Powered by Blogger.

Thursday, February 11, 2010

Separuh Jalan..


Niat hati nak siapkan sepasang baju kurung hari ni nampaknye tak kesampaian.. mesin jahit kesayangan aku rosak buat kali kedua.. kerosakan yang same.. dulu rosak cam ni gak.. benang atas ngan benang bawah xmau lekat kat kain.. mase tu under warranty lagi, boleh la anta repair.. skang ni period untuk warranty tu dah abes.. cam ne nak siapkan baju kurung nih??

Walaupon mesin ni skali tengok cam cikai je, tapi beliau sangat berjasa.. huhuhu.. sedey plak sbb i buy with my own money okey.. dah sms hubby ngadu cakap mesin jahit rosak.. then hubby reply "tunggu dapat duit, beli baru bley??" hehehhe.. beli baru?? jawapan yg sangat ditunggu2.. kene tuntut nih..

Ni baju kurung tu.. kain beli kat pasar pagi kat Selekoh mase balik kampung ari tu.. semeter RM3.. beli la empat meter.. hubby kate corak kain cotton ni macam sarong bantal.. aku xkisah pon.. ni 1st trial nak wat baju kurung sdirik.. ingat nak menuntut kat mak metue mase balik kampung hari tu (coz my mak metue sangat pandai jahit baju), tapi mak metue cam kurang sihat plak.. so blaja kat internet je..

Sebenarnya baju die dah siap jahit hari selasa minggu lepas, tapi kain yang xsiap lagi.. ni pon curi2 mase mamat alan tido.. tadi ngah nak jahit kait tetibe mesin stuck.. xbley jalan.. mungkin sebab tebal sangat kot.. kain baju kurung kan kat tempat lipat2 tu tebal.. ermm.. ape boleh buat... mesin dah rosak.. xkan nak jahit kain gune tangan plak.. mesti xbley kan.. so tunggu je la dapat mesin baru nanti.. doakan la smoge cepat dapat mesin jahit baru ye.. hehehhe.. =D

3 juta comments on "Separuh Jalan.."

azeila eila on February 12, 2010 9:35 AM said...

wooohooo~ berita yg ditunggu2!i pun xsaba u....

eda~ejai on February 12, 2010 10:06 AM said...

heheheh.. lagi cpt dpt lagi bagus.. huhuhu...

Nini dear.. on February 15, 2010 1:01 AM said...

bagus2...aku kene stop dulu menjahit..takot kang...jari jemari afif plak yg kene jahit..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez