Powered by Blogger.

Monday, February 15, 2010

Jom Makan-Makan..


Tak tau la ape mimpi hubby malam smalam.. tetibe pagi smalam hubby bagi tau nak ajak Lat n family datang umah makan dinner.. xkisah la.. aku tolong je ape yang patot.. sume hubby yang masak.. hehehhe.. cam xcaye je... tapi sebelum tu kene refer kat myresipi.com la.. pape pon hubby sempat la siapkan 4 menu malam tu.. antara menu yang hubby masak adalah Udang Tempura, Ikan Siakap 3 Rasa, Ketam Masak Sos ngan Kailan Ikan Masin..





Huhuhuh.. mase ni sume dah kekenyangan.. ngah relexkan perot untuk hidangan dessert plak.. nak tau x dessert die ape??? dessert malam ni durian.. Lat bwak durian.. xtau la bape bijik sebab aku xmakan durian, so malas nak amek port.. bau je la.. tu pon dah boleh wat aku loya2 + pening = rase nak muntah.. pic durian xde kat sini.. xpe la, post akan datang aku tarok ek..



Alamak, blur plak gamba ni.. ni la Ammar anak lat.. umo baru 10 bulan.. tapi saiz kepala die same ngan mamat alan yang umonye setaun 7 bulan.. besa ammar ni.. blom pandai jalan lagi.. tapi kalau denga suara die memang tekejut.. suara die garau.. memang suara jantan la.. skali die jerit trus mamat alan nangis.. ape la mamat alan ni.. hubby kate "dalam hati ada taman", tu psal mamat alan cepat nangis.. huhuhu.. lat kate plak "pas ni kalau ammar datang mesti mamat alan dok dalam bilik xnak kuar" hahhahaa..

Pape pon time kaseh kat Lat, Ewa n Ammar sebab sudi memeriahkan dinner malam tu.. time kaseh gak sbb bagi limau CNY yang besa2 tu (tiada dalam gamba).. sangat sedap.. time kaseh.. ade mase datang la lagi.. =)


4 juta comments on "Jom Makan-Makan.."

azeila eila on February 17, 2010 9:56 AM said...

hehe..lawak harith ni..terer nye en hubby masak.wei aku pun xsuke durian!!kalo ade org bw durian mesti aku lari...huhu

eda~ejai on February 17, 2010 10:23 AM said...

wat malu je harith ni.. lembik.. ko pon klu xtau masak refer je myresipi.com.. kompom tau nak masak.. aku mmg dari kecik xske duren.. en hubby klu beli duren ske la die sbb xyah nk rebut2 ngan aku.. mkn sorang je..

Nini dear.. on February 17, 2010 3:18 PM said...

humang aiii...hubby ko bleh geng dgn hubby aku la....pandai masak!

eda~ejai on February 17, 2010 9:48 PM said...

Alhamdulillah.. angin tengah baik ni.. mmg kenyang gile perot aku.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez