Powered by Blogger.

Friday, September 7, 2018

Permainan Tradisional

0 juta comments

Semalam.. abang harith balik dari sekolah seronok die cerita pasal dapat main permainan tradisional.. hehehe

Paling tak tahan bdak laki pon main lompat getah macam kite dulu-dulu.. bila tanya abang tak lepas kat part mane.. die jawab kat bahu.. baru 1st time main kan..


Pas tu main dam ular pulak.. kemain besar papan dam dia.. ingatkan kapet yang biase orang beli letak kat bilik or ruang tamu tu.. tapi rupanya benda tu sebenarnya banner.. pihak sekolah order sendiri..

Rasa macam nak join skali je..

Ingatkan dua game ni je, rupanya ceper pon ada.. yg penutup botol 'sarsi bodoh' tu.. baling kasut pon abang harith main.. tapi baling pakai bola katenye.. macam main bowling..

Pape pon terima kasih Cikgu Aslili sebab kasi gambar kat group..


Thursday, September 6, 2018

Hari Pertandingan Kawad..

0 juta comments
Dapat gambar ni dari cikgu kelas abang harith tadi.. Seronoknya anak-anak dapat join pertandingan kawad.. terkenang pula zaman omak berkawad dulu.. cuma omak bukan la masuk PBSM.. Omak dulu pengakap.. hehehe.. caye tak??

Terima kasih banyak la kat Cikgu Aslili sebab sudi share gambar.. ingat tadi nak pegi sekolah dah nak tengok pertandingan kawad.. tapi macam segan la pulak omak.. kang mak pak orang lain tak de beria datang tapi omak sorang je datang..

Soronok dapat tengok gambar-gambar ni.. walau tak banyak tapi dapat juga buat simpan memori.. ni pengalaman pertama abang harith join pertandingan.. mungkin lepas ni akan dapat banyak lagi pengalaman dan asah lagi skill berkawad tu..

Masa lepas balik sekolah tadi punyalah semangat die tunjuk hadiah.. ingatkan dapat juara.. rupanya dapat no 4 dari 5 pasukan.. yang no 1 pengakap.. huhuhu
.

Tak pe la abang, buat pengalaman.. mana tahu tahun lepan dapat juara pulakkan.. mana tahu tahun depan abang masuk pengakap juga macam ibu dulu.. nanti boleh ibu ajar ikatan.. hahaha.. ntah ingat ntah idak segala mak nenek ikatan pengakap zaman sekolah dulu.. 

Dan seluar tu jangan cite la, memang kotor.. malam ni omak rendam.. esok la baru nak menyental.. tu la orang kata 'biar terkena kotoran demi pengalaman..' hahahha.. pengaruh tv kan..

Dah la jom tido.. esok nak bangun pagi.. k bai..

Wednesday, September 5, 2018

Misi Seluar Putih..

0 juta comments

Adoii.. punye la banyak taip tadi.. tapi tertekan delete semua..

Tulis pendek je la..

Tadi cari suluar putih utk abang harith.. ada pertandingan kawad kaki.. dia masuk pertandingan kawad under PBSM..

Sebelum ni pegi KOKO pakai seluar PJ je.. tak pernah pon pakai seluar putih..

Boleh plak die cakap nak pakai seluar taekwondo.. adoiii.. macam tak kene la abang oi.. nak berkawad pakai seluar taekwondo... nak pakai seluar sekolah agama pon macam tak kena je sebab seluar sekolah agama pon cangkuk dah tak boleh nak kancing.. lagi pon seluar sekolah agama nipis sangat.. tak sesuai la.. nak tak nak kena juga beli baru..

Petang tadi lepas abang harith balik sekolab agama, terus kerah abang harith pegi sama-sama cari seluar putih..

Semalam abah die dah cari kat pasarayaku, kedai sebelah pasarayaku dengan giant.. semua tak de jual.. ye la, bukan musim cuti sekolah hujung tahun kan..

Hari ni omak pulak cari kat kamdar.. dah plan dah, kalau tak de kat kamdar nak pegi tesco je.. sebab kat tesco ada kedai jual uniform.. biasanya mesti ada jual semua lengkap kan..

Bila sampai kamdar terus naik tingkat atas.. cari kat bahagian baju sekolah.. cari punya cari ada saiz 23.. mane muatttt.. seluar sekolah kebangsaa  pon abang harith pakai saiz 26.. adududu.. nampak saiz yang banyak dalam 30an punya.. ni kalau dah sekolah menengah boleh la kot..

Omak dah sedih.. cam ne ni seluar tak de anak nak pakai esok.. 😪

Mujur ade adik promoter tu tolong carikan juga seluar.. ada la jumpa saiz 27.. masuk bilik salin.. try tengok cam ne..

Alhamdulillahh.. boleh la walau longgar sikit.. tak pe la.. lagi pon baju nak kene masuk dalam seluar juga kan.. nanti tak de la longgar sangat..

Misi mencari seluar putih abang harith selesai.. harap esok bertambahlah semangat abang harith nak berkawad bila dapat pakai seluar putih tu.. good luck abang!!

Nota kaki~omak risau juga takut abang harith kotorkan seluar putih tu.. jenoh la omak nak menggonyoh nanti.. tapi disebabkan abang harith cakap kawad kat dataran dan bukan kat padang, rasa lega la sikit.. 😅


 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez