Powered by Blogger.

Friday, February 26, 2010

Kondisi Si Kecik..

8 juta comments
Salam Maulidur Rasul sume.. entry hari ni tak de gamba.. ada amek gamba si kecik tu.. malas plak nak upload.. ni kire salah satu cabang penyakit 'M' la ni..

Hari ni ngan semalam tak de banyak beza pon kat mamat alan.. masih sakit kot kaki die.. semalam mamat alan tido je.. makan pon tak nak.. dah buat bubur pon tak nak gak makan.. bagi susu je.. selalu minom 240 ml habis, skarang ni kalau wat susu 200 ml pon ade lagi balance 140 ml.. just minom 60 ml je.. badan pon dah makin kering.. so skarang ni nak elakkan pembaziran susu, ibu die wat susu 120 ml sahaja.. nasib baik habis..

Semalam mamat alan boleh bediri sebab tengok Wonder Pet.. tekejut juge.. tetengah baring sambil wat muke yang tak larat tu boleh plak die bangun n jalan kat depan tv nak tengok wonder pet tu.. abes je lagu die baring balik.. semalam jage mamat alan macam jage die mase baby dulu.. diam je.. tido manjang.. umah pon tak sepah.. tak de la ibu die ni dok bising2 suruh turun kalau die panjat tv.. nak sapu sampah pon senang tak de sape kacau.. yang tak tahan tu bila mamat alan dah start merengek.. rimas rasenye..

Hari ni plak mamat alan boleh la jalan skit2.. pegang dinding.. pegang sofa.. macam baru nak belajar jalan.. nak merangkak kaki sakit.. kalau malas nak jalan die mengesot.. sedih plak tengok die cam tu.. apa boleh buat.. tolong tengok je la.. mase makan malam td mamat alan nak join, so die malas nak jalan die mengesot je.. sian plak.. bile suap nasik luah balik.. bagi je die main botol air..

Kepada eila, emy n kak najwa tunggu la turn anak korang plak ye.. nnt jangan tekejut plak anak tak boleh jalan.. hehhehe.. last dose ni kuat skit.. ni ain yang cakap ye.. (ain ni kawan mase form 6 dulu.. die dah ade pengalaman anak die kene cocok..) hehehhe... =)

Wednesday, February 24, 2010

Last Cocok..

3 juta comments
Pagi yang gelap.. kini sudah terang... waahhhh.. jelas terpancar di wajahnya.. sonok betol mamat alan pagi tadi.. demam dah baik.. sangat ceria.. boleh la pegi cocok yang setahun 6 bulan tu hari ni walaupon hari ni umo mamat alan dah setahun 7 bulan dan 5 hari.. hahahha.. dah telebih sebulan sebab hari tu dose tak de..




Pagi tadi memang pegi klinik lambat.. sebabnye mamat alan tak yah nak timbang berat n jumpe nurse.. trus je letak kad kat depan "Bilik Suntikan" tu.. tunggu tunggu tunggu dan tunggu.. ramai rupanya yang nak cocok anak hari ni.. masing2 letak kad kat depan bilik tu.. belom campo lagi ibu2 yang mengandong nak cocok kancing gigi.. dekat sejam gak tunggu name mamat alan nak kene panggil..



Huh.. belom pape lagi mamat alan dah merengek2 nak nangis sebab dengar budak2 lain yang keluar dari bilik suntikan tu nangis.. abah die pon bwak la die keluar.. ibu die tunggu name mamat alan kene panggil.. lame gak hubby ngan mamat alan kat luar.. sampai ade gak la mak2 budak kat situ ingat aku ni ibu mengandung yang ngah tunggu turn nak penggil name sebab aku tutup perot dengan beg mamat alan.. sume dok usha pelik..

Huuuwwwaaaaa.... time kene cocok mamat alan pon jerit la sekuat hati.. bukan lame pon die cocok.. kejap je.. tak sampai pon seminit.. nak tunggu je yang berejam.. mase dah masok dalam kete pon still nangis..


On da way balik rumah mamat alan dah tido.. penat melalak kot.. petang tadi mamat alan tido je.. tak makan tengahari pon.. pukol 4 petang baru bangun tido.. bagi makan.. bila bangun nak jalan senget.. kaki kiri cam tak boleh nak menapak.. sakit kot kene cocok.. mandi petang tadi pon mamat duduk kat kerusi kecik die tu.. tak boleh bediri.. malam ni pon same.. baring ngan duduk je boleh.. merengek2 macam demam tapi kepala tak panas but still bagi ubat demam ngan antibiotik.. sebelum melarat baik bag ubat dulu.. hubby kate kalau esok mamat alan tak boleh jalan gak lusa nak bawak gi hospital..

Mintak2 esok boleh la mamat alan jalan macam biase.. risau kalau jadi pape kat die.. da one n only Fadhlan Harith...

Tuesday, February 23, 2010

Si Kecik Yang Demam...

2 juta comments
Tekanan betol.. dari pagi tadi try nak post blog baru xboleh2.. malam ni hubby balik keje baru boleh bukak blog.. laptop aku tu dah berat sangat kot.. ni pkai laptop hubby.. thanks hubby coz bagi pinjam ur laptop.. mintak2 esok luse boleh la bukak blog gune laptop aku tu..

Haa.. sambung cite psal mamat alan demam.. malam balik dari kenduri tu start demam dah.. hari ahad dah bagi ubat demam.. tengok elok plak die boleh lari2 walaupon kepale die still panas.. tapi xde la panas sangat.. so kitorng pon tak de la bawak mamat alan gi klinik.. just bagi ubat demam je..

Pagi isnin badan mamat alan panas balik.. bagi lagi ubat demam.. kebah.. sejuk la skit badan ngan kepala die.. tak lame pas tu panas balik.. suhu badan die turun naik.. risau gak.. abah mamat alan kat office pon dok ym je tanye cam ne mamat alan kat umah..

Ni la rupe budak demam tu.. ingat nak letak sapu tangan basah tapi mamat alan cam tak suke.. kalau letak gak mula la die mengamuk.. so bia je cam tu.. kalau die dah bangun baru lap2 muke ngan badan die gune sapu tangan basah bagi sejuk badan..

Malam tadi hubby ajak gi klinik.. takut kalau ade kesan jangka panjang kat mamat alan sebab suhu badan die turun naik.. kejap panas kejap sejuk.. nampak sangat die penin sebab bile die jalan pon tehoyong hayang je.. pas tu trus lari.. niat hati tu nak main lari2 tapi badan tak mampu nak bawak.. aku biarkan je..



Dapat la ubat skit.. dapat antibiotik, ubat demam ngan ubat bontot.. mase kat klinik tu pon doktor dah tarok ubat kat bontot die.. makin kurang gak la demam die.. doktor kate tekak mamat alan ni bengkak.. berubahan suhu kot.. kan ari tu panas, skang ni dah ujan plak..

Skang ni demam mamat alan dah kebah.. mantak2 boleh la die cocok yang setaun stengah tu esok.. dah malas nak tangguh2 dah..

Sunday, February 21, 2010

CNY

0 juta comments

Dah lame dah perasan mende ni.. mase main Cafe World kat Facebook puan emy ade bagi Chinese Candy Box ni kat aku.. terus teringat kat Chinese Candy Box yang real.. hubby dapat mase CNY 2 tahun lepas..


Huhuhuhu... siap ada logo TM lagi kat atas tu.. dulu AXIATA under TM.. dapat la mende2 cam tu... isi Chinese Candy Box yang real ni banyak gak la nak dibandingkan dengan yang kat Cafe World tu..

Skang ni box tu dah jadi tempat letak barang2 menjahit aku.. tak banyak pon.. muat la dalam box tu yang tak bape nak besar..


Ni plak limau ngan durian yang encik lat ngan puan ewa bawak mase dinner kat umah ari tu.. sory la kat encik lat coz lambat publish gamba ni.. durian tu tinggal 3 bijik je.. sebelum tu tak tau bape bijik yang hubby, encik lat ngan puan ewa dah makan sebab aku memang tak amek port psal durian ni..

video

Lastly, ni fireworks yang sempat dirakamkan mase CNY.. tiap2 malam ade fireworks.. dari malam CNY sampai la malam tadi tak abes2.. view macam kat KLCC.. tak yah susah2 nak gi KLCC nak tengok fireworks.. hehehehe... tengok dari tingkap rumah pon dah sangat berbaloi.. happy watching..

Saturday, February 20, 2010

Walimatuluruss..

0 juta comments
Yeahh... kenduri lagi.. minggu lepas gi kenduri cukur jambul.. smalam gi kenduri kawen plak.. lokasi kenduri kat Kampung Cheras Baharu.. dekat je dari rumah tapi jarang lalu kat area ni.. melilau gak mencari tempat kenduri.. so hubby serahkan tugas mencari lokasi ke GPS.. kompom sampai..


Sampai kat tempat kenduri dalam kol 1 ptg.. bukak je pintu kete dah dengar lagu Cik Mek Molek.. mati2 ingat M Daud Kilau yang nyanyi.. rupenye bukan.. tapi suara pakcik tu sebijik macam M Daud Kilau.. tekejut gak la kalau M Daud Kilau nyanyi kat rumah orang kawen ye dak.. heheh..

Kenduri ni rumah pengantin laki.. pengantin laki ni adik ipar kepada sepupu hubby.. sepupu hubby ajak datang kenduri mase kat umah pak long ari tu.. tak dapat kad pon.. ajak2 mulut je.. semoge bekekalan la hendaknya pengantin ni..






Mase mule2 pengantin laki ni sampai tekejut gak.. ye la jarang jumpe pengantin laki rambut panjang.. otai gile.. pas tu ade yang cakap pengantin laki ni macam Hang Tuah.. hahahha.. ade macam Hang Tuah ke?? Hang Tuah pon aku tak penah jumpe..



Pengantin diiringi oleh flower gurl.. comel je flower gurl ni..



Cam biase la, mamat alan still xbley dok diam.. gi mane2 pon memang cam ni.. pas ni kalau abah die tak de memang susah.. tak larat nak jage.. kalau kat umah xpe la.. boleh lepas je..


Kat sini saje je nak share something.. seriously, mamat ni nyanyi memang best.. so layan la dulu video ni ek..


video


video

Yang baju merah kepala botak tu bapak mamat yang nyanyi tu.. anak branak pandai nyanyi..




Malam tadi mamat alan tido tapi mengigau.. banyak kali gak la.. ingat sebab die penat main petang smalam.. rupeny2 demam.. tak prasan plak die demem.. mase hubby tepuk2 die mase mengingau tu hubby rase badan n kepala die panas.. sangat panas.. pas tu mula la die merengek2.. budak2 demam cam ni la.. si kecik ni demam sebab jatuh kot.. kat tempat kenduri smalam die jatuh.. tesembam pipi kiri die.. tapak tangan kiri pon luka skit.. nasib baik mamat alan mau tido malam tadi..

Ingat nak letak 'cool fever' kat dahi die, tapi lupa plak yang 'cool fever' yang beli ari tu dah abes.. so letak je sapu tangan basah kat kepala die.. ubat demam pon dah makan.. alhamdulillah demam die dah kebah skit.. boleh la main2.. tapi still pening lagi kot sebab die boleh bangun kejap pas tu baring balik.. smoge cepat la baik demam anak ibu ni ye..

Wednesday, February 17, 2010

Moms Day Out..

7 juta comments
Tujuan asalnya nak jumpe cikgu usop (cikgu SEMAJA) yang skang ni ngah ade kat KL.. beria2 la si Fiza tu call kawan2 SEMAJA yang ade kat area KL ajak kuar same2 nak jumpe cikgu usop.. tapi last2 kitorng berempat je yang kompom.. fiza, aku, lin ngan mamat alan..

Huwaaahhh.. dah lame tak outing ngan kawan2.. teringat plak time outing mase dok kat asrama dulu.. abes satu pekan Teluk Intan dijajah.. huhuhu.. mengimbas memori btol.. tu time kat SEMAJA la.. kat STESMA lain la plak citenye...

Lokasi jumpe betukar2.. mule2 tu bila dah tak jadi jumpe cikgu usop ingat nak jumpe fiza je.. makan kat MD yg dekat2 umah ni pon ok gak.. tetibe lin pon nak join.. fiza sanggup datang dari subang semate2 nak jumpe... semangat btol si fiza ni.. die memang dari zaman skolah dulu besemangat.. hehhehe..



Fiza datang dari subang dengan niat nak amek aku kat umah tapi xjumpe umah aku plak.. so aku la yang amek die kat Petronas Taman Segar tu.. nasib baik ade kete my hubby kat umah.. kalau tak cam ne la nak amek fiza.. pas amek fiza aku balik umah parking kete then trus naik kete fiza gi Bandar Baru Bangi amek lin plak.. pusing punye pusing jumpe gak tempat keje lin.. amek lin trus gi Alamanda Putrajaya...



Mase on da way gi Alamanda banyak yang kitorng bualkan.. ye la lame tak jumpe.. last tejumpe mase pas abes SPM dulu.. pas tu masing2 busy study.. mase fiza ni kawen pon aku tak gi sebab hubby demam.. sampai kat MD alamanda pon kitorng still borak2.. macam2 cite.. kalau nak diikutkan ati borak sampai esok pagi pon tak abes2..

Kitorang berempat je la yang jumpe.. lin aku dah biase jumpe.. dah die anak buah aku kan.. fiza pon dah ade anak tapi die xbawak anak die.. so nampak cam aku je yang ade anak.. lin blom la ade anak sbb die blm kawen lagi..

Lepas abes makan kat MD lepak plak kat tempat bulat tetengah alamanda ni.. mamat alan plak dah tak mau dok diam kat stroller.. angkat gak la bagi die lari2 kat atas pentas tu.. last2 muntah kat situ.. hadoiii.. dah la abah die xde.. muke ni gak la yang tebal kene angkat die dari tempat die muntah tu.. trus gi toilet.. sabo je la.. mmg xbley bwak majlis btol si kecik ni..

2010

Bandingkan kedua2 gamba ni ye.. satu tahun 2010.. satu lagi 1996.. 14 tahun sudah berlalu.. tapi tudung aku xbetul plak kat atas tu.. ni mesti senget sebab mamat alan tarik tudung aku mase drive amek fiza kat petronas.. xkisah la.. janji ade muke aku.. hehhe...

1996



Dengan kesempatan yang ada ni aku call gak membe sekantoi aku si shima yang dok kat sri kembangan tu (membe sekantoi sebab pernah kantoi ngan warden psal tak gi prep petang mase kat skolah teknik dulu.. hehehhehe...) die keje kat putrajaya.. so bile abes je office hour trus je die jalan kaki gi alamanda jumpe aku... dapat gak jumpe die.. ari tu xdapat jumpe mase lepak kat dataran masjid..

Best btol dapat jumpe kawan2 lama.. bukan slalu pon.. kepada fiza, time kaseh la coz ko sudi datang dari jauh semata2 nak jumpe aku ni ye..

Sampai umah dalam kol 7.30 malam.. tengok grill xkunci, lampu dapo tebukak, laptop pon bukak FB, lampu bilik pon nyala.. rupe2nye hubby dah sampai umah dulu dari aku.. tengah solat maghrib pon time tu.. trime kaseh gak kat hubby coz bagi chance ur wife kuar bejoli kejap ngan kawan2.. hehhehee.. i lap u la.. =)

Monday, February 15, 2010

Jom Makan-Makan..

4 juta comments
Tak tau la ape mimpi hubby malam smalam.. tetibe pagi smalam hubby bagi tau nak ajak Lat n family datang umah makan dinner.. xkisah la.. aku tolong je ape yang patot.. sume hubby yang masak.. hehehhe.. cam xcaye je... tapi sebelum tu kene refer kat myresipi.com la.. pape pon hubby sempat la siapkan 4 menu malam tu.. antara menu yang hubby masak adalah Udang Tempura, Ikan Siakap 3 Rasa, Ketam Masak Sos ngan Kailan Ikan Masin..





Huhuhuh.. mase ni sume dah kekenyangan.. ngah relexkan perot untuk hidangan dessert plak.. nak tau x dessert die ape??? dessert malam ni durian.. Lat bwak durian.. xtau la bape bijik sebab aku xmakan durian, so malas nak amek port.. bau je la.. tu pon dah boleh wat aku loya2 + pening = rase nak muntah.. pic durian xde kat sini.. xpe la, post akan datang aku tarok ek..



Alamak, blur plak gamba ni.. ni la Ammar anak lat.. umo baru 10 bulan.. tapi saiz kepala die same ngan mamat alan yang umonye setaun 7 bulan.. besa ammar ni.. blom pandai jalan lagi.. tapi kalau denga suara die memang tekejut.. suara die garau.. memang suara jantan la.. skali die jerit trus mamat alan nangis.. ape la mamat alan ni.. hubby kate "dalam hati ada taman", tu psal mamat alan cepat nangis.. huhuhu.. lat kate plak "pas ni kalau ammar datang mesti mamat alan dok dalam bilik xnak kuar" hahhahaa..

Pape pon time kaseh kat Lat, Ewa n Ammar sebab sudi memeriahkan dinner malam tu.. time kaseh gak sbb bagi limau CNY yang besa2 tu (tiada dalam gamba).. sangat sedap.. time kaseh.. ade mase datang la lagi.. =)


Keluhan Si Kecik..

0 juta comments

Video ni telah dirakamkan di suatu petang lepas mamat alan mandi.. dalam kol 7.05ptg.. xde sape2 yg tolong die naik kat situ, die naik sdirik..

Tak tau nak cakap cam ne, tapi video ni cam menunjukkan yang mamat alan ngah mengeluh tentang nasibnye.. pape pon klu ade sape2 yang pandai dalam baby language ni sila la jadi translator ye..



video

Kerjasama anda amat la dihargai.. sekian trima kasih..

Sunday, February 14, 2010

Kenduri Kesyukuran..

2 juta comments
Malam tadi hubby ajak gi kenduri kesyukuran a.k.a cukur jambul anak Fatimah kat Sungai Ramal Dalam.. Fatimah ni anak Pak Long hubby.. Fatimah dapat baby gurl.. baru je seminggu lahir.. besalin kat Hospital Serdang.. berat baby 2.5 kg.. kecik kan.. baby Fatimah kuar xcukup minggu... 37 minggu dah nak kuar.. same cam mamat alan.. hehhee.. tapi kes Fatimah ni lain skit.. air ketuban dah kuar skit tapi pintu rahim xbley bukak.. so baby die kene la kuar ikot tingkap.. xkisah la kuar ikot mane pon, yang penting baby n ibu slamat..

Ni la buah hati Fatimah n Fendi.. Siti Nur Afrina.. maksudnye Cahaya Putih Kemerah-merahan.. tapi aku nampak pink je sbb selimut die warna pink.. heheheh...



Rase cam baru je si Fatimah ni kawen.. xsampai pon setahun dan dapat baby.. Rezeki Allah nak bg anak cepat.. Bunting plamin rasenye die ni.. pape pon tahniah...




Fatimah n baby gurl.. dah jadi mak si Fatimah ni.. jage kesihatan baik2 ye.. maklom je la baby kuar ikot tingkap ni susah skit la nak gerak.. nak ketawa kuat2 pon xbley.. senyum je la ye..



Adik hubby yg kawen same2 ngan Paan pon ade datang.. Syikin ngan Azhar datang dari Semenyih.. Walaupon Shikin ni kawen same ngan Paan tp die baru je pregnant.. Skang dah 6 bulan.. kene jage kandungan baik2.. alahan yang die kene pon terok gak.. tp skang ni dah kurang la..


Si kecik tu pon xnak ketinggalan nak interprem kat tetengah org yg ngah dok bace doa slamat.. haduss.. bikin malu saja..



Petang smalam call Najwa (kawan skolah raja muda), ingat nak jumpe die sbb umah die pon kat area umah Pak Long ni je, tp die balik Teluk Intan plak.. miss la tengok perot die.. hehehhe.. Najwa pon ngah tunggu ari nak besalin.. die balik Teluk Intan ni trus dok kat sane la kot.. lepas pantang baru balik sini.. smoge dipermudahkan la die besalin.. amin..

Pape pon tahniah utk Fatimah n Fendi.. sory la xbg pape pon kat ur baby.. cume bg angpau je.. hehehee.. tahniah...



Friday, February 12, 2010

Harith dan Si Botak..

2 juta comments

Hehehhe.. saje je try masokkan video kat blog ni..

Enjoy..

video

p/s video ini telah dirakam di Tesco Extra, Taman Midah, Cheras.. balik dari interview yang kat Jalan Kuchai Lama tu..

Thursday, February 11, 2010

Separuh Jalan..

3 juta comments
Niat hati nak siapkan sepasang baju kurung hari ni nampaknye tak kesampaian.. mesin jahit kesayangan aku rosak buat kali kedua.. kerosakan yang same.. dulu rosak cam ni gak.. benang atas ngan benang bawah xmau lekat kat kain.. mase tu under warranty lagi, boleh la anta repair.. skang ni period untuk warranty tu dah abes.. cam ne nak siapkan baju kurung nih??

Walaupon mesin ni skali tengok cam cikai je, tapi beliau sangat berjasa.. huhuhu.. sedey plak sbb i buy with my own money okey.. dah sms hubby ngadu cakap mesin jahit rosak.. then hubby reply "tunggu dapat duit, beli baru bley??" hehehhe.. beli baru?? jawapan yg sangat ditunggu2.. kene tuntut nih..

Ni baju kurung tu.. kain beli kat pasar pagi kat Selekoh mase balik kampung ari tu.. semeter RM3.. beli la empat meter.. hubby kate corak kain cotton ni macam sarong bantal.. aku xkisah pon.. ni 1st trial nak wat baju kurung sdirik.. ingat nak menuntut kat mak metue mase balik kampung hari tu (coz my mak metue sangat pandai jahit baju), tapi mak metue cam kurang sihat plak.. so blaja kat internet je..

Sebenarnya baju die dah siap jahit hari selasa minggu lepas, tapi kain yang xsiap lagi.. ni pon curi2 mase mamat alan tido.. tadi ngah nak jahit kait tetibe mesin stuck.. xbley jalan.. mungkin sebab tebal sangat kot.. kain baju kurung kan kat tempat lipat2 tu tebal.. ermm.. ape boleh buat... mesin dah rosak.. xkan nak jahit kain gune tangan plak.. mesti xbley kan.. so tunggu je la dapat mesin baru nanti.. doakan la smoge cepat dapat mesin jahit baru ye.. hehehhe.. =D

Mengamok..

3 juta comments
Huh.. jangan tekejut plak.. bukan aku yg mengamok n bukan juga hubby yg mengamok.. tapi yg mengamok adalah mamat alan... tak tau la ape masalah die malam tadi..

Mule2 tu dalam kol 2++ pagi kot die nangis pas tu menjerit2 kat kat dlm bilik.. tp bile abah die tepok2 elok plak tido balik..

Tak lame pas tu kol 4 pagi die bangun lagi.. nangis n jerit2.. ingat nak susu, tp bile bagi susu xnak plak.. abah die pon dah xtau nak wat pe.. dok jerit2 cam kene sampok.. sian kat hubby sbb pagi nak gi keje.. hubby xbley tido sbb mamat alan jerit2 kat telinga die.. last2 aku bukak lampu n kipas kat hall.. bukak tv.. ade cite natasha kat tv 3 plak.. ajak mamat alan tgk tv.. elok plak die diam.. tp mata aku la plak yg tak tahan.. ngantok gile..

Dalam kol 4.30 pagi mamat alan pon dah macam nak tido balik.. dah gosok2 mate.. aku bawak balik masok bilik.. then trus tido sampai pagi.. nasib baik la tak ari2 cam ni.. rabak mate ni rasenye.. mamat alan jgn la wat kat ibu cam ni lagi ye..

Sunday, February 7, 2010

Weekend Yang Penat..

0 juta comments
Errmmm... dah bape hari xupdate blog nih??? dari hari selasa xpost pape kat blog.. biase la penyakit 'M' datang lagi.. lg pon dah tekene batok + seseme = pakej lengkap.. hahahaaa.. klu dah tekene dua penyakit tu aku mmg dah xlarat nak wat pape.. kepala mesti pening.. ting tong la dlm dua or tiga hari.. mase ni la ubat batok ngan panadol soluble amat la penting... sehari 3 kali juge la telan air soluble tu.. 2 bijik kali telan.. huhuhu.. inyaAllah baik..

Mase zaman study dulu penah seseme tp gi telan penadol yg biase tu.. dah abes sampai sepapan pon xmau hilang.. salah ubat mane la nak mau baik.. skang ni klu seseme telan je soluble tu.. xlame pas tu baik la.. insyaAllah.. skang ni seseme n batok yang melanda minggu lepas dah baik.. alhamdulillah.. syukur nikmat tuhan..

Weekday minggu lepas hubby balik keje lambat je.. bz nak siapkan board paper.. keje kan.. klu xkeje nnt sape plak la yang nak menyara kuarge ye dak... lagi pon period hubby nak cover keje faizah tu blom abes lagi.. org besalin, cuti 2 bulan la.. so 2 bulan ni hubby kene la wat keje die.. hari khamis minggu lepas hubby balik keje paling lambat.. kol 4 pagi ari jumaat baru sampai umah.. huhuhu.. xpenah dibuat sebelum ni.. bz btol.. malam tu aku siap masak kol 12mlm.. msg hubby tanye bile nk balik, then hubby reply "perjalanan masih jauh" huhuhu... lambat la tu maknanye.. hubby balik kol 4 pagi trus makan nasik ngan ayam masak merah yg aku masak malam tu.. aku pon join makan skali.. dah macam makan sahor je.. pagi jumaat hubby gi keje kol 10 pagi.. tido pon xcukup.. sian hubby.. harap cepat la bulan march.. boleh la faizah take over keje die balik..

Weekend plak kitorng gi kenduri kawen my cousin kat Petaling Jaya.. sebelum tu singgah jap kat Menara TM nak cocok duit..

Lame dah xjejak Menara TM ni.. last gi mase tahun lepas interview keje.. bulan julai klu xsilap.. mase office hubby blom tukar dulu tiap minggu datang dok melepak teman hubby wat keje.. skang ni xde la..

Hubby try cocok duit xbley plak sbb system down.. so duit xdapat nak kuar then trus gi kenduri.. gi ikot GPS.. jalan yg sgt sesak.. lame gak nak sampai..


Jumpe juga akhirnya.. tp signboard dewan tu je la.. dewannye jauh nun ujung jalan...


Dah sampai pon.. rupe2nye dewan ni dkt je ngan Pantai Dalam.. klu gi ikot Pantai Dalam lg dekat.. errmmm...xkisah la janji sampai.. ni la my cousin.. anak pakcik nazri.. wat pengetahun semua aku xtau name sepupu aku ni.. hahahha.. jangan xcaye.. tegor pon xpenah.. mase kenduri kawen die ni la baru tegor.. tu pon just cakap tahniah je..

Sepupu aku pengantin laki tu.. kuarge pakcik nazri mmg dah lame dok kat KL.. balik kg pon setaun skali je.. time raye je.. anak2 pakcik nazri klu balik kg mane la nak borak2 ngan aku yg dok kg ni.. tu psal name die pon aku xtau.. kad kawen pon xdpt.. abah aku je soh dtg sbb aku je yg dok area KL.. alamat tempat kenduri pon aku call makcik minah (makcik aku).. abah, mak n adik badek aku xdatang sbb kene anta effa yang kawen minggu lepas kat Kedah.. minggu ni kat umah blah laki..


Huhuhu.. xsangke plak kat tempat kenduri ni hubby plak tejumpe kawan lame die mase kat poly dulu.. Faris rasenye name die.. lame lost contact.. si faris ni pon kawan sepupu aku.. sbb tu die ade kat situ.. kat gamba ni sesi betukar no hp.. huhuhu.. mengeratkan silaturrahim.. =)



Tak lame pas tu jumpe pakcik nazri salam2 n balik.. hubby nak gi kat Amcorp Mall plak nak beli flash utk camera DSLR die sbb ari isnin nak pkai.. masok parking amek tiket pusing xdpt parking tp kene baya gak RM3.00.. hubby marah btol.. xparking pon kene bayar.. tukar plan plak, trus gi kat Menara TM parking kete kat situ.. solat zuhur kat surau Menara TM.. pas tu naik LRT dari Kerinchi turun kat Taman Jaya (hubby nak gi Amcorp Mall gak sbb dah survey ade kedai kamera kat situ).. tambang RM1.00 sahaja.. rugi btol bayar RM3.00 kat parking tu.. jalan jalan jalan dan jalan.. sampai sakit kaki aku... tp malangnye xde gak jual flash yg hubby nak.. tuka plan lagi.. naik LRT lagi turun kat Kerinchi amek kete kat Menara TM trus gi Alamanda Putrajaya.. sampai alamanda dah kol 6 ptg.. solat asar plak kat alamanda.. carik lagi kedai kat dlm alamanda tp xde yg bekanan.. trus balik.. singgah kat dataran masjid Putrajaya kejap.. rmai gak org kat situ klu petang2.. ingat nak jumpe shima tp xde rezeki nak jumpe.. shima tu dok kat sri kembangan je.. dkt ngan putrajaya.. shima ni kawan satu dorm mase kat skolah teknik dulu.. kite jumpe lain kali je la ye shima.. balik dr putrajaya kol 7.30 mlm.. azan je trus balik umah.. sampai umah kol 7.45mlm.. dekat je.. hehehhe.. malam tu sume pengsan kepanatan..
Hari ahad ikot hubby gi office plak.. ni la 1st time naik kat office hubby yg baru ni.. hubby pindah kat office baru ni bulan jun tahun lepas.. boleh tahan la office baru ni..




Balik dari office hubby singgah kat Amcorp Mall lagi.. dah xde pilihan.. hubby kene gak beli flash.. yg kat situ je yg sesuai.. tapi kali ni hubby masok sendiri kat Amcorp Mall tu.. aku n mamat alan tunggu je kat dalam kete..

Petang tu plak hubby teman adik die si Paan tu memancing kat tasik belakang umah.. huhuhu.. xde hasil pon... ikan banyak sampai ade yg timbul kat pemukaan air tp sume bijak2.. xmau makan umpan.. hehehe.. sian paan jauh datang dari Subang semata2 nak memancing.. tp xdpt pape..
Ni la tasik tu.. macam tasik kenyir.. klu datang sorang2 takut gak.. sunyi skit tempat ni walau pon sebelah tasik ni ade apartment..


Fiza wife paan ni pon xketinggalan.. aniq pon ade.. tp mase paan memancing fiza ngan aniq dok kat umah aku je la.. xde tempat nak beteduh kat tasik ni.. lagi pon panas.. mase ni dah nak balik dah.. kol 7.15 ptg.. paan kate die nak dtg lagi minggu depan tp kene bawak umpan lain.. maklom la ikan kat tasik ni bijak2 belaka.. hehhehe..



Minggu ni penat sbb kene turun naik umah.. jalan kaki jauh... skang ni pon peha ni sakit sangat.. dah lame xjalan jauh2 kot.. klu paan jadi nak dtg lagi minggu depan boleh la jumpe ngan aniq lagi.. tembam btol.. rase nk gigit2 je si kenit ni.. hehehe... sekian sahaja cite weekend.. =)

Tuesday, February 2, 2010

Klinik Lagi..

4 juta comments
Ye klinik lagi.. ni pon gi klinik sbb smalam hari wilayah.. hubby cuti la sbb keje kat KL.. umah plak kat selangor so klinik krajaan pon bukak la..


Nak dimulakan cite, akak nurse yg check up harith ari tu ckp soh dtg minggu dpn kan.. tp aku n hubby dtg lg 2 minggu sbb hubby xdpt cuti mggu lepas.. sebelom gi klinik hubby dah call klinik tu tp xdeorg angkat.. hubby kate xpe la kite gamble je.. kitorng pon gi la naik kete sbb klu naik moto kompom mamat alan ni xmo turun.. elok plak die tido mase pegi tu.. bile dah sampai aku trus masok kat klinik sambil dukung mamat alan yg tido.. hubby plak gi carik parking.. aku pon jumpe la kat akak nurse yg aku jumpe 2 minggu lepas..aku ckp la nak cocok anak n aku bagi la kad klinik mamat alan kat die.. tau x ape akak nurse ckp "ni kene dtg 24hb 2 ni.." hadoiii.. menyirap darah aku dengar akak tu ckp cam tu.. pas tu dgn slumbernye die kate "xcall dulu ke td??" aku pon ckp la "sy dah call byk kali tp xde org angkat.. salah sy ke??" tekanan aku cam ni.. kat kad klinik tu mmg la die tulis dtg lg 24hb 2 tp tu tarikh ckeck up akan dtg.. cam ne la boleh ubat nak wat cocok budak tu boleh abis??? xpaham aku.. dierng kene la prepare awal2.. dah tau org ramai dtg kat klinik tu so kene la amek tindakan.. nnt bile lmbt cocok anak org kat klinik tu mula la membebel xbenti2.. sakit telinga aku..

Sakit jiwa aku cam ni... harap2 24hb nnt ade la dose utk mamat alan ni.. malas nak mengulang klinik dah.. pas ni nak tuka private plak.. senang, xyah pikir2 bile hubby boleh cuti..

Balik Kampung..

5 juta comments
Huhuhu.. sonok dapat balik kg.. ingat nak balik kg ari jumaat malam sabtu, tp hubby balik keje pon sampai umah dah kol 10 mlm, balik ari sabtu pg je la.. hubby balik umah pon dh xlarat nk bukak mate.. xlarat nk drive.. sempat semalam je la tido kat kg.. xkisah la janji balik.. pagi sabtu tu gerak mamat alan bg susu n mandikan die... dari umah kol 8 pg, gi isi minyak kete jap dah kol 8.30pg.. kene rushing la.. nak gak sampai pagi kat kg..

Tengok la meter tu.. hubby nak cpt.. tp sampai kol 11.30pg juge.. biase la kan 3 jam dr KL ke kg ni..

Baru sebulan xbalik kg tengok2 dah ade pasaraya Billion kat Hutan Melintang.. hehehe.. makin maju skang.. org pon besesak2 la kat situ.. baru je bukak ari jumaat lepas.. 3 ari jualan murah, jumaat, sabtu ngan ahad.. sbb tu org rmai sgt kot.. xsempat snap pon sbb nak cepat..

Tempat pertama yg dituju ialah pasar pagi kat Selekoh.. nak kejar sup ayam kat situ.. hahaha.. tu psal la nak sampai cepat.. sape2 yg dok kat area Selekoh ni klu balik kg mesti nak mkn sup kat pasar ni... slamat menjamu mate ye.. ni je yg dapat tapow.. gamba je.. hehehhee..


Sampai je kat pasar trus tuju gerai makcik yg jual sup ni.. nmpk cam nak kemas2 dah gerai makcik ni, tp bile tanye sup ade lagi.. kitorng pon pe lagi mkn la.. tp kene mkn cpt2 sbb sian tgk kat makcik tu nak tutup gerai dah..

Pas makan sup beli ikan jap, pas tu trus balik umah mak metue.. kak no n family pon balik gak tp mase kitorng sampai tu kak no xde.. die gi merasmikan Billion baru... hehehe.. sempat la aku masak kangkong tumis, xlame pas tu kak no balik.. kak no plak sambong masak kat dapo.. dlm kol 3 baru mkn..

Disebabkan xsempat nak tido umah mak aku so petang tu aku, hubby n mamat alan gi umah mak aku jap naik moto.. mamat alan ni bile dah naik moto xnak turun plak.. sempat la borak2 ngan mak jap.. abah xde kuar gi mane ntah.. kol 7.15ptg balik umah metue..

Ari ahad pepegi bute dah bangun sbb nak gi kenduri kat Besout 1.. cucu sedara abah aku kawen kat sane.. siap2 kol 7.45pg gerak gi amek mak besah (mak kak ella), pas tu amek mak n abah plak.. trus gi kat jambatan batu 5 telok intan sbb along (abg aku yg sulong), abang man, kak ella, kak siti ngan uzir dah tunggu kat situ nak gerak same.. dierng dari Sitiawan.. kol 8.30pg sampai kat batu 5 n trus gerak ke Besout..

Jauh gak nak masok ke Besout ni.. dah lame xdatang.. last gi ke Besout dulu pon mase Angah kawan skolah hubby kawen taun 2007.. umah Angah tu pon kat Besout 1 gak.. Angah tu pon kawen seminggu lepas aku kawen.. tp die yg dpt baby dulu.. huhuhu.. rezeki masing2 kan..

Ni la pengantinnye.. Effa n Rizal.. smoge bekekalan la hendaknye ye.. pengantin laki ni masam je.. banyak masalah kot.. huhuhu...



Ni plak gaye mamat alan ngan abahnye.. cam baby plak die isap susu kaki cam tu.. mase ni boleh la die dok diam.. pas abes je susu trus nk lari2..



Huhuhu.. mamat alan n ibunye plak.. mamat alan ni bad mood.. ni baru lepas tumpang mandi kat umah dpn sbb die dah beguling2 kat tanah.. abes kotor baju ngan seluar die.. seb baik bawak baju spare.. time kaseh la kat makcik yg bagi tumpang mandi si kecik ni.. hehehe.. time kaseh makcik.. =)


Gamba kenangan kat pelamin.. dari kiri kak ella (wife abg man), mak besah (mak kak ella), mamat alan ngan kak siti (wife long).. cantek pelaminnye.. penoh bunge2.. tengok la mamat alan tu, org nak amek gamba pon xsenang..



Hahahah... gamba ni sgt special.. bakal perantin.. tp xtau la bile nk langsungnye.. blah kiri tu anak buah aku.. anak along yg no 2.. tp sebaye ngan aku.. yg blah kanan tu plak bakal hubby die la kot.. hehehe.. cepat la ko kawen lin.. xsabo aku nak dapat cucu..

Anak along yg sulong xdtg sbb die bleeding plak.. ngah pregnant 6 bulan skang ni.. bile aku call azu (anak buah aku tu la) die kate dah siap beli baju n kasut baru dah untuk gi kenduri ni, tp nak wat cam ne, kesihatan xmengizinkan.. so dok umah je la die.. xlame lg ade 3 org la cucu aku.. huhuhu... bunyiknye cam tua sgt je aku ni..

Hubby pon ajak balik dlm kol 1 ptg.. hubby pon dah xlarat dah.. panas kat Besout ni.. ye la, kitorng pon sampai kat umah kenduri kol 10 pg.. kol 10.30pg dah makan.. salam2 ngan mak, abah, adik badik sume n tru balik KL.. sampai umah kol 4.30ptg.. Alhamdulillah.. selamat sampai gak kitorng... =)
 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez