Powered by Blogger.

Monday, December 15, 2014

Beauty Is Pain Yaya..


Yaya tu name manja hasnaa kat rumah.. dah lame dah yaya nak pakai subang.. dah bagi tau nanti kalau pakai subang kene tembak kat telinga.. tapi die nak juge.. sebenarnye kitorang yang risau takot die yang sakit or papa jadi kan.. sebab die baru 3 tahun lebih.. ibu die ni pon dulu umo 5 tahun baru embah bawak pegi kedai bertindik.. 

Semalam tetibe turun dari Aeon Big Tun Hussein Onn mr ejai bawak yaya gi kedai emas Wah Chan bawah aeon big tu.. setelah di tengok2 dan tanye betul2 kat yaya betul ke die nak pakai subang ni.. die cam betul2 nak pakai.. adoiii la nak oi.. ibu yang seriau nih.. betul ke kamu ni..


Setelah mendapat confirmation dari yaya org kedai tu pon keluarkan la subang sementara yang boleh dipakai sebelum pakai suban emas.. ni kire subang yg pkai mase kene tembak tu la.. tinggal 2 corak je.. tinggal bentuk bintang ngan bulat.. ibu die bekenan yang bulat sebab dalam tu cam ade permata skit.. so nampak la ngelip2 skit dari jauh kalau kena cahaya.. lagi satu bentuk bintang.. bile tanye yaya die nak kate "Yaya nak subang star.. tak nak circle.. " wahh dan pandai nak pilih2..



Terserlah keterujaan die nak pakai subang.. sabo ye.. relek2..




Hahahha.. pistol menembak dah keluar.. keluar 2 bijik pistol skali sebab nak kene tembak serantak ni.. kalau tembah satu-satu telinga mau kene kejar die pulak nak sudahkan lagi sebelah telinga..


Ha.. cuak la tu dah nampak pistol.. 



Mase ni aunty kedai ni nak buat titik pkai pen kat telinge yaya.. die relek je lagi mase ni.. boleh gelak2.. bile aunty tu pray bius kat tangan pon die boleh gelak2 cakap "sejukkkkknyeee" bile spray kat telinge pon die gelak juge.. 

Tapi bile lepas je kene tembak serentak kat kanan kiri telinge die haaaa... hambek ko..




Punye la kuat die die jerit "Aduuuiiiii.....Sakiiiittttttt..!!!!" satu ground floor Aeon Big tu tengok die.. hahahhaha.. Beauty Is Pain Yaya.. rugi btol tak  record.. hehehehe.. die punye melalak dari dalam kedai sampai la ke dalam kereta tak abes2 lagi.. ibu, abah ngan abang harith dok gelak tak benti2.. hahahhah... 




Ni dah beberapa minit ditenangkan.. dah ok skit kot.. 





Ni plak mase dah sampai semenyih.. dah boleh gelak2.. dah boleh tengok kat cermin tengok2 subang.. alhamdulillah.. dah ok la tu.. cume kene jaga makan je la.. makan dah macam org dalam pantang.. tak boleh makan gatal2.. kene jaga betol2.. harap tak pape la nak lepaskan tempoh berpantang ni.. aunty kedai tu cakap pantang makan sebulan.. adoii.. lame beno.. dah macam org keguguran je.. tak pe la kite pantang 2 minggu ok kot.. hehehe.. lagi pon bukan selalu makan udang ketam tu sume.. 


Ni la anak pompuan.. nak beregek je kojenye.. hehehhe.. i luv u yaya..





8 juta comments on "Beauty Is Pain Yaya.."

Kakzakie on December 16, 2014 8:09 AM said...

Haha... sebenarnya taklah sakit mana pun tapi dek kerana bunyi 'pistol' tu. Tengok bila dah nampak cantik senyum dah pun:)

nurfadilah suardi on December 16, 2014 10:23 AM said...

Ala sian dia.sakit sikit je. dah makin cantik pakai anting2 tu. nak jd lebih gegirl ni

Shima Shafii on December 16, 2014 3:39 PM said...

aihhh rumah baru tuu..hehehe

Fiza Rahman on December 17, 2014 3:32 PM said...

Alololo...siannya. Tapi sambil baca sambil senyum ni. Nampak muka cuak yaya nampak pistol tu ☺

Eda Ejai on December 19, 2014 4:56 PM said...

Kakzakie~tu la kak.. seriau je mase die tetibe jerit sakit tu..

Eda Ejai on December 19, 2014 4:57 PM said...

nurfadilah suardi~nampak cam gegel skit kan.. dah la perangai macam boboy..

Eda Ejai on December 19, 2014 4:58 PM said...

Shima Shafii ~ rumah baru mende.. tengok saje.. fulus tak cukup le..

Eda Ejai on December 19, 2014 4:58 PM said...

Fiza Rahman ~ die nak sangat kan.. hembekk..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez