Powered by Blogger.

Wednesday, April 30, 2014

WordLESS Wednesday 30-4-2014

2 juta comments

Teman dalam kereta dikala panas terik tengahari..

(Maklom je la tengahari keluar amek abam harith skolah) hehhehe..

Memoir dan Ooops! Bukan Kerana Aku Tak Cinta..

2 juta comments


Ye aku pon dah tejebak ngan cite ni.. walau kat rumah tak de astrok tapi boleh juge marathon sampai habis.. adussss.. berhantu betul cite ni..

disebabkan malam tadi dan malam semalam ade MEMOIR ngan OOOPS! makanya harus la google pagi tadi.. 

So sape2 yang terlepas tapi nak tengok online boleh la klik kat SINI.. kalau nak tengok dari episode satu sampai habis pon ade.. mari la ramai2 tengok.. hehehhe..



Monday, April 28, 2014

Selamat Pulang Anakandaku..

2 juta comments

Alhamdulillah selamat pulang abam harith.. banyak la die bebel tengok itu dan ini kat Farm In The City tadi.. tengok snake la.. bagi makan burung la.. dan paling penting die tak meleleh macam taun lepas punye trip..



Dan kata harus di kota.. 


Disebabkan pagi tadi die cam mogok2 tak nak pegi kan.. ibu pon janji la pas balik dari trip ibu beli kepsi.. jadi kene la singgah aeon big depan skolah beli kepsi..


Petang tadi teacher lela ade whatApp gamba harith.. teacher lela bg tau harith baik2 saje.. seronok juge rasenye die tu.. lega sangat..









Last skali ni gamba yang amek dari FB Teacher Lela.. tq ya teacher sebab dah tolong jaga Fadhlan (kat skolah teacher panggil fadhlan) hehhee.. tak lupa juge dengan teacher2 yang lain sebab dah bawak anak2 Genius Aulad Bandar Tun Hussein Onn pegi trip.. Hanya Allah saja yang dapat membalas.. 



Trip - Farm In The City Sri Kembangan..

2 juta comments
Pagi ni hantar harith pegi trip.. ikot jadual kol 8 dah kene ade kat sekolah.. tapi elok je sampai skolah kol 8 tadi nampak ramai dah bdak2 naik bas.. mak bapak pon ramai dah.. makanya tekocoh2 la kitorang dua branak keluar kete.. Mr Ejai ngan hasnaa tak ikot.. sebab hasnaa tido lagi kat rumah.. 



Terus la jumpe teacher Nadia (yang pegang kertas dalam gamba atas) tanye harith naik bas mane.. nampak ade 4 bijik bas.. tahun lepas pon 2 bijik bas je.. ramai yang pegi kot tahun ni sampai kene sewa 4 bijik.. check name ade kat bas B.. 





Cheak lagi name.. dah kompom duduk trus dan pakai topi sebab badak2 lain pon dah siap pakai topi..



Ni la bas yang harith naik.. 



mak bapak pon ramai yang dok tunggu bas gerak baru nak balik.. risau takot anak dok melalak ke kan.. 



Alhamdulillah hari ni harith tak nangis macam taun lepas.. walaupon malam tadi die dah merajuk2 cakap tak nak pegi.. pagi tadi pon mogok tak nak minom milo.. tak nak makan nasik (harith skarang sarapan nak makan nasik) tapi syukur sangat sebab tadi naik bas die ok..




Sempat jengok sebelom bas begerak..





Dalam 8.37 pg bas dah gerak..  




Semoga harith, teachers dan semua ahli rombongan ke Farm In The City Sri Kembangan selamat pegi dan balik.. InsyaAllah.. 


Nanti kol 2.30ptg sampai sekolah.. kol 2 nanti boleh la kuar umah gi amek harith.. =D 





Monday, April 21, 2014

Monster..

2 juta comments

Bermula cerita.. balik skolah tadi sebelom masok kereta.. ibu tanye tadi belajar ape?? Harith cakap monster.. sambil tangan dua2 belah buat peace letak kat atas kepala dah macam rabbit.. ape la pulak blaja monster ni..

Ibu yang tak bape paham layankan aje la.. ingat die ade main monster2 ngan kawan2 kat klas.. tapi rupenye bukan.. sampai je kat rumah trus die amek 'monster' die dari dalam beg.. 

Oowwhhhh... monster ni ke.. boleh la ibu pakai buat tande buku ibu.. slalu bace asek ilang je tande buku.. harap pas ni monster harith dapat jaga buku ibu sebaiknye..




Saturday, April 19, 2014

Semoga Allah Panjangkan Usia Sultan Perak..

2 juta comments
Walaupon skang ni aku tak dok kat Perak, tapi beday Sultan Perak tak pernah aku lupe..Semoga Tuanku Sultan Azlan Shah dipanjangkan usia.. dan dikurniakan kesihatan yang baik.. aminn.. 

Huhuhu.. ni bukan bini baru sultan perak atau pon bini baru agong ye.. ni my pren puan Nini D.. puan nini pon same beday ngan sultan perak.. epy beday my pren.. semoga ko panjang umo.. murah rejeki.. dikurniakan kesihatan yang baik ye.. hehehhe... 



Nota kaki~sory my pren aku copy je entry taun 2011 ni.. hehehe..




Friday, April 18, 2014

Khurafat Kah??

8 juta comments


Apakah ini?? semalam.. Ku lihat seperti nasik atau pulut letak di atas daun sireh.. 

Diletakkan betul2 di belakang parking kereta mr ejai.. rasanya mr ejai tak parking kereta kat parking orang lain.. mr ejai memang parking kat parking sendiri.. beli rumah dan tapak parking sekali..  

jadi apakah motif orang yang membuat perkara tersebut??

Bersangka baik saja.. orang nak bagi burung makan mungkin..

Thursday, April 17, 2014

Terbanglah Lebih Tinggi..

4 juta comments


Usiamu sudah 2 tahun, 6 bulan, 2 minggu dan 6 hari pada hari ini..

Ibu sudah boleh melepaskan kamu setapak lagi.. dari kamu dalam perut dah bergantung dengan ibu.. mungkin inilah masanya yang sesuai untuk kamu melebarkan sayap dengan lebih besar.. 

jangan risau sayang.. ibu masih boleh membantu kamu terbang.. ibu masih boleh melihat kamu terbang.. ibu juga masih boleh membantu disaat kamu jatuh dari terbang..

terbanglah lebih tinggi.. ibu ada di belakang kamu.. ibu tetap mendoakan kamu.. teruskan sayang.. jangan pandang belakang.. 


Nota kaki~~ mood sedih.. nak pisah susu je kot.. tapi mak meroyan macam anak nak masok U.. haishh..



Wednesday, April 16, 2014

WordLESS Wednesday 16-4-2014

0 juta comments

Balik lepas hantar harith skolah rabu lepas.. bapak jem.. 

Cam ne la org yang pegi keje ngadap jem hari2 cam ni..


Tuesday, April 8, 2014

Makan Sate..

2 juta comments

Ni cite ahad lepas..
Kat stadium kajang.. sebelah sate kajang..
Ikot plan asal nak pegi makan sate untuk meraikan pertambahan umur mr ejai hari sabtu.. tapi memandangkan sabtu bz dari pagi sampai petang maka tunda la acara makan2 sate anak branak ni..

Dalam kol 11 pagi kitorang dah sampai.. tp cam biase la bawak budak dan nampak play ground plak.. harus lah jejakkan kaki ke situ dulu sebelum check in kat sate kajang..

Melayan anak2 main.. kejar sane sini.. panjat tinggi2.. risau plak tengok.. ade la dekat stengah jam lebih bdak2 ni main sampai matahari pon dah tepacak atas kepale.. 

Pas tu sesi memujuk anak2 plak soh masok sate kajang.. masing2 tak nak sebab syok sangat main..

Alhamdulillah dapat juge makan sate kajang lagi.. hahha.. acara makan2 tak amek gamba pon.. sebab lapa sangat.. bedal semua sate.. 

Terima kasih mr ejai sebab belanja makan sate.. patutnye org sambut beday yg dapat org belanje.. ni tebalik plak.. hehhehe..

Teringat mase 1st time makan kat sate kajang ni dulu.. mase pregnant hasnaa.. tak ingat bape bulan ntah.. sebab mase tu mmg gile makan sate.. dan skarang memang dah menurun kat hasnaa suke makan sate.. hehehhe..




Thursday, April 3, 2014

Happy Birthday Sayang..

2 juta comments

Mengenalimu bukan dari semalam..
Menyayangimu juga bukan bermula semalam..
Bersamamu juga sudah bermalam-malam..
Tanpa dirimu hidupku menjadi kelam..

7 tahun menyemai kasih..
7 tahun menjalin cinta..
7 tahun hidup suka dan duka.. 
7 tahun bermahligai bersama..

Selamat ulang tahun kelahiran sayang.. semoga dipanjangkan jodoh, dipanjangkan usia, diberikan kesejahteraan, kekuatan, kesihatan ketabahan dan kebaikan di dunia dan akhirat.. 

Selamat ulang tahun yang ke 31.. 





 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez