Powered by Blogger.

Saturday, January 23, 2010

A Day Without Hubby..


Ari ni bangon kol 6.30pg solat subuh.. pas tu tido balik sbb mamat alan pon tido lagi.. tarik balik selimut, pejam mate.. tau2 mamat alan dah terajang kepale aku.. tengok jam dah kol 8.30pg.. huhuhu.. die nak susu la ni.. kene la bangun wat susu mamat alan.. sementara mamat alan isap susu aku pon on la laptop.. idop skang xsempurna tanpa laptop.. hahahah.. ni sbb dh ketangeh facebook la ni.. asek dok ingat farm n cafe je.. klu telambat kang abis sume.. hehehhe..

Abes je mamat alan isap susu trus mandikan die.. klu lambat mandi mmg bau satu umah pampers die ni.. siap mandi gi dapo masak bubur nasik mamat alan.. mamat alan dah boleh la mkn bubur skit2.. mcm budak baru nak blaja mkn nasik je.. sementara bubur masak aku pon mandi jap.. mamat alan ni sng je, janji pasang tv tau la die dok tgk tv.. tp xbley la lame2.. kene mandi cpt2..

Lapa plak pagi2.. xbley celik mate.. asek lapa je.. dah siap bubur mamat alan aku masak nasik n ayam goreng kunyit.. huhuhu.. teringat mase zaman study dulu.. klu dpt mkn ayam goreng kunyit mmg sedap sgt dah..heheheh.. jadi la.. makan ngan nasik panas pon sodap..




Ni la ayam goreng kunyit masak pg td.. kol 10.30pg dah siap masak.. lapa.. sbb tu masak awal.. makan sorang je.. xyah masak byk2, membazer je.. xde sape nak makan..

Ermm.. ari ni xde wat pe pon.. just tengok upacara pengebumian sultan johor yg mangkat smalam.. takziah utk kuarge diraja johor n rakyat johor..

Tetengah syok tengok tv mamat alan wat skill terbaru die plak.. hadoi.. kene tarok tv kat atas ni.. cam kat asrama dulu.. xyah ade cabinet.. klu abah die ade ni kompom pening kepale.. xtau la mane die dpt skill baru ni.. mmg boleh naik tekanan darah cam ni..




Ni plak ending die.. kat atas tv pon die panjat.. cam ni la ade anak.. ingat dulu sng nk jage ank ni.. skang ni amek la.. ntah2 dulu pon aku cam ni.. hahhah.. karma ni namenye..




Tengahari td mamat alan tido kejap je.. bangon nk susu.. pas tu trus gi carik favourite kete die.. pas tu gatal gi panjat kat rak tu.. bile nk turun xbleh.. melalak2 la die kat situ.. nak kene angkat gak baru boleh turun.. pas tu panjat lg.. lame2 aku bia je.. xkuase nk layan dah..



Petang td kak no datang.. saje je jln2 katenye.. bwak sume askar die.. pas tu aku saje je ajak kak no gi tasik blakang umah tu.. kak no gi naik kete ngan hubby die, aku plak drive kete ngan mamat alan.. klu nk tumpang kak no takot xmuat plak.. saje tengok org memancing ikan.. ramai gak org kat tasik tu.. kak no kate klu boring2 boleh la lepak2 situ sambil memancing.. huhuhh.. aku mmg xminat nak tunggu ikan ni.. klu gi econsave sng.. amek je mane nak..

Menu dinner mlm ni order je.. malas nak masak.. tp perot lapa.. so mkn pizza lagi.. pizza Thai seafood n chicken soup.. nyum.. nyum..



Tengahari esok hubby sampai la umah.. smoge slamat la hubby balik mesia.. xsaba nak tunggu hubby balik esok.. pape pon A day without hubby i'm happy.. hehehe..

3 juta comments on "A Day Without Hubby.."

azeila eila on January 25, 2010 12:25 AM said...

ECEH...a day w/o hubby hepi?trying to comfort urself la tu konon...huh..lawak btul pic si harith blkg tv tu..tkejut jap..haha..kalo anak aku si sarah je yg pndai memanjat mcm tu..tp xla tggi mcm harith..;P

eda~ejai on January 25, 2010 3:38 PM said...

wat pe nk sedey2 sbb bile aku tanye hubby die xrindu pon kat aku.. hahaha.. psal harith panjat cabinet tu aku pon tekejut.. xsangke btol die boleh wat.. pas ni xtau la die nk panjat pe plak..

Nini dear.. on January 26, 2010 1:20 AM said...

afif skrng tngah sakan panjat sofa,panjat katil...sakit jiwa aku dibuatnye.mana xnye,aku asik2 buat stunt maut sbb nk selamatkan dia..adeh2

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez