Powered by Blogger.

Friday, January 29, 2010

Cam Ne Nak Komen??


Entry ni saya tujukan khas utk kawan2 yg dah cube byk kali nak bagi komen tp xboleh2.. disini saya lampirkan sedikit tutorial cam ne nak bg komen kat blog saya ni ye.. kat blog org lain pon boleh..

Ni jalan paling mudah yg dapat saya tunjukkn kat kawan2.. terlebih dahulu jika kawan2 xde email GMAIL sile la register satu email kat gmail utk memudahkan anda memberi komen di mana2 blog..

Bila dah ade email kat GMAIL anda boleh la pegi kat blog kegemaran anda utk menurunkan komen di situ..

1) Klik kat "0 COMMENTS" tu..


2) Lepas tu akan kuar satu ruangan utk mengomen.. Taipkan la ape yg anda nak komen kat blog kegemaran anda tu ye..

3) Pas tu ade "Select profile" kat bwah tu dan anda pilih "Google Account"..


4) Haa.. cam ni la rupe die dah pilih "Google Account".. pas tu klik kat "Post Comment"..


5) Window anda kan tertera cam ni dan anda masokkn email dan password kat situ.. dan klik Sign in (jgn taip email yg mcm kat sini, ini hanya utk contoh sahaja ye..)


6) Bila dah Sign in akan keluar plak Preview yg anda komen td.. ade "Word Varification" kat situ dan masokkn la ape yg tertera.. pas tu klik kat "Post Comment"..


7) Skarang komen anda telah pon berada di blog tersebut.. tapi tunggu owner blog tu approve dulu baru boleh nmpk sbb kat situ tulis "Your comment will be visible after approval"


8) Bile owner blog dah approve maka akan kelihatan la komen anda di situ.. senang je kan..

Ini sahaja tutorial utk ari ni.. harap pas ni boleh la anda mengomen di blog kegemaran anda ye.. sekian trime kaseh.. slamat mencube =)

2 juta comments on "Cam Ne Nak Komen??"

Nini dear.. on January 29, 2010 12:31 PM said...

paham cekgu!

eda~ejai on January 29, 2010 1:32 PM said...

baguih bona anak murid den ni..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez