Powered by Blogger.

Thursday, October 25, 2012

Erti Korban..

3 juta comments
Takziah buat kawan ku sue..

Ye sue yang tempah satu set sarong bantal/tilam baby dan nursing pillow tu..

Tekejut aku bile bace kat wasap group STESMA tengahari tadi.. 

  Photobucket 

Kalau tak salah aku usia kandungan sue nak masok 8 bulan.. 

Dari sumber yang boleh dipercayai malam tadi sue rase tak sedap hati sebab baby tak gerak2.. 

Terus begeges ke hospital sungai buluh.. bile check rupenye denyut jantong baby dah tak de.. sedey.. sangat sedeyy.. uwaaaa.. besarnye dugaan sue.. 

Menurut sue baby belom keluar lagi.. esok baru nak kene induce.. Allahuakhbar.. semoga Allah pelihara hati sue.. semoga sue redho dengan ape yang berlaku.. 

Sue memang dah lame kawen.. ade la dekat 2-3 tahun kalau tak silap aku la.. n ni la baru nak dapat baby.. tapi Allah lebih mengetahui mane yang lebih baik untuk kite kan.. ade la hikmahnye tu..


  Photobucket 

Ni beberapa minggu lepas last aku jumpa sue n anom.. anom yang berkaca mata.. (gambar ni mr ejai yang amek curi2 mase kat bawah umah anom ari tu)

Pantang betol2 sue.. insyaAllah berjumpa juga dengan anak ko di akhirat nanti.. sabar lah kawan.. semoga dipermudahkan urusanmu esok.. 

Aku rase raya korban tahun akan jadi hari raya korban yang paling diingati di hati sue.. semoga sue dan suami tabah.. aminnn...





Nak nangessss.... 



Saturday, October 20, 2012

Mak Mertua Bagi Kain..

2 juta comments
Photobucket 


Mase pegi kenduri kat felda trolak ari tu balik kampung skali.. 

Mak metua bagi kain.. suruh buat baju untuk raye haji katanye.. 

Petang tadi mase hasnaa tido sempat la potong kain.. sangat mencabar sebab kain licin.. sebelom ni buat kain cotton je.. 

Selesai memotong.. baju hasnaa pon boleh buat curi2 lebihan kain.. harapnye boleh la esok hantar jait tepi.. hari isnin boleh la jait.. raye aji jumaat nanti dah boleh pakai.. kalau tak pakai nanti mak metua tanye plak mane kain yang dibagi tak dibuat baju plak kan..





Monday, October 8, 2012

Kenduri Paling Tragis..

7 juta comments

Hari sabtu lepas pegi kenduri kat felda trolak selatan.. Abang biras kawenn..

Kenduri kawen macam biasa la.. Hingaq dengan dj yag betugas.. Dan tak lupa kumpulan gazal yang nyanyi lagu dondang sayang.. Belom lagi dengan paluan kompang nak.menyambut pengantin.. Memang meriah habiss..

Tapi ade tragisnya bila keluarga pengantin pompuan tak sorang pon datang hantar bertandang ke rumah pengantin lelaki.. Tragis kan.. Kalau aku mau meraung sorang2 kat sane.. Huhuhu..

Eh.. Jangan salah paham.. Dierang bukan kawen tak dapat restu.. Tapi keluarga pengantin pompuan jauh di sabah.. Dan bapak pengantin pompuan kene operate.. Sepatutnya kene operate hujung blan ni, tapi dokto sarankan untuk buat awal.. So pengantin pompuan datang la bersama suami sahaja.. Sadis kan.. Semoga bapak pengantin pompuan cepat sembuh..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 3, 2012

Mengerjakan Ini..

6 juta comments
Dalam beberapa hari ni memang mood nak berblogging asek ke laut..

Lagi pula bz nak menyiapkan set sarong tilam dan bantal sue.. oh sue tu kawan sekelas kat teknik dulu.. semangat die nak dapat 1st baby.. tukang jahit ni pon seronok juge.. sebab corak kain cantek.. semangat nak menjahit.. tahniah sue sebab tak lame lagi ko nak dan jadi ibu..


Photobucket

Ni sarong tilam dan bantal yang sue nak.. alhamdulillahh.. dah siap.. harap sue suke la hendaknye..

Photobucket

Ni plak nursing pillow.. kat gamba ni pakai bantal aku je sebab aku cuma jait bantal ngan sarong bantal saje.. kekabu sue nak tarok sdirik.. lagi pon kat umah aku memang tak de stok kekabu.. kekabu yang ade cuma bantal yang aku pakai buat tido tu je la.. hehheh..

Kalau ade rakan2 blogger yang nak buat boleh klik di sini.. ade tutorial yang sempat aku buat mase mengandungkan hasnaa dulu..

Ni plak video tutorial cam ne nak buat piping kat keliling bantal macam kat nursing pillow tu..




Nampak senang je kan.. tapi kalau nak buat kat nursing pillow yang belengkok2 tu memang bepeloh.. baru la aku tau kenapa harga nursing pillow boleh cecah sampai RM100++ sebijik.. ini la sebabnya..

So pada kawan2 yang nak jimat buat la sdirik nursing pillow ye.. 

Selamat hari rabu.. =D




 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez