Powered by Blogger.

Sunday, February 14, 2010

Kenduri Kesyukuran..


Malam tadi hubby ajak gi kenduri kesyukuran a.k.a cukur jambul anak Fatimah kat Sungai Ramal Dalam.. Fatimah ni anak Pak Long hubby.. Fatimah dapat baby gurl.. baru je seminggu lahir.. besalin kat Hospital Serdang.. berat baby 2.5 kg.. kecik kan.. baby Fatimah kuar xcukup minggu... 37 minggu dah nak kuar.. same cam mamat alan.. hehhee.. tapi kes Fatimah ni lain skit.. air ketuban dah kuar skit tapi pintu rahim xbley bukak.. so baby die kene la kuar ikot tingkap.. xkisah la kuar ikot mane pon, yang penting baby n ibu slamat..

Ni la buah hati Fatimah n Fendi.. Siti Nur Afrina.. maksudnye Cahaya Putih Kemerah-merahan.. tapi aku nampak pink je sbb selimut die warna pink.. heheheh...



Rase cam baru je si Fatimah ni kawen.. xsampai pon setahun dan dapat baby.. Rezeki Allah nak bg anak cepat.. Bunting plamin rasenye die ni.. pape pon tahniah...




Fatimah n baby gurl.. dah jadi mak si Fatimah ni.. jage kesihatan baik2 ye.. maklom je la baby kuar ikot tingkap ni susah skit la nak gerak.. nak ketawa kuat2 pon xbley.. senyum je la ye..



Adik hubby yg kawen same2 ngan Paan pon ade datang.. Syikin ngan Azhar datang dari Semenyih.. Walaupon Shikin ni kawen same ngan Paan tp die baru je pregnant.. Skang dah 6 bulan.. kene jage kandungan baik2.. alahan yang die kene pon terok gak.. tp skang ni dah kurang la..


Si kecik tu pon xnak ketinggalan nak interprem kat tetengah org yg ngah dok bace doa slamat.. haduss.. bikin malu saja..



Petang smalam call Najwa (kawan skolah raja muda), ingat nak jumpe die sbb umah die pon kat area umah Pak Long ni je, tp die balik Teluk Intan plak.. miss la tengok perot die.. hehehhe.. Najwa pon ngah tunggu ari nak besalin.. die balik Teluk Intan ni trus dok kat sane la kot.. lepas pantang baru balik sini.. smoge dipermudahkan la die besalin.. amin..

Pape pon tahniah utk Fatimah n Fendi.. sory la xbg pape pon kat ur baby.. cume bg angpau je.. hehehee.. tahniah...



2 juta comments on "Kenduri Kesyukuran.."

Nini dear.. on February 15, 2010 12:53 AM said...

wahwah...bukan main lg ek mamat alan enteprem depan tu..pttnye ko suh je mamat alan yg bace doa :)

eda~ejai on February 15, 2010 1:09 PM said...

aku dah ajo dah die.. kalo umah kenduri, baca doa. tp die wat dekk je. tu pon nasib baik die tak duduk atas riba tok imam tu. kalo tak mana aku nak letak muka

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez