Powered by Blogger.

Monday, January 28, 2013

Cuti Panjang..


Nak kate cuti panjang sangat tak de la.. cuti 3 hari je.. dengan kesempatan yang ade ni dapat la balik ke kg..

Cam biase la bile balik kg pagi sabtu harus la menjejakkan kaki ke pasar selekoh.. makan sup ngan sate.. hehhehe..


Dah lame tak pakai ring sling.. memang terase keberatan budak kecik ni.. sakit bahu.. 


Atas moto.. cucur yang hasnaa bawak dari umah MIL masih di tangan.. bawak dari rumah sampai ke pasar tak habis2 die makan..


Meredah jalan kebun.. kalau jalan kampung ade gak berturap.. ni tak berturap a.k.a tak de tar.. jalan pintas sebab malas nak pakai helmet sebenarnye.. hahhhaa.. naik la berempat satu moto.. hehheh..


Tengok ini budak.. muke sesak sebab kene duduk atas tong.. kerusi habis org dah duduk..  



Kalau ditanye ape ke sedapnye sup kat pasar ni.. aku pon tak tau nak jawab ape.. ntah la.. dalam banyak2 sup or soto yang aku makan, sup kat pasar ni antara yang sedap.. resipi turun temurun kot sebab dari aku kecik sampai aku anak dah dua ni rase die tetap same.. huhuhu.. teliur aku.. rase nak makan hari2..


sekian cite balik kampong.. hehhehe..


5 juta comments on "Cuti Panjang.."

lia on January 29, 2013 8:46 AM said...

bestnya balik kg....emm,sup tu pun nampak sedap! terliur pulak tgk ni...:)

Nini D.. on January 29, 2013 10:54 AM said...

aku nmpk sup tu sedappppp je...gerammmmm

eda_ej on January 30, 2013 4:32 PM said...

lia~tu la tiap balik kg mesti nak mkn sup tu.. ketageh dah.. hehhehe..

Emy~ko balik telok anson gi la pasar selekoh.. hehehhe.. tp kene pegi pagi2 le... kalo masok kol 10-12 tu mmg udah habesss.. hehehe..

Wak Gelas™ on February 09, 2013 6:26 PM said...

rasa best naek motor kat kampun gkanns.,e HHe

~najwa~ on February 19, 2013 8:45 PM said...

tak pernah try pun lg bihun sup slekoh ni.
hari tu pergi ptg, kedai pun tutup.

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez