Powered by Blogger.

Tuesday, August 23, 2016

Cake Anniversary 2016..

0 juta comments

Hadiah Anniversary..

Ni cerita minggu lepas.. lambat skit nak up date.. biase la iklan banyak kat rumah ni..

Anniversary dapat apa?? Dapat sepotong cheese cake anniversary tahun ni.. alhamdulillahh.. bile usia perkahwinan dah semakin banyak, semakin banyak juga yang secara tak langsung kite belajar..

Dari hidup sorang.. lepas tu berdua.. bertiga, berempat dan sekarang dah berlima.. pejam celik pejam celik dah 9 tahun kawen.. serius,  memang sampai sekarang macam baru je kawen.. kadang2 sampai lupa yang kulit muka dah banyak kedut.. sebab masa untuk belek2 muka depan cermin pon sangat terhad.. tau2 kedut dah makin banyak..

Pape pon terima kasih sayang.. sebab belikan cheese cake anniversary kali ni.. paling penting teman ai sepanjang masa kat dalam labour room untuk besalinkan ketiga2 anak kite.. dari rasa sakit sikit2 sampai la sakit macam nak tecabut urat kat kepala ni.. terima kasih sebab rajin melayan kerenah ai yang macam 'Gepren Dari Neraka' ni.. hahahah... (menjadi betul Sharifah Sakinah belakon cite tu) tq ya sayang.. i lap u..muah muah.. ☺

K la.. nanti sambung update entry lain.. (gue sedang manfaatin masa anak2 sedang ketiduran) heheheh..


Wednesday, August 17, 2016

Dari Dua Kini Berlima..

0 juta comments

Dari berdua kini berlima..
Menyusuri liku-liku hidup bersama..
Dari 2007 kami bermula..
Semoga terus ke jannah kami akhirnya..
.
Dari berdua kini berlima..
Turun naik kami bersama..
Dari rumah pangsa ke rumah yang selesa..
Semoga kami dirahmati Allah hendaknya..
.
Dari berdua kini berlima..
Lepas sudah fasa pertama..
Kini hampir melepasi fasa ke dua..
Tabah dan sabar itulah kuncinya..
.
Dari berdua kini berlima..
Sembilan tahun sudah rupanya..
Harith, hasnaa, haifaa namanya..
Itulah anak-anak kami tiga orang semuanya..
.
@edaejai ♡ @ejai_ej
#happyanniversary


Nota kaki~kalau tak sebab malam tadi kuar notification kat hp, memang tak ingat la anniversary ni.. selalunye lewat sehari baru ingat.. lewat sebulan pon pernah.. heheheh...


Tuesday, August 16, 2016

Singki Mandi..

0 juta comments

Seronok kakak #fatheeyahasnaa balik sekolah hari ni.. tak sempat masok kereta dah bagi tau dapat sabun #carriejunior dengan mainan gajah pink..
.
Sampai rumah kakak tanya ibu "ibu, macam mane kakak nak pakai sabon ni sebab kat rumah kite tak de 'singki mandi' "
.
.
Err.. ape tu 'singki mandi'??
.
.
.
.
.
.
.
Rupe2nye ini singki mandi die -> 🛀🛀🛀🛀🛁🛁🛁🛁

Pengaruh iklan tv la ni..


Thursday, August 11, 2016

Marathon Menjahit Barut..

0 juta comments

Ye.. marathon nak siapkan barut orang.. nampak sikit je.. sorang order 5 helai.. lagi sorang order 10 helai.. selalu 10 helai sehari pon boleh siap, tapi bile dah ade anak kecik lambat skit la.. tambah2 pulak abam harith balik skolah agama kol 11pg.. kol 12 nak amek kakak hasnaa plak.. nanti kol 1 ptg nak hantar abam harith skolah kebangsaan lagi.. dan kene curi2 masa nak masak, nak mandikan adik haifaa, nak susukan die sampai la die tido dan ibu dapat buat semua task dengan aman..

Alahamdulillah.. walau buat keje dengan terkejar dan sambil takot2 kalau adik haifaa bangun, siap juga tempahan barut orang.. Rasa seronok dan bangga dengan diri sendiri.. 💪💪💪💪💪 dan part paling best dapat duit... yeayyy.. walaupun hasilnya tak de la sampai beribu2 tapi ia tetap menyeronokkan..

Hehehe.. sebenarnye ade lagi order yang belum siap..insyaAllah siap dalam minggu ni juga.. ade sesape yang nak order barut baby meh la order kat eda ni.. dapat juge la isi masa lapang dari tak buat pape kat rumah ni ha.. tapi korang jangan la order tapi due date mggu depan nak branak..risau je tak sempat siap nanti korang kate eda lambat jahit pulak.. seelok2nye order la lagi 2-3 bulan sebelum due date.. biar semua settle awal sebelum baby keluar..



Nota kaki~ barut ni bukan utk baby korang je, kalau nak beli untuk dijadikan hadiah untuk kawan2 yang nak dapat baby pon boleh.. pape hal roger okeh..
whatsapp/telegram 013-3976474


 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez