Powered by Blogger.

Tuesday, February 2, 2010

Balik Kampung..


Huhuhu.. sonok dapat balik kg.. ingat nak balik kg ari jumaat malam sabtu, tp hubby balik keje pon sampai umah dah kol 10 mlm, balik ari sabtu pg je la.. hubby balik umah pon dh xlarat nk bukak mate.. xlarat nk drive.. sempat semalam je la tido kat kg.. xkisah la janji balik.. pagi sabtu tu gerak mamat alan bg susu n mandikan die... dari umah kol 8 pg, gi isi minyak kete jap dah kol 8.30pg.. kene rushing la.. nak gak sampai pagi kat kg..

Tengok la meter tu.. hubby nak cpt.. tp sampai kol 11.30pg juge.. biase la kan 3 jam dr KL ke kg ni..

Baru sebulan xbalik kg tengok2 dah ade pasaraya Billion kat Hutan Melintang.. hehehe.. makin maju skang.. org pon besesak2 la kat situ.. baru je bukak ari jumaat lepas.. 3 ari jualan murah, jumaat, sabtu ngan ahad.. sbb tu org rmai sgt kot.. xsempat snap pon sbb nak cepat..

Tempat pertama yg dituju ialah pasar pagi kat Selekoh.. nak kejar sup ayam kat situ.. hahaha.. tu psal la nak sampai cepat.. sape2 yg dok kat area Selekoh ni klu balik kg mesti nak mkn sup kat pasar ni... slamat menjamu mate ye.. ni je yg dapat tapow.. gamba je.. hehehhee..


Sampai je kat pasar trus tuju gerai makcik yg jual sup ni.. nmpk cam nak kemas2 dah gerai makcik ni, tp bile tanye sup ade lagi.. kitorng pon pe lagi mkn la.. tp kene mkn cpt2 sbb sian tgk kat makcik tu nak tutup gerai dah..

Pas makan sup beli ikan jap, pas tu trus balik umah mak metue.. kak no n family pon balik gak tp mase kitorng sampai tu kak no xde.. die gi merasmikan Billion baru... hehehe.. sempat la aku masak kangkong tumis, xlame pas tu kak no balik.. kak no plak sambong masak kat dapo.. dlm kol 3 baru mkn..

Disebabkan xsempat nak tido umah mak aku so petang tu aku, hubby n mamat alan gi umah mak aku jap naik moto.. mamat alan ni bile dah naik moto xnak turun plak.. sempat la borak2 ngan mak jap.. abah xde kuar gi mane ntah.. kol 7.15ptg balik umah metue..

Ari ahad pepegi bute dah bangun sbb nak gi kenduri kat Besout 1.. cucu sedara abah aku kawen kat sane.. siap2 kol 7.45pg gerak gi amek mak besah (mak kak ella), pas tu amek mak n abah plak.. trus gi kat jambatan batu 5 telok intan sbb along (abg aku yg sulong), abang man, kak ella, kak siti ngan uzir dah tunggu kat situ nak gerak same.. dierng dari Sitiawan.. kol 8.30pg sampai kat batu 5 n trus gerak ke Besout..

Jauh gak nak masok ke Besout ni.. dah lame xdatang.. last gi ke Besout dulu pon mase Angah kawan skolah hubby kawen taun 2007.. umah Angah tu pon kat Besout 1 gak.. Angah tu pon kawen seminggu lepas aku kawen.. tp die yg dpt baby dulu.. huhuhu.. rezeki masing2 kan..

Ni la pengantinnye.. Effa n Rizal.. smoge bekekalan la hendaknye ye.. pengantin laki ni masam je.. banyak masalah kot.. huhuhu...



Ni plak gaye mamat alan ngan abahnye.. cam baby plak die isap susu kaki cam tu.. mase ni boleh la die dok diam.. pas abes je susu trus nk lari2..



Huhuhu.. mamat alan n ibunye plak.. mamat alan ni bad mood.. ni baru lepas tumpang mandi kat umah dpn sbb die dah beguling2 kat tanah.. abes kotor baju ngan seluar die.. seb baik bawak baju spare.. time kaseh la kat makcik yg bagi tumpang mandi si kecik ni.. hehehe.. time kaseh makcik.. =)


Gamba kenangan kat pelamin.. dari kiri kak ella (wife abg man), mak besah (mak kak ella), mamat alan ngan kak siti (wife long).. cantek pelaminnye.. penoh bunge2.. tengok la mamat alan tu, org nak amek gamba pon xsenang..



Hahahah... gamba ni sgt special.. bakal perantin.. tp xtau la bile nk langsungnye.. blah kiri tu anak buah aku.. anak along yg no 2.. tp sebaye ngan aku.. yg blah kanan tu plak bakal hubby die la kot.. hehehe.. cepat la ko kawen lin.. xsabo aku nak dapat cucu..

Anak along yg sulong xdtg sbb die bleeding plak.. ngah pregnant 6 bulan skang ni.. bile aku call azu (anak buah aku tu la) die kate dah siap beli baju n kasut baru dah untuk gi kenduri ni, tp nak wat cam ne, kesihatan xmengizinkan.. so dok umah je la die.. xlame lg ade 3 org la cucu aku.. huhuhu... bunyiknye cam tua sgt je aku ni..

Hubby pon ajak balik dlm kol 1 ptg.. hubby pon dah xlarat dah.. panas kat Besout ni.. ye la, kitorng pon sampai kat umah kenduri kol 10 pg.. kol 10.30pg dah makan.. salam2 ngan mak, abah, adik badik sume n tru balik KL.. sampai umah kol 4.30ptg.. Alhamdulillah.. selamat sampai gak kitorng... =)

5 juta comments on "Balik Kampung.."

Nini dear.. on February 02, 2010 4:48 PM said...

kahkahkah...haru dibuat dek mamat alan..siap main guling2 ek?..mujurla afif blom mencapai tahap tu lg..kot2 esok lusa dia plak cenggitu,aku takot bukan aku yg naik hangin..tp ayah yg naik hantu..

ecah..ecah..aku suka sgt gmbo yg part akhir tuh...mcm ku kenal wanita itu tp siapa ya...kekekekeke
moga cpt2 la naik pelamini..berhenti2 le bergadoh..penat weh bergadoh..

eda~ejai on February 02, 2010 5:13 PM said...

sgt penat ade anak kecik kan.. xpe, afif xlame lg cam tu gak la..

ari ni xgadoh.. dah dpt adiah ari jadi.. tp beday die esok.. huhuu...

azeila eila on February 03, 2010 10:36 AM said...

wah2 aku pun suke tgk part akhir tu...berdamai la wei, asik berperang je...kawin trus la..umo pun da smakin byk bkn makin skit

eda~ejai on February 03, 2010 10:51 AM said...

pas kawen kompom xgadoh dah.. moh la kite doakn smoge dua org tu cpt kawen.. amin...

luahperasaanbualbicara on February 22, 2010 8:16 PM said...

sonok tgk blog ko ni ida..dah lama aku x jumpa korang semua..rindu aku gan kawan kwan aku ni....senang datang la ipoh jumpa aku sefamily...aku anak dah dua dah..pantas bak cahaya..hehe..ni no pone aku 018-2612201-mohd ramlan bin ngadnan

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez