Powered by Blogger.

Monday, January 28, 2013

Cuti Panjang..

5 juta comments
Nak kate cuti panjang sangat tak de la.. cuti 3 hari je.. dengan kesempatan yang ade ni dapat la balik ke kg..

Cam biase la bile balik kg pagi sabtu harus la menjejakkan kaki ke pasar selekoh.. makan sup ngan sate.. hehhehe..


Dah lame tak pakai ring sling.. memang terase keberatan budak kecik ni.. sakit bahu.. 


Atas moto.. cucur yang hasnaa bawak dari umah MIL masih di tangan.. bawak dari rumah sampai ke pasar tak habis2 die makan..


Meredah jalan kebun.. kalau jalan kampung ade gak berturap.. ni tak berturap a.k.a tak de tar.. jalan pintas sebab malas nak pakai helmet sebenarnye.. hahhhaa.. naik la berempat satu moto.. hehheh..


Tengok ini budak.. muke sesak sebab kene duduk atas tong.. kerusi habis org dah duduk..  



Kalau ditanye ape ke sedapnye sup kat pasar ni.. aku pon tak tau nak jawab ape.. ntah la.. dalam banyak2 sup or soto yang aku makan, sup kat pasar ni antara yang sedap.. resipi turun temurun kot sebab dari aku kecik sampai aku anak dah dua ni rase die tetap same.. huhuhu.. teliur aku.. rase nak makan hari2..


sekian cite balik kampong.. hehhehe..


Tuesday, January 8, 2013

Hari Ke Dua..

3 juta comments

Seperti mane yang tertera di FB hari ni.. Harith tak nak pegi skolah.. Baju pon tak nak pakai.. Tapi kene pakse juge.. Sambil air mate maleleh2..

Sampai skolah bdak2 dah ramai yang masok klas.. Tak macam smalam.. Smalam bepusu2 budak naik klas sampai ibu die tak ikot pon die tak prasan.. Tapi hari ni terpakse naik same die juge..

Masok klas dah ade sorang bdak pompuan yang mengamok2.. Tambah harith yang dah meleleh air mate.. Cikgu tu juge la yang tenangkan die.. Elok je harith dah ok bdak pompuan tu maseh nangis lagi.. Tabahnye la hati cikgu2 skolah tadika nak ngadap ragam budak2 cam ni.. Eh tadi ingat nak amek gamba harith kat klas.. Tp hp jem plak.. Bia je la.. Lagi lame tunggu lagi lambat plak harith nak abes nangis..

Gamba di atas.. Tu mase balik tadi hasnaa mengamok juge macam smalam tak nak duduk kat baby seat.. Mengamok sampai tetido.. Siann die..

Semoga Allah tabahkan hati ibu die ni untuk menempuh hari2 mendatang.. Aminnnn...



Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, January 7, 2013

Hari Pertama Yang Menyenangkan..

4 juta comments

Lega rasenye..

Lega sebab harith tak de buat drama nangis guling2 nak mintak pujuk.. Alhamdulillahh.. Semua berjalan lancar..

Cume ibu ngan abah die je la risau lebih.. Begenang la juge air mate.. Hahahha..

Mule rase cam kental sangat.. Alahhh tak de mende kot kalau stakat hantar anak skolah kan.. Tapi bile dah ramai budak2 n mak bapak budak yang begenang secara tak langsung aura dierang tu sampai juge.. Huhu.. Tabahkan hati.. Hati kene kering okehhh..

Gambar 1st kat atas tu gamba mase nak masok klas.. Klas harith kat atas.. Mak bapak tak boleh ikot naik.. So hantar kat bawah je.. Harith masok je bukak kasut trus naik atas.. Elok pon die tak pandang blakang.. Kalau tak boleh drama sinetron die buat kat situ..

Minggu ni klas 2 jam je.. Kitorang tunggu je kat bawah tu.. Ade tempat duduk.. Ramai gak mak bapak yang tunggu.. Kalau nak balik pon alang2.. bukan lame sangat pon nak tunggu..

Gamba kedua tu gaye harith balik skolah.. Sengeh manjang.. Nampak abah terus jerit.. Seb baik la tak nangis.. Kalau tak makin begenang la ibu n abah die ni..

Alhamdulillahh hari ni harith dah pass dengan jayanye.. Harap2 esok dan hari2 seterusnye tak de la aksi2 air mata..

P/s--gamba copy dari instagram abah harith.. Mr ejai_ej.. =D

Published with Blogger-droid v2.0.9

Langkah Pertama..

4 juta comments

Bermula langkah pertama hari ni..

Semoga dipermudahkan segala urusan..

Aminnnn....


Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, January 2, 2013

Persiapan..

4 juta comments

Harith nak masok tadika dah taun ni.. Kejap je mase berlalu..

Tak de ape yg nak dipersiapkan sangat pon.. Pencil warna pkai yg ade je.. Cume kene asah skit la sebab dah banyak yang tumpul..

Beg skolah harus la kene beli kan.. Kalau tak mane pulak nak letak buku.. Seb baik ari tu tak beli beg tarik yg ade roda tu.. Sebab cikgu skolah harith tak bg pkai beg tu.. Takot budak sakit tulang blakang katenye..

Botol air pon baru beli smalam.. Cikgu dah siap pesan "no ribena, no oren.. Just plain water only".. takot ayo tumpah dalam beg.. Abes buku kene hurung semut plak..

Kupiah pon tak carik lagi.. Kupiah yang kat umah udah kecik.. Kepale harith udah membeso.. Tak muat.. Setiap hari senin ade amali solat beramai2.. kene pakai kupiah.. Yg pompuan kene pkai telekong.. So kene la bawak telekong untuk student pompuan.. InsyaAllah akan dicarik dalam minggu ni juge..

Kasut pon belom beli.. Harith dok pakai la kasut crok abang asrap die tu.. Tumit pon dah tekeluar dari kasut.. Ari tu carik2 kasut sume tak de yang kenan..

Gamba pensil kat atas tu aktiviti malam tadi.. Tampal name kat pensil harith.. Dah bagi tau kat harith tu name die.. Kalau tak de tulis cam tu jangan amek.. Tapi tak tau la die ingat ke tak.. Letak name punye la banyak.. Tapi nak bawak gi skolah 2 batang je.. Hehehe..

Bekas pensil beli baru.. Memang tak pernah ade bekas pensil pon.. Nak gamba HotWheels katenye.. Mujo jumpe..

Uniform pon belom dapat.. Cikgu kate minggu ni baru ade... Ade stengah dah dapat baju.. Stengah lagi belom.. Kalau tak de pape esok nak pegi amek.. Tu pon kalau dah ade la.. Kalau tak de 1st day skolah pakai je la baju raye ari tu..

Buat pengetahuan kawan2 harith belom mule skolah lagi.. Hari isnin minggu depan baru mule.. Seronok tengok anak kawan2 kat fb start skolah harini.. Tak saba nak tunggu minggu depan.. Dan harapannye semoga ibu harith ni lebih cekap memandu sebab nak kene amek harith skolah tiap2 hari sepanjang tahunnnn... Doakan juge hasnaa behave bile ibu die drive nanti.. Aminnnn...

P/s-- nebes bawak kete lagi banyak dari nebes anak nak skolah.. Cane tu??? =D




Published with Blogger-droid v2.0.9
 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez