Powered by Blogger.

Tuesday, February 23, 2010

Si Kecik Yang Demam...


Tekanan betol.. dari pagi tadi try nak post blog baru xboleh2.. malam ni hubby balik keje baru boleh bukak blog.. laptop aku tu dah berat sangat kot.. ni pkai laptop hubby.. thanks hubby coz bagi pinjam ur laptop.. mintak2 esok luse boleh la bukak blog gune laptop aku tu..

Haa.. sambung cite psal mamat alan demam.. malam balik dari kenduri tu start demam dah.. hari ahad dah bagi ubat demam.. tengok elok plak die boleh lari2 walaupon kepale die still panas.. tapi xde la panas sangat.. so kitorng pon tak de la bawak mamat alan gi klinik.. just bagi ubat demam je..

Pagi isnin badan mamat alan panas balik.. bagi lagi ubat demam.. kebah.. sejuk la skit badan ngan kepala die.. tak lame pas tu panas balik.. suhu badan die turun naik.. risau gak.. abah mamat alan kat office pon dok ym je tanye cam ne mamat alan kat umah..

Ni la rupe budak demam tu.. ingat nak letak sapu tangan basah tapi mamat alan cam tak suke.. kalau letak gak mula la die mengamuk.. so bia je cam tu.. kalau die dah bangun baru lap2 muke ngan badan die gune sapu tangan basah bagi sejuk badan..

Malam tadi hubby ajak gi klinik.. takut kalau ade kesan jangka panjang kat mamat alan sebab suhu badan die turun naik.. kejap panas kejap sejuk.. nampak sangat die penin sebab bile die jalan pon tehoyong hayang je.. pas tu trus lari.. niat hati tu nak main lari2 tapi badan tak mampu nak bawak.. aku biarkan je..



Dapat la ubat skit.. dapat antibiotik, ubat demam ngan ubat bontot.. mase kat klinik tu pon doktor dah tarok ubat kat bontot die.. makin kurang gak la demam die.. doktor kate tekak mamat alan ni bengkak.. berubahan suhu kot.. kan ari tu panas, skang ni dah ujan plak..

Skang ni demam mamat alan dah kebah.. mantak2 boleh la die cocok yang setaun stengah tu esok.. dah malas nak tangguh2 dah..

2 juta comments on "Si Kecik Yang Demam..."

Nini dear.. on February 24, 2010 3:41 PM said...

bg mamat alan minum byk air...skrng tngah musim panas....budak2 cpt sangat kene demam..

eda~ejai on February 24, 2010 4:14 PM said...

dah bagi dah.. alhamdulillah dah makin kebah..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez