Powered by Blogger.

Wednesday, January 2, 2013

Persiapan..


Harith nak masok tadika dah taun ni.. Kejap je mase berlalu..

Tak de ape yg nak dipersiapkan sangat pon.. Pencil warna pkai yg ade je.. Cume kene asah skit la sebab dah banyak yang tumpul..

Beg skolah harus la kene beli kan.. Kalau tak mane pulak nak letak buku.. Seb baik ari tu tak beli beg tarik yg ade roda tu.. Sebab cikgu skolah harith tak bg pkai beg tu.. Takot budak sakit tulang blakang katenye..

Botol air pon baru beli smalam.. Cikgu dah siap pesan "no ribena, no oren.. Just plain water only".. takot ayo tumpah dalam beg.. Abes buku kene hurung semut plak..

Kupiah pon tak carik lagi.. Kupiah yang kat umah udah kecik.. Kepale harith udah membeso.. Tak muat.. Setiap hari senin ade amali solat beramai2.. kene pakai kupiah.. Yg pompuan kene pkai telekong.. So kene la bawak telekong untuk student pompuan.. InsyaAllah akan dicarik dalam minggu ni juge..

Kasut pon belom beli.. Harith dok pakai la kasut crok abang asrap die tu.. Tumit pon dah tekeluar dari kasut.. Ari tu carik2 kasut sume tak de yang kenan..

Gamba pensil kat atas tu aktiviti malam tadi.. Tampal name kat pensil harith.. Dah bagi tau kat harith tu name die.. Kalau tak de tulis cam tu jangan amek.. Tapi tak tau la die ingat ke tak.. Letak name punye la banyak.. Tapi nak bawak gi skolah 2 batang je.. Hehehe..

Bekas pensil beli baru.. Memang tak pernah ade bekas pensil pon.. Nak gamba HotWheels katenye.. Mujo jumpe..

Uniform pon belom dapat.. Cikgu kate minggu ni baru ade... Ade stengah dah dapat baju.. Stengah lagi belom.. Kalau tak de pape esok nak pegi amek.. Tu pon kalau dah ade la.. Kalau tak de 1st day skolah pakai je la baju raye ari tu..

Buat pengetahuan kawan2 harith belom mule skolah lagi.. Hari isnin minggu depan baru mule.. Seronok tengok anak kawan2 kat fb start skolah harini.. Tak saba nak tunggu minggu depan.. Dan harapannye semoga ibu harith ni lebih cekap memandu sebab nak kene amek harith skolah tiap2 hari sepanjang tahunnnn... Doakan juge hasnaa behave bile ibu die drive nanti.. Aminnnn...

P/s-- nebes bawak kete lagi banyak dari nebes anak nak skolah.. Cane tu??? =D




Published with Blogger-droid v2.0.9

4 juta comments on "Persiapan.."

~najwa~ on January 02, 2013 5:34 PM said...

abg masuk genius aulad kan?



tips utk bg hasnaa behave :
tolong prepare macam jajan ke ape, itu kira cara last utk membodek supaya dia dok diam dlm keta,ehe. sori,itu yg knjwa ready, kalau tasneem tak behave dlm keta.

eda_ej on January 02, 2013 11:42 PM said...

kak najwa~haah masok situ.. itu je tadika islam yang paling dekat..

time kaseh utk tips tu.. insyaAllah akan digunakan sebaik mungkin.. =D

Nini D.. on January 03, 2013 9:23 AM said...

yakin boleh..ko pasti boleh!

eda_ej on January 03, 2013 12:16 PM said...

Emy~ya.. cayok2 untuk aku.. hehhhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez