Powered by Blogger.

Thursday, July 31, 2014

Hari Raya 2014

2 juta comments
Masih belom terlambat rasanya untuk kami sekeluarga nak ucapkan selamat hari raya.. 

Macam biasa la tiap taun amek gamba atas tangga rumah atok ni..


Bile di godek2 semua gamba nampaknye gamba ni je la yang konon2 ok .. yang lain memang ke laut.. 

                              
Dan ini adalah gamba da making of mase nak amek gamba raya.. anak2 tak nak bekerjasama.. dah la setaun sekali je.. sadis btol.. 



Tengok la hasnaa ni.. dah tarik muke.. langsung tak mo senyum.. pandang kamera apetah lagi.. 

Tak pe la.. 1 syawal pon dah lepas.. yang penting dapat gak begamba kat tangga rumah atok ni tiap tahun buat kenang kenangan..  mana tau nanti anak cucu nak tengok plak.. 


Saturday, July 19, 2014

Junior Sekolah..

0 juta comments

Sekarang heboh satu Malaya bila tragedi MH17 berlaku.. dan kini rakan2 sekolah aku pon heboh juga sebab rupenya co-pilot Firdaus Rahman yang dalam pesawat tu junior sekolah lame dulu.. 

Aku memang tak pernah kenal pon dengan beliau.. mungkin jumpe pon tak pernah kot sebab jarak umur 4 tahun dengan aku.. tapi mungkin kami pernah makan di kantin yang sama.. berlari di padang yang sama dan berdiri di lapangan perhimpunan yang sama.. dan mungkin juga cikgu yang sama juga yang mengajar kami.. ini membuatkan aku dan kawan2 rasa sangat sedih.. 

aku tau bukan kehendak sesiapa pon perkara ni terjadi kalau bukan atas izinNya juga.. semoga keluarga beliau dapay menerima apa yang telah terjadi.. 

al fatihah.. pray for mh17..




Nota kaki~sumber gamba adalah dari fb.. terima kaseh kepada yang meupload..


 

Friday, July 18, 2014

Pray To MH17..

2 juta comments

Kita diuji lagi.. semoga kita akan terus tabah menempuh cobaan ini dari Allah..

takziah kepada semua waris mangsa..

(Salah seorang co pilot Firdaus Rahim junior saya di sekolah dulu.. sedihnyee)



Thursday, July 17, 2014

Zakat Fitrah 1435H/2014M..

0 juta comments

Huhuhu.. my asben dah selamat membayo jakat pitrah di minggu pertama  berpuasa hari tu. tak nak lambat2 katenye.. nak cepat bayo kang ujung2 pose tak de la kelam kabut..

Alhamdulillah tahun ni masih 4 keping resit.. tahun depan atau tahun-tahun depan belom tau lagi.. hehhehe.. Salam Ramadhan dan Salam HAri Raye ye kome..



Berdua Lebih Baik..

4 juta comments

Ahaks.. sila jangan muntah bile tengok gambar diatas..

Amek mase Sport Day skolah abam alan mase sebelom puasa hari tu.. full entry pasal Sport Day bakal menyusul.. hehhehe.. maklom je la mak ni bz bebeno..  tak nyempat2 nak update.. 

tuuunnnggguuuuuuuuuu......

Tali Beg Putus..

4 juta comments

Alahai abam alan sayang.. skolah lagi bape bulan je.. tali beg udah putus jumaat lepas..

Mase amek abam alan balik sekolah jumaat lepas tak perasan pon sebab abam alan sandang beg belah kiri.. tapi memang jarnag pon die sandang beg belah kiri.. ingatkan die saje je.. rupenye tali beg blah kanan dah putus.. sayang betol sebab beg tu elok lagi.. tapi dah lame pon die pakai dari tahun lepas.. kire dekat setaun setengah juge la die pakai beg tu..


Nanti la soh abah belikan beg baru.. sian abam alan tak de beg skolah plak nanti..




Friday, July 11, 2014

Terkenang..

7 juta comments
Jam skarang dah pukul 12.28 tgh malam.. aku tengah tunggu nasik masak utk makan sahor nanti.. periuk nasik dah jahanam.. masak atas dapo saje..

sambil2 menunggu nasik masak dok tengok2 gamba dalam galery.. terjumpe gamba ni..


Dah lame gamba ni aku snap dari album gamba asben.. Tapi asek lupe je nak letak dalam entry..

hehhehee.. tibe2 terkenang cerita 14 tahun dulu.. aarrgghh gile la dah 14 taun couple.. hehehhe.. 

gamba atas kiri tu gamba aku mase form 2.. kat aspuri.. time nak makan tengahari rasenye.. Gamba kanan atas tu plak asben mase form 2 juge kalau tak silap.. kat dalam bilik pengawas..

gamba aku yg kanan bawah tu amek kat UM.. mase form 5.. rombongan bdak2 koop ke UM.. hehehhe.. Gamba kiri tu harus lah asben depan loker dalam dorm die mase form 5.. bile kenang balik rase kelakar.. hahahha...

rindu zaman skolah.. walau couple tak satu skolah tapi akhirnye ke gerbang perkahwinan juge.. semoga bahtera yang dibina dapat belayar dengan selamat dan bahagia.. aminnn..

nasik pon dah masak.. boleh la tido.. nanti nak bangun sahor plak..



Sunday, July 6, 2014

Rembatan Di KFC..

0 juta comments

Ini cerita hari jumaat dua minggu lepas.. niat hati pegi KFC nak tebus kupon je.. tapi tenampak plak head phone ni.. nampak macam menarik.. 

Hati dah rase tegedik2 nak beli.. harganya pon agak berpatutan.. satu cume rm19.90 dan buy 1 free 1.. warna boleh pilih sama ada nak putih-putih atau hitam putih atau hitam hitam.. oleh sebab org kate putih itu bersih dan hitam itu menawan jadi amek la satu hitam dan satu putih.. hehehe..


kalau ade sesape nak boleh dapatkan di KFC terdekat anda..


Taegeuk 1 Part 2...

1 juta comments

Minggu harith belajar taegeuk 1 sampai step 6 je.. hari ni betambah sampai step ke 16.. 

Cam biase la.. bkan senang nak senang.. sempat gak harith nak menitiskan air mata.. tapi masih boleh kawal nak banding dengan klas minggu lepas.. huhuhu.. rase2nye minggu depan harith dah boleh settlekan sampai step ke 20..  insyaAllahh...



Saturday, July 5, 2014

Risoles Katenye..

4 juta comments



Juadah berbuka yang agak pelik namenye.. Risoles bak hang.. 

ye ini risoles buat sendiri.. tapi bukan saye yang buat.. tapi asben saye yang buat.. saye tolong goreng aje.. itu pon rase dah over cook rasenye.. hehehe. 

Tak tau la mane asben dpt resipi risoles ni.. tapi sedap gak.. dan kenyang walau makan cume sebijik. Heheheh.. 

entry akan datang saye cube dapatkan resipi dari asben ye..  

selamat berpuasa.. =D

Wednesday, July 2, 2014

Menjahit Melapas Tekanan..

4 juta comments
Alhamdulllah dengan izin dari Nya dapat juge menyiapkan tempahan sarung bantal ngan sarung tilam kawan sekelas puan surianti mase kat poli dulu.. 

Menjahit kadang dapat melepas tekanan.. tapi kadang kalau salah jahit pon boleh menambah tekanan.. hehehhe.. yang pastinye buat je la pape yang boleh meredakan tekanan asalkan tak memudaratkan diri sendiri dan orang lain.. 

Gamba ni amek mase nak jahit ropol kat keliling sarong tilam.. permintaan mak yong ni.. hehehe.. kene usahakan juge.. sian baby nanti..

Ni plak sarong bantal yang dah siap.. ukuran semua dari puan surianti.. untuk bantal ni die tak nak ropol2.. just simple je.. 

Akhir sekali.. ni gamba sarong tilam yang dah siap.. dah boleh pakai dah.. hehehe.. tapi nak letak snap button dulu.. baru nampak lebih kemas..

kepada puan surianti terima kaseh ye kerana sudi menempah sarung tilam dan bantal.. hasil kerja tangan saya ni belom pro lagi.. hehehe.. semoga baby puan selesa baring dan begolek2 diatasnye.. Hehehe.. tq ye..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez