Powered by Blogger.

Tuesday, January 19, 2010

Cite Weekend...


Ingat nk post cite weekend ni smalam tp cam malas je nk menaip.. biase la bile penyakit "M" dah serang mmg sume keje xjalan.. hehehhe..

Start tghari td sakit pinggang plak.. bangun tido pg td ok je.. xtau la psal pe.. mungkin sbb period kot..tp xkan la time ujung2 period baru sakit.. slalu tu mase ari 1st or 2nd day yg sakit.. ermm.. wat mase ni boleh la tahan lg sakit ni.. bukan la cam nak beranak tu.. mmg xtetahan sakitnye...

K la, nk cite psal weekend ari tu...

Weekend lepas xde la best sgt.. dok umah ngan hubby n mamat alan je.. luangkan mase ngan kuarge.. tengok tv, main PS2, main2 ngan mamat alan..

Public holiday ni biasenye hubby yg masak.. beliau sgt la rajin memasak.. huhuhu.. ari isnin sampai jumaat aku dh biase masok dapo.. so public holiday hubby la take over dapo tu.. hehehe.. tengok la hubby masak pe... taaarrrraaaa....

Hubby masak ketam.. xtau la ape name masakan ni.. hubby kate ape yg ade kat dapo tu sume campak masok dlm kuali.. boleh la tahan gak rasenye.. sangat la sedap klu dapat makan ngan nasik panas.. cukup sgt utk mkn kitorang bedue.. maklom je la mamat alan ni klu bab makan kene pilih skit sbb skang ni die sgt la suke muntah.. so ketam ni kitorng bedue je la yg ngadap.. makan beradap la kitorng.. hehehehe..

Huhuhu.. kekenyangan la kitorng ari tu.. petang sabtu encik Lat (kawan hubby kat poly) plak call ajak kuar mkn mlm.. (name sebenar encik Lat ni Hafiz, xtau la ape sejarahnye org panggil die Lat) mmg dah lame pon xkuar mkn ngan Lat n family ni.. slalu kuar makan kat Kg Pandan makan sate.. tp kali ni mkn kat tom yam area umah ni je sbb Ewah wife Lat nk beli barang skit kat econsave..




Ni je gamba yg sempat amek mase mkn kat tom yam ari tu.. dah abes pon sume kene mkn.. yg kat tengah tu Ammar anak Lat.. sgt comel.. paling sonok bile tengook die mkn.. walau pon umo baru 9 bulan tp klu bab makan sume telan.. tolak kayu ngan batu je (ni ewah yg ckp ye) hehehhe.. gamba mamat alan xde sbb mase ni die sgt tak behave.. letak kat stroller pon xnak diam.. nk dok kat kusi yg kitorang duduk.. kitorang nk mkn pon kene gilir2.. aku mkn dulu.. pas tu baru hubby plak mkn..

Pasal masalah mamat alan yg nak mengembangkan daya imaginasi die tu, abah mamat alan dah belikan drawing pad utk die.. huhuhu.. cam sonok je die dapat drawing pad tu.. mintak2 xde la die conteng dinding or lantai lg nnt.. =) tp kene pantau gak.. takut gak die dok tonyoh tmpt lain..


Cam best je die wat bulat2 kat situ.. tp pengang pensil still xbetul.. xpe la, janji otak kembang.. hehehhe..

Ari ahad xkemana pon.. dok umah n kemas umah yg xpenah nk kemas ni.. basoh baju n gosok baju hubby stok seminggu.. sng, nnt xde la nk gosok baju ari2.. ari ahad tu hubby kate teringin sangat ngan prosperity yg double tu.. hubby baru ckp mulut dah teliur dah.. hehehe.. nak gi McD siang xbleh sbb keje kat umah ni xsiap lagi.. so malam tu gi la McD kat Taman Tun Hussein Onn.. Drive thru je..


Makan kat dlm kete je sbb pas ni nak gi umah kak no anta barang.. prosperity ni cam nipis je.. cam bukan double.. bile check mmg single rupenye.. seb baik mkn kat parking McD je.. klu dah jauh kan ssh nk pulangkan balik.. hubby pon gi la tuka mintak yg double.. (dah baya mahal xkan dpt yg single)huhu.. mmg besa double prosperity ni..

Ni la die double prosperity tu.. mmg tebal.. nak makan pon kene bukak mulut luas2, klu x mmg xmuat nk masok mulut.. hehehhe..

Dah siap makan gi umah kak no plak anta barang.. kejap je, xlame pon.. dah bg barang borak2 jap.. xtau le mane dtg mende yg dok begayot kat mamat alan tu.. anak kak no la yg letak.. tp nmpk cute plak cam tu.. hehehhe.. xlame pas tu kitorang balik sbb dah malam.. esok hubby nk keje..

Nasib baik mamat alan xbwak balik mende tu.. klu x ssh la anak kak no nk tido nnt.. hehehe...

3 juta comments on "Cite Weekend..."

Nini dear.. on January 22, 2010 11:53 AM said...

best tu g dating mlm2 tp tu la..ada pengikut kecil yg mengikut sekali..hehe

Nini dear.. on January 22, 2010 11:54 AM said...

bestnye hubby ko masak time weekend ek?..asbenn aku?..tngok angin rajin dia..kalo dia rajin,xpyh suruh.tau2 dia ada je kat dapor tuh

eda~ejai on January 22, 2010 12:02 PM said...

tengok gak.. time tu ngah rajin la yg die beli encik crab.. =)

mase mkn prosperity si kecik tu muntah dlm kete.. aku mls nk cite kang potong mood org nk mkn prosperity plak.. huhuhu.. abah die nk ngamok sbb pg tu baru pas cuci kete.. kene seat plak tu.. bau susu basi je kete tu skang..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez