Powered by Blogger.

Monday, November 12, 2012

Oh Durian Crepe..


Sejak dua menjak ni memang banyak org publish kat wall pasal durian crepe kan.. 

Aku tak de la teliur pon (buat mase ni la).. asben aku je mr ejai tu yang memang pantang nampak mende yang sangkot paot ngan durian ni.. beliau memang penggemar durian.. sampai kan Zaila (kawan skolah aku dulu) post kat wall pon die dah tanye2 kat aku sape Zaila ni.. Zaila ni ade jual Durian crepe.. tapi die dok kat Sungai Besar.. maka agak la jauh kalau mr ejai nak pick up kan.. 

Minggu lepas secara tak sengaja aku ade ternampak kat blog Nana.. kate jiran die kat Keramat nun ade jual durian crepe.. trus la aku bg url blog nana tu kat my asben (mase tu mr ejai keje.. so ym aje)..

Dan malam minggu yang lepas setelah bePM2 dengan kak Norhayati Ahmad, maka kami2 pon bergegas ke keramat nak pickup durian crepe.. pegi malam minggu stendet la kan.. jem gile.. sampai depan umah kak Norhayati kol 12++ tgh malam okeh.. (lambat sebab sebelom tu pegi Putrajaya jap bg barang kat mak abah aku.. jiran aku kawen wat kat PICC)



Setelah meredah jem.. dapat juge la membeli.. bukan satu.. bukan dua.. tapi LIMA paket okeh.. satu paket ade 5 ketol durian crepe.. sepaket RM10 sahaja.. 

Mr ejai kate sedap gile.. kulit luar die cam lempeng tp nipis.. blah dalam ade durian + krem.. kat umah ni yang makan durian cume mr ejai ngan cenah je.. aku ngan harith tak makan.. eh aku tak aja harith untuk tak makan durian ye.. die sendiri yang tak mo.. so makan la dua branak tu.. aku tolong tengok aje.. tak teliur pon..

So pada sape2 yang nak merase durian crepe yang dok area lembah klang boleh la roger kak Norhayati.. dan sape yang nak durian crepe area sungai besar boleh la roger puan Zaila.. 


Sekian.. salam hari isnin =D




7 juta comments on "Oh Durian Crepe.."

Nini D.. on November 12, 2012 5:05 PM said...

mujur tekak aku blom buat keje gila dgn mengidam nk makan benda alah ni.hehe

Makbed on November 12, 2012 5:12 PM said...

aku dah ngidam dah. tak dapat2 wehhh....~

eda_ej on November 12, 2012 7:47 PM said...

Emy~elok la ko tak ngidap bende pelik2.. susah nak carik kang..

makbed~kalo kat area umah ko susah nak dapat ko bukak je google.. carik resipi.. ko buat sdirik.. hahhaha.. amacam?? ada bran.. hehheh..

Ain Fajar on November 17, 2012 4:25 PM said...

lama tak singgah..laaa aku ingat ko buat sndr..bg yg suke durian mmg sedaP sgt la..tP org yg tak suke mmg tak Pandang..ku buat jg..xde saPe nk mkn..bek buat lemPeng cicah kuah durian senang..xyah ssh2 nk membungkus..sm je rasenye..

LiYa HaNiF :: on November 19, 2012 2:46 PM said...

hahaha blehlah buatkan tuk k.liya lak hahaha

outbound malang on November 20, 2012 11:58 AM said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

ZBK F Resources on August 11, 2014 4:40 PM said...

salam. macam mana nak call puan zaila tu.. Kawan saya ni ngidam.. sian dia air liur meleleh je nak durian crepe.

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez