Powered by Blogger.

Wednesday, February 17, 2010

Moms Day Out..


Tujuan asalnya nak jumpe cikgu usop (cikgu SEMAJA) yang skang ni ngah ade kat KL.. beria2 la si Fiza tu call kawan2 SEMAJA yang ade kat area KL ajak kuar same2 nak jumpe cikgu usop.. tapi last2 kitorng berempat je yang kompom.. fiza, aku, lin ngan mamat alan..

Huwaaahhh.. dah lame tak outing ngan kawan2.. teringat plak time outing mase dok kat asrama dulu.. abes satu pekan Teluk Intan dijajah.. huhuhu.. mengimbas memori btol.. tu time kat SEMAJA la.. kat STESMA lain la plak citenye...

Lokasi jumpe betukar2.. mule2 tu bila dah tak jadi jumpe cikgu usop ingat nak jumpe fiza je.. makan kat MD yg dekat2 umah ni pon ok gak.. tetibe lin pon nak join.. fiza sanggup datang dari subang semate2 nak jumpe... semangat btol si fiza ni.. die memang dari zaman skolah dulu besemangat.. hehhehe..



Fiza datang dari subang dengan niat nak amek aku kat umah tapi xjumpe umah aku plak.. so aku la yang amek die kat Petronas Taman Segar tu.. nasib baik ade kete my hubby kat umah.. kalau tak cam ne la nak amek fiza.. pas amek fiza aku balik umah parking kete then trus naik kete fiza gi Bandar Baru Bangi amek lin plak.. pusing punye pusing jumpe gak tempat keje lin.. amek lin trus gi Alamanda Putrajaya...



Mase on da way gi Alamanda banyak yang kitorng bualkan.. ye la lame tak jumpe.. last tejumpe mase pas abes SPM dulu.. pas tu masing2 busy study.. mase fiza ni kawen pon aku tak gi sebab hubby demam.. sampai kat MD alamanda pon kitorng still borak2.. macam2 cite.. kalau nak diikutkan ati borak sampai esok pagi pon tak abes2..

Kitorang berempat je la yang jumpe.. lin aku dah biase jumpe.. dah die anak buah aku kan.. fiza pon dah ade anak tapi die xbawak anak die.. so nampak cam aku je yang ade anak.. lin blom la ade anak sbb die blm kawen lagi..

Lepas abes makan kat MD lepak plak kat tempat bulat tetengah alamanda ni.. mamat alan plak dah tak mau dok diam kat stroller.. angkat gak la bagi die lari2 kat atas pentas tu.. last2 muntah kat situ.. hadoiii.. dah la abah die xde.. muke ni gak la yang tebal kene angkat die dari tempat die muntah tu.. trus gi toilet.. sabo je la.. mmg xbley bwak majlis btol si kecik ni..

2010

Bandingkan kedua2 gamba ni ye.. satu tahun 2010.. satu lagi 1996.. 14 tahun sudah berlalu.. tapi tudung aku xbetul plak kat atas tu.. ni mesti senget sebab mamat alan tarik tudung aku mase drive amek fiza kat petronas.. xkisah la.. janji ade muke aku.. hehhe...

1996



Dengan kesempatan yang ada ni aku call gak membe sekantoi aku si shima yang dok kat sri kembangan tu (membe sekantoi sebab pernah kantoi ngan warden psal tak gi prep petang mase kat skolah teknik dulu.. hehehhehe...) die keje kat putrajaya.. so bile abes je office hour trus je die jalan kaki gi alamanda jumpe aku... dapat gak jumpe die.. ari tu xdapat jumpe mase lepak kat dataran masjid..

Best btol dapat jumpe kawan2 lama.. bukan slalu pon.. kepada fiza, time kaseh la coz ko sudi datang dari jauh semata2 nak jumpe aku ni ye..

Sampai umah dalam kol 7.30 malam.. tengok grill xkunci, lampu dapo tebukak, laptop pon bukak FB, lampu bilik pon nyala.. rupe2nye hubby dah sampai umah dulu dari aku.. tengah solat maghrib pon time tu.. trime kaseh gak kat hubby coz bagi chance ur wife kuar bejoli kejap ngan kawan2.. hehhehee.. i lap u la.. =)

7 juta comments on "Moms Day Out.."

Nini dear.. on February 18, 2010 5:52 PM said...

best bangat tuh...mestile hubby memahami..lgpon dia pon tau ko stress dok umah je..hehe

eda~ejai on February 18, 2010 6:09 PM said...

oit.. laju gile ko komen post aku ni.. time kaseh gak kat ko coz ko antara org yg paling rajin mengomen blog aku ni.. i lap u gak kat ko.. hehhehe..=)

ejai-eda on February 18, 2010 6:30 PM said...

huh.. kener la bagi wife keluar jumper kengkawan. kalo tak kasi.. sok2 sang hubby pon nak keluar gak outing ngan kengkawan hubby, sang wife tak kasik plak. mana la tau kan... huhuhuhu

eda~ejai on February 18, 2010 6:38 PM said...

saya sokong sangat kenyataan encik ejai itu.. lain kali boleh la saya keluar tanpa membawa si kecik tu ye.. hehehhe.. i lap u encik ejai..

azeila eila on February 19, 2010 9:21 AM said...

kalo dpt gather ramai2 lg best...kan?

eda~ejai on February 19, 2010 9:43 AM said...

haah.. best sgt.. tp xtau la bile..

shima on February 22, 2010 11:59 AM said...

baru sempat membaca..
thanks le sbb sudi mengajak aku sekali..
best dpt borak2 ngn ko n kekwn..
hope next time dpt jmpa lagi...

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez