Powered by Blogger.

Thursday, November 29, 2012

Meggi Goreng, Deepavali, Bunga Api & Hari Jadi..

5 juta comments

Entry tertunggak..

Ni cite mase beday aku ari tu.. 13 nov.. betol2 jatuh kat hari deepavali.. skang ni tak kire raye, sume ade bunge api..

Ape yang aku bayangkan dapat makan pizza.. tiap taun memang request makan pizza..
Tapi taun ni makn meggi goreng aje.. sebab mr ejai balik keje lambat.. uwaaa...

Nak dekat kol 12 baru sampai rumah.. redho aje la.. keje pon untuk family kan..
Tak pe.. walo dapat meegi goreng pon aku tetap suke.. time kaseh asben ku.. hehehe..

So malam tu makan la meggi goreng bertemankan bunge api deepavali.. sangat meriah.. hahhaha.. kalah sambutan tahun baru mahu pon sambutan hari kebangsaan..



Eh, malam esoknye dapat pizza gak.. alhamdulillahh.. lewat sehari pon tak pe la.. dapat juge dari tak dapat kan.. heheh..


  

ps~~ ayam tu hasnaa ngan harith yg blasah.. berebut nak peha ayam.. =D







Sunday, November 18, 2012

Durian Crepe By Mr Ejai..

5 juta comments
Salam.. 

Eh jangan tekejut dengan tajuk di atas.. ianya memang benarrr..

Asben mak Mr ejai tu yang buat petang tadi..

Aku tolong la juge.. tapi tolong tengok aje la sebab bau durian tu kuat.. tak tahan..

Dari semalam nak buat.. google resipi ngan bape kali.. hari ni baru dapat buat..

Rasenye tak de la sesedap yang disangke sebab baru 1st time buat.. so banyak la try n error nye kan..

Tak pe la sayang.. nanti buat lagi ek.. mane tau boleh jual ke kan.. hahaha.. verangan..





Monday, November 12, 2012

Oh Durian Crepe..

7 juta comments
Sejak dua menjak ni memang banyak org publish kat wall pasal durian crepe kan.. 

Aku tak de la teliur pon (buat mase ni la).. asben aku je mr ejai tu yang memang pantang nampak mende yang sangkot paot ngan durian ni.. beliau memang penggemar durian.. sampai kan Zaila (kawan skolah aku dulu) post kat wall pon die dah tanye2 kat aku sape Zaila ni.. Zaila ni ade jual Durian crepe.. tapi die dok kat Sungai Besar.. maka agak la jauh kalau mr ejai nak pick up kan.. 

Minggu lepas secara tak sengaja aku ade ternampak kat blog Nana.. kate jiran die kat Keramat nun ade jual durian crepe.. trus la aku bg url blog nana tu kat my asben (mase tu mr ejai keje.. so ym aje)..

Dan malam minggu yang lepas setelah bePM2 dengan kak Norhayati Ahmad, maka kami2 pon bergegas ke keramat nak pickup durian crepe.. pegi malam minggu stendet la kan.. jem gile.. sampai depan umah kak Norhayati kol 12++ tgh malam okeh.. (lambat sebab sebelom tu pegi Putrajaya jap bg barang kat mak abah aku.. jiran aku kawen wat kat PICC)



Setelah meredah jem.. dapat juge la membeli.. bukan satu.. bukan dua.. tapi LIMA paket okeh.. satu paket ade 5 ketol durian crepe.. sepaket RM10 sahaja.. 

Mr ejai kate sedap gile.. kulit luar die cam lempeng tp nipis.. blah dalam ade durian + krem.. kat umah ni yang makan durian cume mr ejai ngan cenah je.. aku ngan harith tak makan.. eh aku tak aja harith untuk tak makan durian ye.. die sendiri yang tak mo.. so makan la dua branak tu.. aku tolong tengok aje.. tak teliur pon..

So pada sape2 yang nak merase durian crepe yang dok area lembah klang boleh la roger kak Norhayati.. dan sape yang nak durian crepe area sungai besar boleh la roger puan Zaila.. 


Sekian.. salam hari isnin =D




Tuesday, November 6, 2012

Sumbat!!

8 juta comments

 Amaran keras!! jangan buat paip kumbahan anda macam ni okeh.. (ini paip dari singki umah aku, orang yang buat table top yang buatkan dulu..) sebelom buat table top tu memang ade perangkap jenis botol, tapi orang tu dah buat direct terus ke bawah.. jadi sisa makanan yang halus2 pon akan terus masok ke paip yang besa.. 

Korang boleh bayangkan tak cam ne dalam mase seminggu aku kene cuci periuk, pinggan mangkok sume kat toilet.. sebab nye bile buang air kat singki dapo air melimpah keluar dari lobang yang kat dinding tu.. kan ke dah banjer dapo.. lobang kat dinding tu sepatotnye disambungkan dari singki berserta dengan perangkap sampah.. tapi die terus wat cam tu..




Sepatotnye kene pakai perangkap sampah ni.. samada jenis S, P mahupon botol.. subjek Kemahiran Hidup mase form 1 pon dah belajar kan.. untuk memudahkan kite buang sampah yang halus2 yang dah kematu kat dalam tu.. ini la gunanye perangkap sampah.. (gamba perangkap sampah tu cilok dari sini)




Bile dah asek betakong air kat dapo, larat ke korang nak cuci sume kat toilet je.. mr ejai pon dah tak larat kot nak denga aku bebel pasal singki.. maka dibelinya cecair untuk cuci kotoran dalam paip.. bagus produk ni.. boleh cuci paip.. tapi masalah tak juge selesai sebab ni dah tesumbat kat paip besa.. nak tak nak kene call plumber juge..

Hencik plumber datang.. die tengok2 la penyakit paip ni.. so die buat keputusan.. die kate nak kene pecah paip nih.. kalo tak memang tak tau mane sumbat.. hohoohoh.. nak kene pecah wokeh!!! hadoii laa.. bincang2 lagi.. hencik plumber try pegi umah bawah (umah student pompuan) cube bukak paip besa dari umah bawah.. alhamdulillahh boleh.. segala sisa makanan yang halus2 sume dah keluar.. ade la dekat stengah baldi kot.. haaa.. hambek ko.. 

So kesimpulannye jangan amek mudah dengan singki anda ye.. mujor la duduk umah atas dan ade umah kat bawah.. kalau memang dah duduk kat atas tanah mane nak korek paip yg bawah tu melainkan kene pecah juge saluran paip bawah singki.. harap kawan2 jangan buat singki umah korang macam singki umah aku ye.. sangat bahaya.. sikit2 lame2 jadi sumbat..

Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh saye.. eda wife ejai.. ehhehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez