Powered by Blogger.

Monday, October 28, 2013

Lepas Gian..

4 juta comments

Abam besar ni nak lepas gian.. slalu adik je yang dapat naik.. tapi smalam die nak plak.. seb baik free..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 23, 2013

WordLESS Wednesday 23-8-2013

3 juta comments

Mau pulak die dok diam siap pkai seat belt sampai ke sekolah abam harith tadi..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Stroller For Sale..

0 juta comments

FOR SALE!!!

Brand : Halford, Feb 2012, Actual Price RM 999
Condition : 9.5/10
Free COD area Klang Valley

PRICE TO LET GO : RM 550

Please kindly PM or WhataApp 016-2081422 (Hafizah)

- New innovation design
- Unique folding system
- Stylish 360 degree locable front swivel wheel
- Adjustable backrest
- Removeable front bar
- Height adjustable handle
- Adjustable foot rest
- EN 1888 approved
- Compatible with Halford Babio infant car seal
- Available in black

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, October 22, 2013

Indahnya Berada Di Kampung..

0 juta comments

Hari sabtu pagi gerak balik kg.. ahad dah balik ke KL balik..

Alhamdulillah mak abah dan mak abah metua sihat..

Walau pon dapat balik kejap je tapi sempat juga makan sup kat pasar selekoh.. hehehhe..

Dan kini bz macam hari2 biase.. buat itu dan ini..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, October 18, 2013

Setahun Sudah Berlalu..

3 juta comments
Ni video tahun lepas.. tarikh yang same dengan hari ni.. mase ni hasnaa pon gigi tak abes tumbuh lagi..



Dah jadi kenangan.. semoga anak2 ibu membesar dengan baik dan jadi anak yang soleh dan solehah.. aminnn..





1st Time Cuci Kereta..

1 juta comments

Ye 1st time cuci kete sorang2.. erkk.. maksudnye tanpa mr ejai..

Sebelom ni kalau cuci kete mesti asben yang buat semua.. kite duduk je tunggu siap.. tapi hari ni rajin skit.. balik skolah amek abam harith trus pegi cuci.. dah koto pon kete tu.. habok pon dah banyak.. memang nak kene cuci.. kejap je.. siap cuci ngam vacum sume dalam RM9.. ok la kan..

Yang punat viper tu ntah cam ne la orang yang lap2 dalam kete tadi.. tekuat sangat kot sampai tetanggal.. tapi dah elok dah.. cume tanggal je.. boleh masok balik.. tak de part yang patah pon..

Sonok skit nak bawak kete bile dah cuci.. bersih je.. hehhehe... harapnye lepas ni kene rajin pegi cuci la ek.. hehehhe..

Nota kaki~tengok la hasnaa tu.. tak padan kecik.. nak juge die kendong beg hello kitty tu..


Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, October 17, 2013

Sesi Memujuk..

0 juta comments

Ni gamba pagi td..

Abam fadhlan harith tak nak pegi skolah sebab dah cuti 5 hari.. dah rase syok dok kat umah kot..

Dalam gamba tu die baru lepas minom air teh.. sempat lagi die kemam.. tu pon turun bawah nak pegi skolah naik moto pon sempat kemam air lagi.. biasanya asben cakap kalau die makan roti dah sampai skolah baru die telan..

Dan alhamdulillah harith nak pegi sekolah dan masa nak balik tadi tak mo balik sebab nak main ngan kawan2.. ni la budak2.. mase pagi beria tak mo gi skolah.. bile tengahari tak mo balik seronok pegi skolah.. alahai anakk...




Published with Blogger-droid v2.0.10

Topeng..

0 juta comments

Ni gamba smalam..

Smalam abam harith cuti.. skolah bg cuti sampai smalam.. hari ni baru start skolah..

Dah abes bosan kot die kat umah ngan hasnaa sampai topeng yang abah beli mase jerebu ari tu..

Nota kaki~mahu mengumpul gambar anak2 sementara sedang kecil.. oh anakkk..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 16, 2013

WordLESS Wednesday #16-10-2013#

4 juta comments

Mari menjemput rezeki..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, October 13, 2013

Ke Columbia Lagi..

4 juta comments

Ye.. ke columbia lagi hari jumaat lepas.. heheh.. kali ni datang bukan sebab nak check telinga asben tp melawat puan liza yang baru selamat melahirkan puteri keduanya hari khamis lepas..

Lepas hantar abam harith gi skolah bersarapan kejap kat kedai bawah sambil menunggu jemaah yang lain sampai..

Dalam kol 9.30pg dah begerak ke columbia.. tumpang kereta kak wana je.. fida n diana pon naik same.. ija je bawak kereta sendiri.. kejap je.. 5 minit dah sampai..

Seronok tengok liza dah selamat besalin.. geram tengok baby die puteh melepak macam ummie die juge.. hehehe..

Habis satu bilik tu hingaq.. tapi baby die tido je.. ade la skali memangis.. tu pon sopan sungguh..

Sembang sembang sembang dan sembang.. tuan punye badan yang besalin gelak macam org tak besalin.. walaupon czer liza tetap macam biase.. tau2 jam dah kol 10.30pg.. dah kene balik ke skolah sebab hari jumaat abam harith abes skolah kol 11 pg.. salam2 n pelok cium baby sebab nak balil dah.. semoga liza dapat berpantang dengan baik..



Nota kaki~sory la enrty ni kene tarok gamba dulu byk2 sebab pkai hp aje.. laptop sedang menghadapi saat2 nazak..




Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, October 5, 2013

Sambutan Hari Lahir Abam Harith Kat Skolah..

4 juta comments
Huhuhu.. salam semua rakan2 blogger.. ni entry tetunggak ye.. nak melunaskan janji.. hehheh

Sambutah beday abam harith dah selmat berlangsung pada 30-8-2013 yang lepas.. bawak goodie beg ngan kek saje.. kalau tak kene bawak kueh sebab sambutan hari raya dan hari kemerdekaan skali.. tapi dah bawak kek cukup la kot..

Lepas hantar abam harith skolah ibu die pon nak makan juge.. makan kat kedai bawah skolah aje..  


Memasing bawka port luck.. ade kak wati, kak wana, kak salmah, kak mas, fida, liza ngan diana..



Sarapan roti kosong.. roti canai kat kedai ni serus sedap.. rase rangup2 skit.. sambal pon sodapp.. hehhee..

Dalam tengah sedap2 makan Liza salah sorang mommies gojes call soh naik skolah sebab die kate dah start..



Naik atas.. dok tecarik2 mane la anak bujang sorang ni.. kalau pakai uniform skolah lagi jenih nak carik.. nampak same je sume.. Tengah nyanyi lagu ape ntah mase ni.. lagu jalur gemilang kalau tak silap..




Oh di depan rupenye abam halish.. tak saba nak potong kek ke..



Barisan kek yang banyak sebab sambut unutk bulan 7 ngan 8 skali.. hambek...



Dan mase ni hasnaa pon dok tecarik2 abam..



Mase ni plak teacher tengah panggil name budak2 yang sambut beday hari tu..



Masing2 tak saba nak potong kek.. Seb baik sempat record.. boleh la buat kenangan untuk abam harith nanti.. ni la 1st time die potong kek ramai2 cam ni..







Dah selamat potong..




Ni teacher dok nyakat die.. lupe dah ape nape teacher ni.. dah tak mengajar pon kat situ.. 



Sempat lagi begamba dengan teacher lela.. teacher lela ni la teacher klas abam harith.. sangat penyayang orangnya..

Lepas potong kek kat aras 1 naik aras 2 plak kat klas.. masing2 bawak naik kek ke klas masing2.. tapi teacher la yang tolong bawak naik.. hehhehe..













Cam ni la keadaan klas abam harith.. memng rase nak masok tadika balik.. huhuhu.. 




okeh.. last but not least.. memperkenalkan ni Adrina.. anak puan fida.. abam harith suke sangat main ngan die bile habis skolah.. dok main kejar kat kedai bawah skolah.. tapi sebanarnye bukan ngan adriana sorang la.. ramai lagi.. 

ni je la sempat amek gamba.. sebab ibu nak turun dah.. abam harith nak nangis plak mase ibu nak turun.. kene tipu die cakap ibu nak pegi toilet baru la ok.. adoi la anak.. jgn wat prangai cam ni kat skolah rendah nanti sudah la..

So ni je la yang dapat dirakamkan sebagai kenang-kenangan.. jadi kanak2 cume sekali sahaja kan.. 






(bile kenang dulu2 memang tak merasa la nak potong2 kek ni.. haishh...)






 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez