Powered by Blogger.

Tuesday, February 2, 2010

Klinik Lagi..


Ye klinik lagi.. ni pon gi klinik sbb smalam hari wilayah.. hubby cuti la sbb keje kat KL.. umah plak kat selangor so klinik krajaan pon bukak la..


Nak dimulakan cite, akak nurse yg check up harith ari tu ckp soh dtg minggu dpn kan.. tp aku n hubby dtg lg 2 minggu sbb hubby xdpt cuti mggu lepas.. sebelom gi klinik hubby dah call klinik tu tp xdeorg angkat.. hubby kate xpe la kite gamble je.. kitorng pon gi la naik kete sbb klu naik moto kompom mamat alan ni xmo turun.. elok plak die tido mase pegi tu.. bile dah sampai aku trus masok kat klinik sambil dukung mamat alan yg tido.. hubby plak gi carik parking.. aku pon jumpe la kat akak nurse yg aku jumpe 2 minggu lepas..aku ckp la nak cocok anak n aku bagi la kad klinik mamat alan kat die.. tau x ape akak nurse ckp "ni kene dtg 24hb 2 ni.." hadoiii.. menyirap darah aku dengar akak tu ckp cam tu.. pas tu dgn slumbernye die kate "xcall dulu ke td??" aku pon ckp la "sy dah call byk kali tp xde org angkat.. salah sy ke??" tekanan aku cam ni.. kat kad klinik tu mmg la die tulis dtg lg 24hb 2 tp tu tarikh ckeck up akan dtg.. cam ne la boleh ubat nak wat cocok budak tu boleh abis??? xpaham aku.. dierng kene la prepare awal2.. dah tau org ramai dtg kat klinik tu so kene la amek tindakan.. nnt bile lmbt cocok anak org kat klinik tu mula la membebel xbenti2.. sakit telinga aku..

Sakit jiwa aku cam ni... harap2 24hb nnt ade la dose utk mamat alan ni.. malas nak mengulang klinik dah.. pas ni nak tuka private plak.. senang, xyah pikir2 bile hubby boleh cuti..

4 juta comments on "Klinik Lagi.."

Nini dear.. on February 03, 2010 12:23 AM said...

sama la...aku nih sabo je smpai nk tunggu afif complete dose umo 1thn 6bln..lps tuh,udah!..
xsanggup dah nk makan hati..kang aku takot bukan apa..elok2 aku diam xmo menjawab..tup2 mulut aku nih sesedap jiwa je berkata2..

rela aku g chk up kat Columbia Asia je lps nih..

eda~ejai on February 03, 2010 9:21 AM said...

nak abeskan cocok yg setaun 6 bulan punye la ni.. pas ni gi klinik panel je.. xyah baya gak.. same je.. geram aku!!

azeila eila on February 03, 2010 10:33 AM said...

tu psl aku xsuke gi klinik kerajaan,ade skali je aku pegi punya la lm tggu, smpi babies da nangis2...tu je skali..pastu trus gi klinik byr..smpi skang..byr pun byr la..

eda~ejai on February 03, 2010 10:48 AM said...

mase memule dulu mmg nk gi private je sbb hubby jenis keje yg ssh nk cuti, tp bile tanye kat kak no (kakak hubby) die kate kat private cocok 5 bulan tu kene 2x.. maksudnye mggu ni dtg cocok n mggu dpn dtg lg.. dose xsame.. kite pon nak yg tebaik utk ank kan.. so layan ye la.. tinggal sekali je lg.. pas tu kirim salam je la..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez