beli kat pengedar berdaftar sebab takot kang tebeli barang tak ori pulak.. skang ni memang melambak orang jual barang tak ori.. selain tu buleh la dapat discount.. sape yang tak suke ngan discount kan.. hehhehe..


Inginkan keterangan lanjut boleh la klik di sini..











Monday, January 30, 2012

Nida Kawen..

2 juta comments
Semalam aku, mr ejai, anak2 dan my niece lin serta suami sempat menghardirkan diri ke majlis kawen nida kat danau kota..


Siapa nida ni?? kawan skolah kat telok anson dulu.. satu kelas mase form 2.. satu asrama tapi lain dorm.. beliau pon kejap je kat telok anson, sempat setaun je kat telok anson.. bile naik form 3 die pindah.. lepas dari tu tak pernah jumpe dah.. semalam baru jumpe bile hampir 15 taun tak jumpe.. huhuhu.. lame gile tak jumpe tapi nida tetap macam dulu.. =D


Tak plan pon nak pegi sebenarnye.. sepatotnye semalam mr ejai ade outdoor shoot untuk pengantin yang bersanding hari sabtu lepas, tapi pengantin nak buat outdoor hari sabtu tu juge.. hari ahad boleh la pegi kenduri.. hehehhe..




Seb baik sempat jumpe nida.. dah nak gerak pegi outdoor mase ni.. langit dah mendong.. pape pon cantekkan baju die.. kunin raje ko.. hehehhe..




Tak ketinggalan juge kakak kepada nida, kak awie.. name betol hafizah tapi kat asrama dulu memang bebudak panggil kak awie.. ape punca pon panggil awie pon aku tak ingat dah.. lame sangat..




Balik dari kenduri.. kemain lagi sengeh manjang dua branak ni dalam kete..




HAsnaa pon dah penat.. tido saje la die walo hidung dah mule berair.. harap kak najwa kenal baju hasnaa ni.. time kaseh kak najwa.. baju ni memang kene ngan warna kulit hasnaa.. hehehhe...




Ni gamba klas mase form 2 dulu.. aku cilok dari fb puan eila hehhhe.. nampak tak puan emy pon ado.. kelas aku tak ramai budak melayu.. walo pon time cikgu tak de banyak bunyik cong ceng cong ceng tapi best.. hehehhe...


Pape pon aku doakan semoga puan nida dan suami bahagia selalu.. cepat2 dapat baby ye.. peace yoo.. =D















Sunday, January 29, 2012

Tangki..

2 juta comments


Ini adalah tangki simpanan air masak kat rumah.. harap dapat diabaikan radio kat sebelah tu ye.. teman bejoget time masak radio tu.. huhuhu...


Dulu sebelom BF kan hasnaa (sebelom hasnaa lahir) tangki ni akan ditopup bile dah seminggu atau pon paling lame dua minggu..


Bile dah BF hasnaa paling lame boleh tahan pon seminggu dah kene topup balik..


Tapi sekarang ni bile masing2 dah sakit, masing2 nak kene minom air banyak bagi penyakit cepat hilang.. dan sekarang tangki air yang boleh muat 15 liter air ni cuma boleh bertahan dalam 2-3 hari saje.. huhh.. orang dalam rumah ni dah gile minom air..


Korang dah minom air??? kalo belom meh la kite minom air banyak2..


Kami2 kat rumah ni masih belom sihat sepenohnye.. maseh meleleh2.. huhuhuhu...





Saturday, January 28, 2012

Fatheeya Hasnaa Is 4 Months Old

3 juta comments


Huhuhuhu... kejap je anak dara ni dah 4 bulan..


Dah pandai golek2 badan.. dan dah pandai menerap tapi tak selalu.. mase mandi suke gerak2.. takot telepas je..




Amek gamba ni tengahari tadi mase hasnaa tido.. tetengah nak snap senyum plak die... cam tau2 je orang nak amek gambo..




Hari ni hasnaa pakai baju yang sangat gegurl... aboh die belikan mase pegi pangkor ari tu.. huhuhu.. angin masok dari kiri, kanan, atas dan bawah.. huhuhu...


Sedang sebok ngambek gambo hasnaa, si abang harith nak interprem juge.. amek la gambo die sekeping..




Walau hidung die masih sumbat, tapi senyum juge die.. rambut pon dah panjang.. dah macam pakai helmet.. bile la nak bawak gi potong ntah..











Friday, January 27, 2012

Seseme II..

6 juta comments
Rentetan dari entry lepas..


Malam tadi mr ejai pegi klinik ngan harith.. pegi bedua je.. aku tak pegi.. seseme aku dah beransur kurang.. tak pe kot tak pegi klinik.. lagi pon hasnaa dah tido malam tadi.. malas nak angkut2 die..




Ko tengok jah laki mak, sementara nunggu turn pon sempat update fb..huhuhu..


Dokto kate harith kene jangkitan kuman.. mr ejai pulak seseme biase.. musim orang demam.. abah aku kat kampong pon domam.. sian abah.. huhuuhu..




Ni satu set besalin ubat harith..




Ni plak ubat abah die.. hamek ko dua klinik skali.. ubat yg klinik 1st tu cam tak tak bape nak jalan.. so pegi klinik skali lagi malam tadi..




Harith dalam keadaan ke'laloq'an.. muke die tengahari tadi lepas makan ubat.. tak lame pas tu die tido.. hidung die pon cam dah melecet sebab asek dok picit je kasi hingus kuar.. semoga semua orang dalam rumah ni cepat sihat.. aminnnn...

















Seseme..

2 juta comments
Sume orang dalam rumah ni kene seseme.. kecuali hasnaa.. hasnaa dah isap perabih antibody dari ibu die agaknye sebab tu die tak kene.. kami2 yang kene seseme ni semedang aje meleleh..


Tengahari tadi mr ejai balik dari opis sebab dapat mc.. sampai rumah terus tegolek..




Ni gamba semalam.. harith dah start belajar benapas ikot mulut..




Ni plak gamba ari ni.. time tido tengahari.. nampak beno tak sihatnye..


K la.. esok sambung..



Tuesday, January 24, 2012

Bawak Balik Stereng..

3 juta comments
Weekend baru2 ni kene tinggal lagi.. tapi sehari semalam je.. mr ejai menjalankan tugas di selatan tanah air pulak.. kat pontian johor.. huhuhu.. minggu lepas pegi team building kat pangkor.. kali ni pegi amek gamba plak ngan hafeez halim.. betol la orang tue2 kate sayang bini tinggal2 kan.. huhuhu..


Balik dari pontian mr ejai dan hencik hafeez halim sempat singgah ke pekan rengit.. banyak jual barang bundle ngan barang2 2nd hand.. dan yang paling penting MURAHHH.. hehhehe..




Stereng ini lah yang telah mr ejai beli.. sebab die tau anak bujang die suke sangat ngan stereng kete.. maka dibelikan la sebijik..






Harith dah ade port main yang baru.. skarang dah ade port untuk menghabiskan minyak.. main la sampai lebam.. kompom minyak tak abes2.. paling kuat pon game over je.. pas tu boleh main lagi..




Harga asal stereng ni $45 doller s'pore.. tapi beli dapat RM40 sahaja.. $1 doller s'pore lebih kurang RM2.50.. so 45x2.50 dah bape kan.. kire murah la ni.. barang pon tak de la buruk sangat.. dan yang paling penting masih berfungsi dengan baik.. tak kisah la 1st hand ke 2nd hand ke janji boleh pakai..




Dan kini ini la yang jadi.. hadap la stereng tu.. sampai makan pon tak nak.. boleh kenyang agaknye dok hadap mende tu..









Friday, January 20, 2012

Sunat..

4 juta comments
Cerita pasal sunat.. maksud aku khatan.. bukan khatam..


Anak daraku hasnaa dah selamat dikhatankan malam tadi..


Gile punye lambat nak sunatkan die.. slalu orang dok sunat anak mase seminggu or dua minggu.. paling lewat pon dua bulan.. tapi hasnaa dah 3 bulan lebih..


Mule2 dulu ingat nak soh embah lijah (bidan kat kg) yang urut aku tu je yang sunatkan.. rupe2nye embah lijah tak buat plak kerje2 menyunat nih.. setelah di survey2 jumpe juge klinik yang ade wat sunat untuk baby gurl..


Sampai kat klinik malam tadi rase cam tak jadi je nak sunatkan hasnaa.. orang ramai gile.. dah macam kat pasar raye.. sesak.. banyak sangat orang sakit.. dari baby, budak kecik, wanita mengandong, bapak merandong sampai la ke orang tua yang kene naik kusi roda pon ado.. serius ramai..


Time register dapat no 73.. pesakit semasa 50++.. hambek ko kene tunggu lebih kurang lagi 20 orang.. bincang2 ngan mr ejai antara nak wat hari lain or nak teruskan malam tu.. big boss kate tunggu je la.. so tunggu.. mujo hasnaa tak wat hal.. dah siap bagi susu mase on da way ke klinik..


Lame menunggu.. last2 hasnaa laloq.. mate kuyu2 macam nak katop.. akhirnye hasnaa tewas.. hasnaa tertido sebelom die disunatkan..


Name hasnaa kene panggil.. masok bilik dokto n aku agak tekejut skit.. kate dokto pompuan.. tapi apsal dokto ni bejambang.. aduyai.. dah siap call kat klinik tu kate malam tadi turn dokto pompuan.. tak pe la.. tak kan nak ngamok2 plak kan.. redho aje la.. aku bagi hasnaa kat abah die.. mr ejai letak hasnaa kat katil.. aku dah start cuak... tak brani dan tak sanggop nak tengok.. ini pengalaman pertama aku tengok baby gurl nak kene sunat..


Aku tetap tak tengok.. aku cume duduk kat kusi bertemankan abang harith yang sebok dok panggil hasnaa.. aku lagi tambah cuak bile nampak dokto bawak bekas berisi gunting kecik.. aku yang takot lebih.. hasnaa maseh laloq.. mengantok betol die..


Aku makin bedebar bile nurse tanggalkan seluar n pampes hasnaa.. Allahu akbar.. aku tak tengok dah.. yang aku tau mase tu telinga aku cume bersedia untuk bunyi hasnaa menjerit.. aku bajet hasnaa mesti mengelejat punye.. sedangkan cocok yang tiap2 bulan tu pon die punye melalak satu klinik boleh dengar.. ni pulak kene sunat tang situ kan..


Aku tunggu punye tunggu tak de plak menjerit anak dara aku nih.. tahap mengantok die mengatasi rasa sakit agaknye.. syukur alhamdulillah.. hasnaa dah selamat sunat.. yeayy..


Sebelom ni memang macam2 yang belegar2 kat pale otak aku pasal sunatkan baby gurl ni.. bile dah siap rase sangat lega.. tak de la seterok mane.. time kaseh dokto.. 


Bile pikir2 balik, macam2 pengalaman bile dah jadi ibu ni.. aku rase ni baru sikit.. banyak lagi yang bakal penyusul.. harap aku tabah dalam membesarkan anak2..








nota kaki~gambo tak de.. segan nak amek sebab orang ramai sangat kat klinik malam tadi..



















Buah Hati Dah Balik..

3 juta comments
Sory kawan2.. aku asek lmbat je update blog.. bile tanggungjawab dah makin banyak cam ni la..


Kadang tu baru nak menuleh yg kecik nangeh nak susu.. tak pon yang beso plak sibok nak makan la nak itu nak ini.. tapi wat mase ni ok la lagi.. masih boleh handle..


Ye, seperti tajuk di atas buah hati a.k.a big boss udah selamat balik dari pangkor petang senin lepas..


Ade sedikit perubahan.. elok je sampai rumah aku tengok warna kulit dah betukar sikit.. ala2 udang kene bako.. huhuhu.. mujur anak2 masih kenal abah die.. hehehhe..


Oley2 ade la dua tiga bungkus sate sotong.. jadi la.. nak borong banyak2 pon takot susah nak bawak balik.. nak merempit dari subang ke sini tu yg masalah.. tu pon seb baik bawak beg galas je.. kalau bawak beg tarik cam bebudak AF tu mane gaye nak hangkut..


Sory gambo tak banyak dalam entry kali ni..


Berkenaan dengan barot untuk cucu sulong chu tu dah selamat aku siapkan..










Dapat buat 7 helai.. dah selamat pon chu amek minggu lepas.. harap chu bepuas hati la hendaknye..


Chu dah start risau bile cucu yang dikandung menantunye asek ke bawah je.. chu kate dah banyak kali pegi jumpe bidan kasi naikkan baby tu balik.. walaupon due date amalina 1 march tapi chu kate mungkin besalin awal kot.. baby macam dah tak saba2 nak keluar katenye.. huhuhu.. pape pon aku doakan semoga amalina dan baby die selamat.. aminn..











Sunday, January 15, 2012

12 Tahun Sudah..

5 juta comments

Pada tanggal hari ini, 12 tahun yang lepas..


Huhuhu.. maleh la dok cite pasal zaman cintan cinton ni.. tak de yang menarik pon..


Lebih kurang same je cite ngan orang lain..


Semoga hubungan kami berkekalan..










Tengah wat ape agaknye orang kat Pangkor time ni ye... cepat la esok..













Saturday, January 14, 2012

Sepi lagi..

3 juta comments


Kedua2 gambar diatas telah diambil pada jam 5.21pg tadi..


Huhuhu.. kene tinggal lagi weekend ni..


Mr ejai nak pegi pulau pangkor.. tahun ni team building kat sane plak..


Mujur la dekat je.. tak macam dua tahun lepas yang kat phuket tu..


Kol 5 lebih dah kene keluar rumah sebab mr ejai nak parking moto kat rumah paan adik beliau yang kat subang tu.. kol 6.30 pg dah nak kene ade kat Subang.. flight dalam kol 8 kot.. tak pasti plak aku.. huhuhu..


Redho aje la.. ari senin ni kang baru balik..


Semoga suamiku mr ejai selamat pegi dan balik.. aminnn..
















Nota kaki~ade orang tanye, apsal ko tak ikot je pegi pangkor??? huhuhu.. tak de peruntukan untuk aku dan anak2 noks.. staff sahaje.. kalau family day boleh la aku ikot..









Thursday, January 12, 2012

Kpop Vs ipop

3 juta comments

Aktiviti kini sedang menonton kpop vs ipop di http://mivo.tv/home.php saluran SCTV..


aku memang demam tv endon skarang.. hehehhe..

Wednesday, January 11, 2012

Bukan Entry WordLESS Wednesday..

11 juta comments
Sory kawan2.. dah dekat seminggu tak update..


Last update hari rabu minggu lepas je.. pas tu dah tak de..


Siang rabu lepas dah start demam.. tak larat dah nak bangun..


Hari khamis mr ejai pegi keje gak meninggalkan orang yang demam dan kene jage 2 orang budak ni kat rumah..


Kene kuatkan semangat demi budak2 nih..


Hari jumaat mr ejai EL sakit perot.. lega skit ade orang teman kat rumah.. boleh la tolong jage anak2..


Hari jumaat malam sabtu pegi klinik.. dapat la ubat demam, batok, seseme ngan antibiotik.. yang peliknye bile makan ubat kejap je kebah.. pas tu demam balik.. rase cam apsal la kebal sangat kuman dalam badan ni.. lambat sangat nak baik.. oleh itu sabtu dan ahad dok kat rumah je..


Kemarin baru boleh bangun dengan cergas.. sonok bile dah sihat.. Allah baru tarik sikit dah banyak merungut.. ni la manusia..


Settle hal demam.. timbul plak hal lain.. susu plak tak bape nak kuar.. dugaannnn.. minom air dah abes beliter2 tapi cam tak singgah ke breast je.. minom banyak2 tapi terus turun ke pundi kencing.. sabo aje la..




Berbalik kepada gambar Wordless wednesday minggu lepas.. sory pada kawan2 yang dok tetanye2..






Pekerjaan menatang ini adalah sebagai "Tukang Tolak Ubat Gigi"






Sebelom digunakan..




Sedang digunakan.. berfungsi untuk meminimakan saki baki ubat gigi.. huhuhu.. dan kini menatang yg senyum tak abes2 ni dah jadi penduduk tetap bilik air.. hehehhe...




Sekian saje entry yang bukan wordless wednesday hari ni.. salam..







Wednesday, January 4, 2012

WordLESS Wednesday #04-01-2011#

7 juta comments


(*__*)


Tukang tolak ubat..









Tuesday, January 3, 2012

Dating..

10 juta comments
31 dis 2011.. hari terakhir di tahun 2011 baru dapat dating bedua..


Seawal jam 7.30 pagi anak dara kecik si hasnaa dah siap mandi.. dah siap susu dan dah tido balik..


Abang harith pon maseh belom bangun.. die memang slalu bangun lambat..


Dikesempatan yang ade, aku dan mr ejai pegi dating ke selekoh kejap.. maseh belom mandi.. huhuhu..


Anak2, mak metua dan adik ipar boleh tolong tengok2kan..


Pukul 8 pagi keluar rumah..






Huhuhu.. rase macam pengantin baru.. cuma inai je tak de..


Jalan2 kat pasar sambil pegang tangan.. tak nak lepas2.. hehehhe..


Pada orang lain pegang tangan tu perkara biase, tapi pada aku pegang tangan dah jadi luar biase bila anak dah dua..


Ye la, selalu bawak askar tapi kali ni tak..








Cam biase la hari sabtu kat pasar selekoh kalau tak pekena sup dan sate memang tak sah..


Habis juga la 15 cucuk sate makan bedua dan semangkok sup ayam..


Walau cuma dapat sejam lebih luang masa berdua tapi rase happy sangat..


Lepas beli ikan, tapow sup 3 bungkus, apam balik 2 bijik dan makan sate haruslah balik cepat2 sebab risaukan hasnaa kalau2 die terbangun nak kan susu..


Jalan laju2..


Sampai rumah hasnaa maseh tido.. lega..
















Nota kaki~hasnaa masih full bf dan sampai sekarang tak reti nak isap botol.. betuah betol budak tu..











Monday, January 2, 2012

Tersergam..

7 juta comments

Semalam balik dari kampong, lalu jalan duta..


Huh.. nampak dari jauh kubah kuning tu..


Hampir menyilaukan mate yang mandang sebab matahari nak tebenam..


Dari jauh pon dah nampak besar, agak2 bape kali padang bola la luas istana negara yang baru ni agaknye..







 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez