Powered by Blogger.

Friday, December 26, 2014

Sampin Abam Harith..

2 juta comments
Misi membuat sampin abam harith petang tadi.. sebenarnye tak bajet nak jahit sendiri sampin sekolah agama abam harith ni.. setelah beberapa minggu carik sampin kale pepel tak jumpe2.. sebab jumpe kale ijau ngan merah je.. so mr ejai pon amek keputusan soh omak harith ni je la yang jait.. fuhh.. tarik napas panjang nak jait sampin ni.. 1st time ni nak jait sampin anak.. 

Hari ahad lepas kitorang dah beli kain pepel kat kamdar.. beli 1.5m.. cukup kot.. semalam plak pegi umah kak no.. pinjam sampin asyraf yang taun lepas punye nak buat contoh.. dah pkaikan kat harith nampak cam sesuai.. bawak la balik umah.. pinjam kejap..

Ni la gamba petang tadi sebelom mula menjahit.. nak ukur semua panjang lebar kain sampin contoh ni.. 

Setelah diukur atas bawah kiri kanan ni la hasilnye.. omak harith ni bkan tukang jahit pro.. amatur saje.. tak reti nak trus potong kain dan terus jahit.. kene buat lakaran dulu..  Ni ikot sampin saiz M.. kot sesape yang nak buat sdirik boleh la pkai ukuran tu.. (Klik untuk gamba yang lebih besar)



Dan hasilnyaa... taraaaa....


Yeayyy... teruje dengan hasil tangan sendiri.. tak sangka plak menjadi juge sampin sekolah agama abam harith.. Dapat la 2 helai.. ingat nak buat lagi sehelai sebab kain memang ade lebih dan cukup untuk buat lagi sehelai, tapi memandang kan baju sekolah agama pon ade 2 helai je, maka elok la 2 helai je sampinnye.. Alhamdulillahh.. 




nota kaki~Kenape sampin warna pepel?? Sebab abam harith sekolah agama under ABIM.. sekolah agama KAFA udah penuh.. Ni la akibat lambat register anak skolah.. Cepat bebeno penoh.. tempat terhad.. tak pe la.. sekolah under ABIM ni pon bagus juge.. ala2 tahfiz.. semoga abam harith dapat belajar baik2 kat sekolah nanti.. Aminnn..






Thursday, December 25, 2014

Persediaan Darjah Satu Abam Harith.. Part 4..

0 juta comments

Ahad lepas.. seteleh mencarik2 kasut kat tesco kajang akhirnye jumpe juga saiz kasut untuk abam harith.. seluar pon dah beli kat Pasarayaku.. ok la sehelai dalam RM8-9 je.. beli la 2 helai.. baju sukan tak payah beli dah sebab dah beli skali mase beli buku skolah hari tu.. kapor kasut tu pon beli kat tesco.. murah gile kapor kasut cam tu.. 3 botol tu dalam RM3++ je.. rasenye dulu mase zaman ibu sekolah nak beli 2 botol tu pon rase cam mahal je.. 

Nampaknye barang2 yang nak dibeli dah cukup rasenye.. cume belom amek gamba saiz pasport je.. sekolah kebangsaan nak 4 keping.. sekolah agama nak 2 keping kot.. lupe dah.. nnt la soh mr ejai bawak gi kedai.. tak pon amek je gamba pkai hp.. pas tu edit kat pc pon ok gak.. nnt nak soh yang pakai buat.. kalau ibu die yang buat ni memang hasilnye macam orang tangan tak bedung la jawabnye..

Wednesday, December 24, 2014

WorldLESS Wednesday 24-12-2014

0 juta comments

Bekenan makan ni plak skang.. mase pregnant harith dulu rajin beli.. pastu makan seketul dua je.. pas tu masok dalam peti ais sampai keras.. pas tu mr ejai bebel sebab beli tapi tak makan.. hehehhe.. maap le mase tu ade insan comel dalam perot yang nak makan.. heheh..

Eh belom ade adik baru lagi dalam perut.. saje teringit nak makan je.. hehehe...




Tuesday, December 23, 2014

Persediaan Darjah Satu Abam Harith.. Part 3..

0 juta comments
Ibu tengah rajin.. lekat stecker name kat pensil warna abam harith.. nak sekolah ni kene la beli pensil warna baru.. nak bagi semangat kat abam harith yang tak berapa ada semangat nak pegi sekolah.. kalau nak pakai yang memang ade kat rumah ni kotak pensil warna pon ntah kemane.. warna pon dah ade yang tak cukup.. beli la baru.. beli yang pendek je untuk bawak pegi sekolah..


Stiker tu memang dah ade dari 2 tahun lepas.. lekat kat pensil ngan pensil warna abam harith yang dulu sebelom die masok tadika.. rupe2nye tadika die dulu tak payah bawak alatulis.. semua skolah dah sediakan.. 


Dah siap lekat.. nak lekat kene masok bilik buat sorang2.. kalau buat kat hall memang yaya nak bolot semua la.. pensil warna yang ade kat umah ni semua dah jadi hak milik die.. pantang ade buku warna semua die nak warna.. 


Sebenarnye beli 2 set pensil warna.. satu panjang satu pendek.. yang pendek bawak pegi sekolah.. yang panjang buat kegunaan kat rumah.. tarab tahan la pensil warna ni sampai hujung tahun..  






Surat Yang Ditunggu Dah Sampai..

0 juta comments
Dah lame nak buat entry ni.. seminggu peram gamba..

Jumaat minggu lepas turun rumah gi buang sampah.. anak2 dok kat umah jap.. ibu turun buang sampah je.. so derang dok diam dalam umah bedua.. sejak harith cuti seklah ni rasenye bile ade bende penting je turun umah.. kalau tak de pape dok umah je.. malas nak turun naik.. 

Lepas buang sampah singgah post box jap.. saje la tengok2 kot ade surat ke kan..



Oh ade seketol..


Surat untuk mr ejai.. Tapi macam tau je surat ape.. 


Akhirnya sampai juge surat ni.. Lega skit.. Dah boleh la agak bile last nak carik barang2 abam harith.. Baju2 yang beli hari tu pon belom basuh lagi.. Kasut sekolah pon belum jumpe lagi..

Tak pe.. Sementara masih mase ni kite carik dulu.. 





Nota kaki~ibu tak de mood nak carik barang abam harith.. Sebab abam harith pon cam tak de mood nak pegi sekolah.. Semoga anak bujang ibu semangat nak sekolah lepas hari orentasi nanti.. Kawan skolah tadika dulu yang akan same skolah sorang je fatin nabila.. Harap nnt bile abam harith nampak ade fatin kat sekolah mau la die pegi sekolah macam kawan2 sebaye die.. 





Persediaan Darjah Satu Abam Harith.. Part 2..

0 juta comments
Ni cite pagi semalam.. (draf entry ni hari ahad lepas) ingat kol 8.30 pg nak keluar dari rumah.. tapi haremmm.. kol 10 juge kuar umah.. nak nyiapkan bdak2 ni pon dsh stengah jam.. kedai buku sekolah bukak kol 9.00pg.. ingat boleh la beli awal2 sbb pas beli buku boleh pegi sarapan.. pas tu boleh pegi klas taekwondo harith..

Masuk ke kawasan sekolah dah tejengok2 mane la kedai buku ni.. seb baik kat depan tu je.. tak de la nak pusing satu sekolah carik kedai.. 



Nak masok kawasan sekolah ni agak mendaki skit.. skolah atas bukit..


Kelihatan mr ejai sedang menunggu giliran nak beli buku abam harith.. sebelom tu ibu dah amek senarai buku ape yang nak dibeli.. boleh la tanda2 dulu mane yang perlu ngan yg tak..


Ni la senarai buku.. beli mane yang wajib dengan yang mane perlu je.. boleh tahan gak ek.. ni buku sahaja.. belom yuran sekolah lagi.. yuran sekolah bayar mase hari orentasi nanti.. 



Ni la hasil tangkapan membeli buku di kedai buku sekolah.. buku teks dapat mase hari orentasi nanti.. cam ne la berat beg sekolah abam harith nanti.. 


Esok sambung carik kelangkapan sekolah abam harith lagi.. belom siap sepenuhnye ni.. 





Friday, December 19, 2014

Persediaan Darjah Satu Abam Harith.. Part 1..

0 juta comments

Erkk.. sejujurnye memang tak tau lagi ade part 2 or 3 nak cite pasal persediaan ni.. disebabkan barang2 keperluan sekolah pon belom habis soping, so boleh la kot ade enrty part by part ni..

Untuk part 1 ni nak senaraikan ape yang dah beli..

Minggu lepas klas taekwondo tak de, so sempat la jalan2 ke mall berhampiran tengok2 barang.. sempat beli:

Baju sekolah 3 pasang.. selai baju kain licin, lagi 2 helai kain cotton..
Baju melayu 2 pasang..
Stokin 6 pasang..
Seluar dalam 3 helai..
Singlet 2 helai..
Pembaris panjang..
Pensil 2 kotak..
Pemadam 3 ketol..
Pengorek pensil seketol..
Pembalut buku teks 4 gulung..
Beg merah (beg sekolah agama)..
Beg Iron Man.. (ni beg tadika die hari tu.. boleh pakai lagi..)

Tu je kot yang baru beli.. buku2 pon belom pegi skolah lagi nak memborong.. kalau tak de papa esok kot nak pegi seklah beli buku.. ingat nak beli buku skali mase hari orentasi nnt, tapi mr ejai cakap baik beli sebelom orentasi sebab takot stock buku tak de.. kasut sekolah pon tak sempat carik lagi.. hari tu ade tengok2 juge tapi tak de saiz.. kene carik banyak tempat lagi..

So mungkin weekend ni kt nak sambung membeli barang2 keperuan sekolah abam harith..










Nota kaki~~ abam harith tak nak pegi sekolah.. mase beli baju sekolah pon die ta nak cube.. mase nak suruh die cuba baju melayu, sampai kene cakap nak beli baju raye baru die nak pakai.. berdoa je la harap die seronok pegi sekolah nnt..





Monday, December 15, 2014

Beauty Is Pain Yaya..

8 juta comments
Yaya tu name manja hasnaa kat rumah.. dah lame dah yaya nak pakai subang.. dah bagi tau nanti kalau pakai subang kene tembak kat telinga.. tapi die nak juge.. sebenarnye kitorang yang risau takot die yang sakit or papa jadi kan.. sebab die baru 3 tahun lebih.. ibu die ni pon dulu umo 5 tahun baru embah bawak pegi kedai bertindik.. 

Semalam tetibe turun dari Aeon Big Tun Hussein Onn mr ejai bawak yaya gi kedai emas Wah Chan bawah aeon big tu.. setelah di tengok2 dan tanye betul2 kat yaya betul ke die nak pakai subang ni.. die cam betul2 nak pakai.. adoiii la nak oi.. ibu yang seriau nih.. betul ke kamu ni..


Setelah mendapat confirmation dari yaya org kedai tu pon keluarkan la subang sementara yang boleh dipakai sebelum pakai suban emas.. ni kire subang yg pkai mase kene tembak tu la.. tinggal 2 corak je.. tinggal bentuk bintang ngan bulat.. ibu die bekenan yang bulat sebab dalam tu cam ade permata skit.. so nampak la ngelip2 skit dari jauh kalau kena cahaya.. lagi satu bentuk bintang.. bile tanye yaya die nak kate "Yaya nak subang star.. tak nak circle.. " wahh dan pandai nak pilih2..



Terserlah keterujaan die nak pakai subang.. sabo ye.. relek2..




Hahahha.. pistol menembak dah keluar.. keluar 2 bijik pistol skali sebab nak kene tembak serantak ni.. kalau tembah satu-satu telinga mau kene kejar die pulak nak sudahkan lagi sebelah telinga..


Ha.. cuak la tu dah nampak pistol.. 



Mase ni aunty kedai ni nak buat titik pkai pen kat telinge yaya.. die relek je lagi mase ni.. boleh gelak2.. bile aunty tu pray bius kat tangan pon die boleh gelak2 cakap "sejukkkkknyeee" bile spray kat telinge pon die gelak juge.. 

Tapi bile lepas je kene tembak serentak kat kanan kiri telinge die haaaa... hambek ko..




Punye la kuat die die jerit "Aduuuiiiii.....Sakiiiittttttt..!!!!" satu ground floor Aeon Big tu tengok die.. hahahhaha.. Beauty Is Pain Yaya.. rugi btol tak  record.. hehehehe.. die punye melalak dari dalam kedai sampai la ke dalam kereta tak abes2 lagi.. ibu, abah ngan abang harith dok gelak tak benti2.. hahahhah... 




Ni dah beberapa minit ditenangkan.. dah ok skit kot.. 





Ni plak mase dah sampai semenyih.. dah boleh gelak2.. dah boleh tengok kat cermin tengok2 subang.. alhamdulillah.. dah ok la tu.. cume kene jaga makan je la.. makan dah macam org dalam pantang.. tak boleh makan gatal2.. kene jaga betol2.. harap tak pape la nak lepaskan tempoh berpantang ni.. aunty kedai tu cakap pantang makan sebulan.. adoii.. lame beno.. dah macam org keguguran je.. tak pe la kite pantang 2 minggu ok kot.. hehehe.. lagi pon bukan selalu makan udang ketam tu sume.. 


Ni la anak pompuan.. nak beregek je kojenye.. hehehhe.. i luv u yaya..





Monday, December 8, 2014

Mandi Manda Presint 11 Putrajaya..

3 juta comments
Ni cite ahad lepas.. Pepagi dah bersiap2 nak ke presint 11.. Nak bawak abam harith mandi2 sebab dah  seminggu umah.. Bosan sangat dah die.. Siannn.. 

Sampai je sane ade ramai bdak2 taekwondo.. Lorrr... Ade tournament rupenye.. Sempat masok dewan kejap sebelom masok dalam kolam.. Tournament sparing.. Lawan2.. Seronok mr ejai ngan abang harith dapat tengok tournament.. Tak boleh lame2 sebab nnt takot abes mase plak nk berendam dalam kolam..



Mandi kat tempat budak2 je.. Dan harith ngan Hasan je yang masok kolam.. Ibu ngan abah dok tepi je.. Hehehhee...


Dari mula mandi sampai la habis mandi kat situ je la dua bradik.. 



Mandi dari kol 9.30 pagi sampai 12 tengahari.. Abes bebelang tangan kaki bdak2 ni.. 

Dah siap mandi bilas semua pkai baju elok2 masok balik ke dewan tengok sparring.. Huhuhu...



Semangat dua branak ni tengok tournament.. 


Abang harith mule2 je semangat.. Lame2 die ajak abah die balik sebab takot tengok orang kene sepak2.. Hahahah... Cam ne la kalau masok sparring nnt.. Boleh ke die.. 


Ni gamba yang harith amek pkai ipad.. Banyak sebenarnye die amek tapi letak satu cukup la.. Sebab die amek gamba bende yang same je.. 

Tu je la cite ahad lepas.. Tak lame pon dok dalam dewan tu.. Ade la dalam 15 minit.. Pas tu makan kat food court situ.. Pas makan trus balik.. 










Sunday, December 7, 2014

Open Day Genius Aulad..

6 juta comments
Hari ni ade open day kat Genius Aulad BTHO untuk sesi persekolahan 2015.. sesape nak register anak boleh la pergi.. dah siap skali ade perkhidmatan van untuk anak2 pergi dan balik sekolah.. pilih je abang van yang mana.. tapi kene ikot kawasan la.. kalau harith dulu memang abang van yak cover sebab duduk luar kawasan kan.. hehheh.. 

Pasal open day tu kitorang tak terlibat pon.. hehehhe.. cume pegi sebab klas taekwondo abang harith je..



Cam biase la mek kecik ni kene bg umpan untuk bagi die senyap.. dah siap bawak buku ngan pensil warna untuk dia warna sementara abang harith blaja taekwondo.. Kenape hasnaa tak masok taekwondo skali? erkk.. sebenarnye Master Arun (cikgu taekwondo harith) ade offer sebab hasnaa taun depan dah masok 4 tahun.. dah boleh masok dah tapi hasnaa yang tak nak.. lagi pon die kecik lagi.. mungkin nnt mase umur die 5 atau 6 tahun die nak masok kot.. kitorang as a ibu & abah support aje.. 



Dan hari ni mr ejai pon ade skali tengok abang harith.. tp mase ni die ngah bz reply whatsApp kawan die.. 


Hari ni harith dah start belajar taegeuk 2.. sempat belajar dari step 1-12 je hari ni.. ade lagi 6 step belom belajar.. lagi 2 minggu baru sambung sebab minggu depan tak de klas.. Master kater cuti.. tali pinggang dengan sijil naik tali pinggang yellow two pon dapat lagi 2 minggu rasenye.. tak pe la rehat skit.. kalau nak bawak harith sunat pon sempat nih.. cuti 2 minggu.. sempat baik luka kot.. hehehe.. tapi masalahnye mau ke harith tu sunat.. nnt la tunggu die rase dah sedia.. 


Esok cadang nak mandi kat presint 11.. kat tempat harith punye tournament hari tu.. harap selamat pegi dan balik la ye.. hehehhe.. k bai.. esok sambung lagi.. peace yaww.. =D






Friday, December 5, 2014

Barut Ready Stock Lagi..

8 juta comments




~~READY STOCK~~

Material : Cotton Flannel
Ukuran : Saiz S 16" x 4.5" (ukuran dalam inci)
Sehelai RM6 (dalam gambar ada 3 helai)
Postage RM6 (Semenanjung Malaysia), RM10 (Sabah & Sarawak)




~~READY STOCK~~

Material : Cotton Flannel
Ukuran : Saiz M 18" x 5.5" (ukuran dalam inci)
Sehelai RM6 (dalam gambar ada 3 helai)
Postage RM6 (Semenanjung Malaysia), RM10 (Sabah & Sarawak)

Kalau nak cepat boleh terus whatsApp/telegram Eda 013-3976474

kalau nak beli terus 6 helai pon boleh.. kalau nak campur dengan barut corak lain pon boleh tapi kene pilih corak dulu la.. gamba corak kain ade kat page Barut By Eda Ejai.. dan insyaAllah akan letak kat blog ni juge untuk memudahkan orang tengok.. ade 20++ corak kain yang ada.. korang boleh pilih ye.. nak buat pakai sendiri atau nak buat hadiah pon boleh.. terima kasih di atas sokongan korang.. =D



Wednesday, December 3, 2014

WorldLESS Wednesday 3-12-2014

8 juta comments

Tengah mencarik2.. kasut sekolah abang harith.. 

Belom beli lagi.. gamba ni pon dari group.. kak mas yang snap.. tq kak mas.. nnt kite terjah giant..






Tuesday, December 2, 2014

Kad Nikah..

4 juta comments

Ahad malam isnin.. tak plan pon nak balik kampung.. senja ahad tu mr ejai whatsapp kate soh siap2 baju selai je cukup sebab isnin pagi nak balik sini balik.. mr ejai nak hantar MIL balik kampung lepas sampai dari Kuala Nerang.. MIL demam.. panas gak badan MIL.. tak ingat gerak dari sini ke kampung pukol brapa.. tapi sampai kat kampung dalam kol 1.45pg kalau tak silap..

Pagi isnin dalam kol 11 gerak pegi rumah mak abah aku plak.. sebelah kampung je.. lame tak jumpe mak abah.. nak terus gerak balik tak sedap plak.. mak nak masak.. tunggu kejap.. tolong mak masak kejap.. makan solat sume dalam kol 2 gak gerak ke telok intan.. 


Singgah pejabat agama kejap menyudahkan urusan yang blom selesai.. aku sorang je naik.. mr ejai ngan anak2 kat dalam kete.. kenape nampak mate je?? hehhehe.. hormon tak stabil.. banyak jerawat tumbuh.. malu nak amak gamba satu muke..

Naik atas trus jumpe kat akak kat kaunter tu.. bagi tau kat akak tu nak amak kad kawen.. die mintak ic.. sambil carik2 kad nikah yang banyak menimbun2 tu sempat la borak ngan akak tu.. "saye dah lame kawen.. tapi baru nak buat.." "Brape lame dah kawen?? ade 2 tahun??" "saye dah 7 tahun kawen kak.. anak nak masuk darjah 1 tahun depan.." "Tak macam 7 tahun pon.." hahahha.. jangan puji lebih2 kak, kedut dah banyak nih..
  

Ni la barang kes yang diambek.. baru buat beberapa bulan lepas.. tapi tak berkesempatan nak amek sebab pej agama bukak time waktu pejabat aje.. dikesempatan yang ade ni la lari kejap ke pejabat agama.. alhamdulillahhh.. dah selamat amek.. 


Pusing jap satu pekan telok intan.. rindu btol.. tempat jatuh lagi dikenang.. inikan pulak tempat bedating kan.. hehehe.. dulu mase from 5 tiap ujung bulan baru dapat jumpe balik kampung sesame.. maklom la skolah lain2.. masing2 dok asrama plak tu.. bile kenang balik cam tak caye je boleh sampai ke jinjang pelamin.. alhamdulillahh.. teima kasih Allah kerna memberikan suami yang sangat memahami.. 

Okeh dah siap pusing satu pekan telok intan (sebenarnye pusing nak amek gamba menara condong je) teruskan perjalanan balik ke cheras.. alhamdulillah dah selamat sampai malam tadi..



Sunday, November 30, 2014

SOLD!!!

4 juta comments


Alhamdulillahh.. barut yang "kasteme cam tak berminat" tu dah terjual.. tak tau apa masalah die bile order tapi tak bayar2 dah trus senyap.. bersangka baik.. mungkin hp die hilang kot.. terima kasih kepada yang membeli.. 

Kalau sesape berminat nak order barut boleh terus ke page Barut By Eda Ejai.. kat situ ade stock corak kain yang boleh korang pilih.. kalau malas nak order kat page boleh trus whatsApp/telegram kat no ni 013-3976474 eda.. kat whatsapp nanti kite boleh borak2 pasal corak ngan saiz skali.. jangan risau ai tak makan orang.. hehehe.. 

Oh lupe nak cite.. kalau order barut biasenya masa yang diambil untuk menyiapkan tempahan dalam seminggu ke dua minggu.. kalau lambat skit tu maap la ye.. iklan banyak kat umah ni.. hehehhe.. 



Saturday, November 29, 2014

2nd Grading Taekwondo Harith..

0 juta comments
Ye hari ni hari grading harith.. dah tak sekolah kat Genius Aulad tapi klas taekwondo masih lagi berjalan macam biasa.. Ntah kenapa harith plak start demam, batuk ngan sesema hari ni.. demam tekejut sebab kene tinggal ngan abah die kot.. 

Mr Ejai plak tak de kali ni.. mr ejai kene amek gamba sepupu die kawen kat Kuala Nerang.. dah bergerak pon malam tadi naik bas dari sini dengan saudara mara yang lain.. Dan rasenye moment nilah moment yang mr ejai tak nak tinggalkan.. mr ejai dah pesan awal2 nanti amek gamba dengan vidoe mase test.. baik la pak encik.. saya dah recordkan.. nanti balik boleh buat postmortem ye..


Mase ni tengah buat regangan.. sebelom buat ape2 aktiviti kena la regangkan badan dulu kan.. Master Arun pon tengah betulkan tali pinggang die..

Bile dah siap semua, Master besar pon dah sampai, boleh la mule test dah.. 




Dah hujung2 tahun cam ni la.. mase mule2 dulu penuh satu floor sampai master pon jenuh nak mengajar.. skarang tinggal 7 orang je.. dalam video  ni 4 orang..  lagi 3 orang amek test selepas derang ni.. 

Test untuk naik Yellow Two ni derang buat pergerakan yang basic & taegeuk 1 je.. Taegeuk 1 tu pon buat sampai step 11.. 


Hasnaa plak busy mewarna.. ni je la ubat nak bagi die diam.. kalau abah die ade boleh juge bagi hp abah die bukak youtube.. 


Malam tadi dah carik gamba2 My Little Pony dari google.. print sesiap.. Alhamdulillah hasnaa tak mengamok or tejerit2 masa harith buat test tadi.. (die memang suke jerit2.. sampai sakit telinga omak ni ha)


Akhir sekali, kata2 akhir dari master besar.. master besa dah bagi tau berita gembira yang semua student lulus test ni.. yeayyy.. lega omak.. tak lame lagi boleh pakai tali pinggang Yellow Two kale oren.. Master besar pesan lagi yang lepas ni kene lebih fokus sebab nak kene belajar buat Taegeuk 2 pulak.. step same ade 18 step cume pergerakan je lain skit.. Alhamdulillahh lulus test ni.. mr ejai pon sonok gak la tu kat kedah nun.. semoga esok dapat balik dengan selamat.. aminn...




Video Klip Hazama - Malaikat

0 juta comments
Kemarin ade tertengok video klip Malaikat dari Hazama ni.. 

Mula2 cam tak paham.. dah hujung2 baru paham.. sape nak tau kene la tengok sendiri.. 




Dan part nak dekat last2 tu mase pompuan tu bace doa mase nak tido, pas tu ade Hazama ngan pemuzik semua dalam bilik tetibe teringat kat cerita Gila-gila Pengantin Remaja.. hehehhe.. Kalau korang tak ingat cerita yang mane, boleh la klik play kat video ka bawah ni..  





Ada persamaan skit kan.. 





Friday, November 28, 2014

Sarapan Roti Canai..

0 juta comments
Hari ni mintak cuti tak buat sarapan.. dapor tutup operasi hari ni.. alasan sebab malas nak masak.. wahhh.. buleh ke malas2 nak masak ni?? boleh tapi jangan amalkan selalu.. hahahhhaha...

Pagi tadi kitorang tiga beranak pegi la mamak bawah tu.. harith nak makan roti kosong je.. hasnaa pon same.. omak die plak roti telur.. makan la anak branak kat situ.. mr ejai dah pegi keje.. 



Abang harith yang bz melayan roti kosong die.. kejap nampak kejap tak nampak lesung pipit kamu ni.. dah makn besar makin tak bape nampak..


Si kenit hasnaa ni plak tak nak duduk kat kerusi.. penat ibu dok pusing2 kepala sebab die asek dok tawaf meja makan.. nak ikat kat kerusi nanti orang tengok kejam sangat plak kan.. seb baik tak ramai orang kat mamak.. suke kamu la.. asalkan tak telangga orang bawak makanan or air tu pon dah kire bagus dah.. pas ni kalau nak makan kene ade mr ejai skali.. boleh tolong2 tengokkan anak2.. 





Barut Tradisional Buat Fieza..

10 juta comments
Sebenarnye ni 1st time buat barut putih bersih bak embun pagi cam ni.. sebelom ni buat barut yang corak2 je.. tibe2 sorang sahabat mase skolah dulu request nak order barut kale putih cam ni..  tak pe ku gagahkan juge carik kain sebab kain sedia ada yang kat rumah ni semua kain corak..


Ni barut saiz M.. 6 helai..


Ni plak barut saiz L 4 helai..


Alhamdulillahhh.. dah settle 10 helai kain barut buat Fieza.. dah pos pon.. insyaAllah kalau tak de pape sampai la kot kat rumah.. 

Kalau ade sesape yang nak beli barut untuk pakai sendiri (maksudnye pakaikan kat anak la ye) atau pon nak buat sebagai hadiah boleh la tengok2 kat page ai ni ye.. hehehhe.. boleh klik sini --> Barut By Eda Ejai




 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez