Powered by Blogger.

Friday, January 22, 2010

Klinik...


Klinik klinik klinik dan klinik.. dh xlarat nk gi klinik dah.. dari mase pregnant sampai la skang xabes2 gi klinik.. asek kene gi klinik je.. klu boleh gi waktu malam xpe gak.. ni ikot office hour..

Smalam aku n hubby bawak la mamat alan gi klinik Ibu Mengandung & Kanak2 yg biase aku pegi tu.. maklom je la mamat alan pon umo dah setaun 6 bulan.. klu ikot kad die tu patotnye kene cocok smalam.. dah siap check sume last skali nurse tu ckp ari ni kene cocok tp xbley cocok sbb dose yg utk setaun 6 bulan punye dh abes.. dah xde belakan kat klinik tu.. so nurse tu suggest dtg lg ari isnin minggu dpn utk cocok mamat alan.. tp kene call dulu la ari isnin tu.. hadoii... malas sebenarnye nk gi lg.. nasib baik ni last cocok...tp sian kat hubby yg kene amek coti sparoh hari sbb nk bwak mamat alan ni gi cocok.. dah la hubby kene cover keje officemate yg cuti besalin 2 bulan ni.. klu stakat check up je xpe la, boleh la aku drive sdirik ke klinik tu.. klu kene cocok ni yg ssh skit.. nnt time cocok sape nk pegang mamat alan?? aku nk pegang mmg xlarat.. nnt bile mamat alan ni dh bukak langkah silat ngan aku skali kene cocok kang.. sape yg ssh?? aku gak..

So smalam just amek ubat demam je.. minggu dpn xyah la queue nk amek ubat..



Tp tengok la, banyak tu je ubat die kasi.. dulu botol die bulat.. ni dah lain plak.. xpe la, janji dapat.. klu mamat alan ni demam bg je la ubat tu.. klu dah abes gi farmasi je la..

Dalam minggu ni mamat alan sangat x behave.. kat klinik xnak dok diam.. nak jln je.. klu pegang mula la die menjerit2.. wat malu je org tengok.. nak xnak kene lepas gak.. kitorang pon kene la gilir2 kejar die.. memule td mamat alan ngan abah die main lari2 kat luar klinik tu.. bile abah die dah penat turn aku plak la yg kene main ngan die.. mase jumpe nurse pon die xnak dok diam.. mase nak pegi klinik pon die xnak dok diam kat moto.. hubby malas nk drive kete sbb parking ssh nak dapat kat klinik tu.. dah elok2 mamat alan ni dok tengah tetibe mase moto ngah laju boleh plak die bangun n nak dok dpn.. kalang kabot la hubby benti moto.. ikot suke die je.. mmg makin menjadi2 mamat alan ni..




Mase ni org dah kalang kabot nk gi klinik die boleh plak la dok posing kat beskal die tu.. saje je nak melengahkan mase..




Ni plak ngah tunggu name kene panggil.. ngah sonok tengok tv tp xbetahan lame.. kejap je tu.. xsampai pon seminit..




Haaa... time ni tocang die dah mule naik.. xnak duduk diam.. letak kat lantai pon die sanggup merangkak kat bwah kusi sbb nak jln kat tmpt yg luas...




Ni plak tocang abah die yg naik.. abah die nak marah dah time ni.. tp disebabkan rmai org kene la cover.. hehehe...

3 juta comments on "Klinik..."

eda~ejai on January 22, 2010 11:06 AM said...
This comment has been removed by the author.
azeila eila on January 22, 2010 11:41 AM said...

kekeke...2-2 ade tocang ek?sama perangai mcm s&s, kekdang mcm mls nk bw diorg kuar..letih tau,nk kejar diorg je..

eda~ejai on January 22, 2010 11:52 AM said...

klu kat umah mmg dh lame kene jerit ngan abah die.. mmg penat nk kejo.. klu ko sorang bwak s&s mmg xtekejo punye.. hehehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez