Powered by Blogger.

Tuesday, December 31, 2013

Office Mr Ejai..

0 juta comments

Minggu lepas.. tak ingat hari ape.. mr ejai ade send gamba ni kat whatsapp.. hehehe.. suke die bile koleksi mainan die makin bertambah.. harapnye bile die lekat kat dinding tak de la ade yang patah lagi.. hehhehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, December 23, 2013

Nasik Ayam Kaseh Sayang..

0 juta comments

Hehehe.. nasik buat hari sabtu lepas.. aku baru belajar buat nasik ayam dengan kakak mr ejai dan biras.. derang memang tangan sejuk.. masak ape pon sedap.. aku je tak bape nak pandai.. ini mungkin akibat aku tak rajin masok dapo mase anak dara dulu kot.. dan faktor penggalak lain adalah aku dok asrama dari form 1 sampai form 5.. hehehhe.. saje je carik alasan kan.. padahal memang malas masok dapo..

Aku belajar buat sup mase balik kampung ari tu.. kalau sup biase tu memang selalu buat tapi tak bape sedap... ni bile dah menuntut pada yang pakar memang superb.. hehehe.. alhamdulillahh..

Dan paling penting anak2 pon suke.. makan makin bertambah.. ni kire satu kebanggaan juge la dapat buat nasik ayam cam ni.. hehhe.. tapi kalau nak buat hari2 kopak la nak beli ayam seekor sehari..

InsyaAllah akan buat lagi pada masa akan datang.. kalau tak rajin buat hilang pulak skill memasak nanti..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, December 19, 2013

Misi "Sapeh" Masih Berlangsung..

0 juta comments

"SAPEH" dalam bahasa jawa maksudnya "cerai susu".. 27hb ni hasnaa dah 2 tahun 3 bulan dan buat masa ni hasnaa masih menyusu badan..

Sebenarnya start dari hasnaa 2 tahun ari tu dah cuba sikit2 nak pisah susu, tapi macam tak bape nak menjadi je.. mungkin sebab ibu die cengeng kot.. tak sampai hati bile tengok hasnaa nak susu
..

Pernah juga letak nescafe.. hasnaa tak nak menyusu pas tu buat muka fobia dan tak nak dekat ngan ibu.. ibu pulak yang meleleh lebih.. adoiii... cam no ni..

Kadang tiap kali pegi pasaraya kalau ade promoter susu memang mintak sample.. saje nak bagi hasnaa cuba.. mana tau kan kot die suke..

Tapi sehingga la saat entry ini ditulis hasnaa masih belom lagi berhasil dan akan berusaha lagi.. tak pe la lambat skit kan..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Terima Kasih Jiran..

2 juta comments

Hari sabtu lepas sedang mr ejai jumpe tokey kopok hencik amin tetibe jiran rumah tingkat bawah lalu.. trus cakap soh tunggu.. nak bagi sesuatu..

Hehhe.. terima kasih jiran.. abes dah anak2 dah pakai.. sebok nak amek sorang satu.. hehehhe..

Jiranku ini promoter susu baby agaknye.. heheh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, December 18, 2013

WordLESS Wednesday 18-12-2013

0 juta comments

Hasnaa pon nak nab juge bile die tengok sepupu die kene nab.. pelik2 la bdak ni..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, December 7, 2013

Percutian Yang Tak Dirancang..

0 juta comments

Bersiaran dari Bagan Lalang Sepang..

Percutian yang tak dirancang.. sebab kenduri kat umah kak yong..

1st time datang sini.. boleh la.. ramai orang sebab cuti sekolah.. penoh dengan kereta ngan bas..

Nnt ade mase update lagi ek.. hehehhe..



Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, December 6, 2013

Aku Rindu..

0 juta comments

Ye aku rindu.. rindu nak bejaga malam sambil ngadap laptop buat itu dan ini.. sekarang kat pc gabaks dah nampak jam pukul 2.27am.. 

Rindu saat duduk diam tak de orang kacau.. biase time2 cam ni aku dah lena diulit mimpi bertemankan hasnaa yang nak bekepit manjang.. dan kadang kala aku nak masa untuk diri sendiri.. nak duduk temenong dan "masok gua" tanpa ada gangguan..

Dan kini aku dapat luangkan masa untuk "baby baru".. ye aku nak tacap cantek2 blog shaklee aku.. teringin nak lawa2 macam orang lain punye blog.. masih dalam pembikinan dan pengapdetan.. dan masih merangkak2.. aku mahu merangkak, bertatih dah berlari.. support aku ye kawan.. aku masih mentah.. 



Ni blog aku.. masih banyak lobang sana dan sini yang harus ditampal.. doakan aku terus sukses..

Eh.. ni blog aku join giveaway & contest dulu.. malas nak buat blog baru.. aku sambung kat situ je.. hehehhe.. 

Thursday, November 14, 2013

Atasi Ketakutan Dengan Keberanian..

4 juta comments




Ye aku sangat takot nak bedepan dengan orang ramai2.. tak pernah pon rasenye dok depan atas pentas.. penah dulu mase form 6 saje join pertandingan sajak.. hahahah.. tak menang pon..
Dan hari sabtu lepas aku diberi tanggungjawab.. kene jd MC untuk Jom Hebat KL anjuran group Shaklee yang aku join.. anggaran yang hadir dalam 200++ orang.. alamakkkk.. apo den nak cakap nih..
Sebenarnye dapat tugasan ni hari isnin lepas.. tapi tak kompom betol2 lagi.. hari selasa cuti.. tak de kat umah.. so nak berwasap pon tak brape sangat.. dan hari rabu lepas kompom kene jadi mc.. serius tekejut.. tapi relek lg.. sempat jait barut baby anak kawan.. dan tido..
Malam kamis tebangun tengah malam nak pegi bilik air pijak lantai rase pelik.. nape la lantai ni sejuk sangat.. badan pon dah menggigil2.. rupenye demam..hadoi.. hari kamis harith pon tak skolah sebab ibu die tak boleh nak amek kat skolah.. abah die pulak kene gi keje sebab ade meting.. seb baik dah siap mandikan anak2 ngan buat sarapan.. so boleh la ibu die tido selubung conforter depan tv.. sian anak2 nak makan nasik.. kol 2 baru masak nasik.. alhamdulillahh lepas makan nutriferon dah beransur baik.. sesambil penin2 tu sambil tulis skrip ape nak ckp untuk jd mc..
Hari jumaat dah boleh hantar n amek abang harith kat skolah walopon tekak masih pait..
Hari sabtu alhamdulillah dah sihat.. dah sangat seronok bile dapat jumpe dengan kawan2 yang sealiran dan sehala.. menyerap aura positif juge..
Alhamdulillah sebab berjaya bercakap depan org walau bukan jadi panel dan hanya jadi mc sahaja.. bukan mudah untuk aku ckp sebab tak penah jadi pengawas (sebab biasanya pengawas je kan yang jadi mc mase perhimpunan tiap hari isnin kat skolah.. hehhehe..) dan dulu paling kuat pon cume jadi pengawas perpustakaan ngan pengawas koop saje..
Siapa sangka kan.. semoga diberikan kekuatan untuk hadap cabaran yang mendatang.. aminnnn



Haishh.. ape aku merepek ni.. sebenarnye nak cakap aku sahut cabaran je.. tapi meleret2 plak cite.. huh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 13, 2013

Tiga Puluh..

2 juta comments

Hari ini ikot kalender orang puteh genap umo aku tiga puluh..

Tak de kek.. cume dapat ayam penyet aje.. alhamdulillahh.. time kaseh mr ejai.. kenyang perot malam ni.. paling penting boleh gantong kuali.. hehhe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 6, 2013

WordLESS Wednesday 6-11-2013

3 juta comments

Baru ku tahu yang ulang alik pegi balik skolah harith 17.7km sehari.. kalau 5 hari 88.5km.. huhuhu...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, October 28, 2013

Lepas Gian..

4 juta comments

Abam besar ni nak lepas gian.. slalu adik je yang dapat naik.. tapi smalam die nak plak.. seb baik free..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 23, 2013

WordLESS Wednesday 23-8-2013

3 juta comments

Mau pulak die dok diam siap pkai seat belt sampai ke sekolah abam harith tadi..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Stroller For Sale..

0 juta comments

FOR SALE!!!

Brand : Halford, Feb 2012, Actual Price RM 999
Condition : 9.5/10
Free COD area Klang Valley

PRICE TO LET GO : RM 550

Please kindly PM or WhataApp 016-2081422 (Hafizah)

- New innovation design
- Unique folding system
- Stylish 360 degree locable front swivel wheel
- Adjustable backrest
- Removeable front bar
- Height adjustable handle
- Adjustable foot rest
- EN 1888 approved
- Compatible with Halford Babio infant car seal
- Available in black

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, October 22, 2013

Indahnya Berada Di Kampung..

0 juta comments

Hari sabtu pagi gerak balik kg.. ahad dah balik ke KL balik..

Alhamdulillah mak abah dan mak abah metua sihat..

Walau pon dapat balik kejap je tapi sempat juga makan sup kat pasar selekoh.. hehehhe..

Dan kini bz macam hari2 biase.. buat itu dan ini..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, October 18, 2013

Setahun Sudah Berlalu..

3 juta comments
Ni video tahun lepas.. tarikh yang same dengan hari ni.. mase ni hasnaa pon gigi tak abes tumbuh lagi..



Dah jadi kenangan.. semoga anak2 ibu membesar dengan baik dan jadi anak yang soleh dan solehah.. aminnn..





1st Time Cuci Kereta..

1 juta comments

Ye 1st time cuci kete sorang2.. erkk.. maksudnye tanpa mr ejai..

Sebelom ni kalau cuci kete mesti asben yang buat semua.. kite duduk je tunggu siap.. tapi hari ni rajin skit.. balik skolah amek abam harith trus pegi cuci.. dah koto pon kete tu.. habok pon dah banyak.. memang nak kene cuci.. kejap je.. siap cuci ngam vacum sume dalam RM9.. ok la kan..

Yang punat viper tu ntah cam ne la orang yang lap2 dalam kete tadi.. tekuat sangat kot sampai tetanggal.. tapi dah elok dah.. cume tanggal je.. boleh masok balik.. tak de part yang patah pon..

Sonok skit nak bawak kete bile dah cuci.. bersih je.. hehhehe... harapnye lepas ni kene rajin pegi cuci la ek.. hehehhe..

Nota kaki~tengok la hasnaa tu.. tak padan kecik.. nak juge die kendong beg hello kitty tu..


Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, October 17, 2013

Sesi Memujuk..

0 juta comments

Ni gamba pagi td..

Abam fadhlan harith tak nak pegi skolah sebab dah cuti 5 hari.. dah rase syok dok kat umah kot..

Dalam gamba tu die baru lepas minom air teh.. sempat lagi die kemam.. tu pon turun bawah nak pegi skolah naik moto pon sempat kemam air lagi.. biasanya asben cakap kalau die makan roti dah sampai skolah baru die telan..

Dan alhamdulillah harith nak pegi sekolah dan masa nak balik tadi tak mo balik sebab nak main ngan kawan2.. ni la budak2.. mase pagi beria tak mo gi skolah.. bile tengahari tak mo balik seronok pegi skolah.. alahai anakk...




Published with Blogger-droid v2.0.10

Topeng..

0 juta comments

Ni gamba smalam..

Smalam abam harith cuti.. skolah bg cuti sampai smalam.. hari ni baru start skolah..

Dah abes bosan kot die kat umah ngan hasnaa sampai topeng yang abah beli mase jerebu ari tu..

Nota kaki~mahu mengumpul gambar anak2 sementara sedang kecil.. oh anakkk..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 16, 2013

WordLESS Wednesday #16-10-2013#

4 juta comments

Mari menjemput rezeki..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, October 13, 2013

Ke Columbia Lagi..

4 juta comments

Ye.. ke columbia lagi hari jumaat lepas.. heheh.. kali ni datang bukan sebab nak check telinga asben tp melawat puan liza yang baru selamat melahirkan puteri keduanya hari khamis lepas..

Lepas hantar abam harith gi skolah bersarapan kejap kat kedai bawah sambil menunggu jemaah yang lain sampai..

Dalam kol 9.30pg dah begerak ke columbia.. tumpang kereta kak wana je.. fida n diana pon naik same.. ija je bawak kereta sendiri.. kejap je.. 5 minit dah sampai..

Seronok tengok liza dah selamat besalin.. geram tengok baby die puteh melepak macam ummie die juge.. hehehe..

Habis satu bilik tu hingaq.. tapi baby die tido je.. ade la skali memangis.. tu pon sopan sungguh..

Sembang sembang sembang dan sembang.. tuan punye badan yang besalin gelak macam org tak besalin.. walaupon czer liza tetap macam biase.. tau2 jam dah kol 10.30pg.. dah kene balik ke skolah sebab hari jumaat abam harith abes skolah kol 11 pg.. salam2 n pelok cium baby sebab nak balil dah.. semoga liza dapat berpantang dengan baik..



Nota kaki~sory la enrty ni kene tarok gamba dulu byk2 sebab pkai hp aje.. laptop sedang menghadapi saat2 nazak..




Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, October 5, 2013

Sambutan Hari Lahir Abam Harith Kat Skolah..

4 juta comments
Huhuhu.. salam semua rakan2 blogger.. ni entry tetunggak ye.. nak melunaskan janji.. hehheh

Sambutah beday abam harith dah selmat berlangsung pada 30-8-2013 yang lepas.. bawak goodie beg ngan kek saje.. kalau tak kene bawak kueh sebab sambutan hari raya dan hari kemerdekaan skali.. tapi dah bawak kek cukup la kot..

Lepas hantar abam harith skolah ibu die pon nak makan juge.. makan kat kedai bawah skolah aje..  


Memasing bawka port luck.. ade kak wati, kak wana, kak salmah, kak mas, fida, liza ngan diana..



Sarapan roti kosong.. roti canai kat kedai ni serus sedap.. rase rangup2 skit.. sambal pon sodapp.. hehhee..

Dalam tengah sedap2 makan Liza salah sorang mommies gojes call soh naik skolah sebab die kate dah start..



Naik atas.. dok tecarik2 mane la anak bujang sorang ni.. kalau pakai uniform skolah lagi jenih nak carik.. nampak same je sume.. Tengah nyanyi lagu ape ntah mase ni.. lagu jalur gemilang kalau tak silap..




Oh di depan rupenye abam halish.. tak saba nak potong kek ke..



Barisan kek yang banyak sebab sambut unutk bulan 7 ngan 8 skali.. hambek...



Dan mase ni hasnaa pon dok tecarik2 abam..



Mase ni plak teacher tengah panggil name budak2 yang sambut beday hari tu..



Masing2 tak saba nak potong kek.. Seb baik sempat record.. boleh la buat kenangan untuk abam harith nanti.. ni la 1st time die potong kek ramai2 cam ni..







Dah selamat potong..




Ni teacher dok nyakat die.. lupe dah ape nape teacher ni.. dah tak mengajar pon kat situ.. 



Sempat lagi begamba dengan teacher lela.. teacher lela ni la teacher klas abam harith.. sangat penyayang orangnya..

Lepas potong kek kat aras 1 naik aras 2 plak kat klas.. masing2 bawak naik kek ke klas masing2.. tapi teacher la yang tolong bawak naik.. hehhehe..













Cam ni la keadaan klas abam harith.. memng rase nak masok tadika balik.. huhuhu.. 




okeh.. last but not least.. memperkenalkan ni Adrina.. anak puan fida.. abam harith suke sangat main ngan die bile habis skolah.. dok main kejar kat kedai bawah skolah.. tapi sebanarnye bukan ngan adriana sorang la.. ramai lagi.. 

ni je la sempat amek gamba.. sebab ibu nak turun dah.. abam harith nak nangis plak mase ibu nak turun.. kene tipu die cakap ibu nak pegi toilet baru la ok.. adoi la anak.. jgn wat prangai cam ni kat skolah rendah nanti sudah la..

So ni je la yang dapat dirakamkan sebagai kenang-kenangan.. jadi kanak2 cume sekali sahaja kan.. 






(bile kenang dulu2 memang tak merasa la nak potong2 kek ni.. haishh...)






 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez