Powered by Blogger.

Sunday, January 10, 2010

Kelas Manik..


Huhuhu... sonok sgt dpt gi kelas manik ni smalam.. lokasinye kat Surau Taman Sutera Kajang.. cam ne boleh tejebak?? sebenarnye hubby yg dpt email dr sape ntah dlm 2@3 minggu lepas yg kate ade kelas jahit manik kat area kajang n yuran yg sgt la murah.. xpenah dgr yuran die murah cam ni.. RM35 sahaja.. murah kan.. biasenye RM200++ or RM100++.. so hubby pon tanye la nk gi ke?? pucuk dicite ulam mendatang.. bagai org ngantok disorong bantal.. aku pon pe lg, mesti la nak.. tp xkan nk gi sorang je.. so aku pon ajak la kakak ipar@kakak hubby aku join skali..

Pas solat subuh trus mandi n kejut mamat alan soh isap susu sbb nk mandikn die cpt.. kol 8.30pg dh nk kene ade kat sane.. siap2 n gerak gi Taman Cheras Utama amek kakak hubby.. trus gi Kajang.. sampai pon dh kol 9.15pg.. ingat dh telepas klas, seb baik blom mule lg.. sume dok sebok isi borang.. byk gak borang nk kene isi sbb kelas ni anjuran Kolej Komuniti Hulu Langat.. harith kene la dok ngan abah die.. kang kacau ibu plak.. so pas anta kitorng kat surau Taman Sutera, hubby bwak harith gi Putrajaya..

Utk klas ni setiap org kene bwak potluck.. aku bwak kek coklat.. kak no (kakak hubby) plak bwak karipap.. jumat mlm sabtu tu aku pon betungkus lumus la wat kek coklat.. mase rehat dlm kol 10.30pg aku gi lambat kat tmpt dierang makan.. masok je kat tmpt mkn tu ade sorg akak ni dok kecoh2 kate ade kek coklat sedap gile katenye.. sape yg ade kat situ sume die soh mkn.. tp aku xde la ckp aku yg bwak.. huhuhu.. aku dh rase cam nk kembang kempis dh ni.. tp xkan nk ckp aku yg bwak.. segan la aku.. ramai yg gi klas tu org kat Taman Sutera gak, so doerng dh kenal.. aku n kak no yg org luar ni segan2 la.. tu cite psal kek coklat aku, ni cite karipap yg kak no bwak plak.. pas abes die promote kek coklat aku, akak yg kecoh tu dok promote karipap kak no plak.. time ni aku yg ngah mkn bihon goreng rase nk tesembor je bile akak tu kate keripap tu sedap.. siap amek bekas karipap tu soh org lain rase.. hahahhaha.. aku nk gelak sbb bukan kak no wat karipap tu, tp die beli kat dpn umah die je.. hahahha.. tp mmg sedap pon keripap makcik tu.. time tu aku rase nk pecah perot je.. kak no pon cover2 ckp kat aku "ko jgn pecah lobang da, malu kak no kang" hahahahhaa.. lawak btol.. pape pon mmg best klas manik ni..(mungkin sbb aku jarang bermasyarakat kot hahahha) klas abes dlm kol 1.15ptg.. kejap je klas ni..


Ni modulnye..




Antara barang yg dibekalkan..


Ni sulaman yg sempat aku siapkan sebelum mase rehat.. huhuhu..



Cam ni la rupe bile klas dh abes.. ade 3 jenis sulaman yg xsempat nk siap sbb xcukup mase..





Bergamba ngan da Sifu.. ni la cikgunye.. time kaseh cikgu..


Pas hubby amek kitorng dr klas trus gi anta kak no balik.. solat kat umah kak no jap n hubby ajak gi Jusco Balakong plak.. org dah ajak.. bile lg nk kuar jln2.. jln2 kat Jusco, hubby beli magazine, mkn kat food court jap n trus balik.. sempat singgah kat McD Taman Tun Hussien Onn beli Prosperity.. sampai umah dh dkt kol 6 ptg.. huhuhu.. ari yg best... =)

5 juta comments on "Kelas Manik.."

nor_ani2003 on January 11, 2010 8:16 AM said...

wa...tahniah2! dah g class ye skang...nanti leh la jahit manik baju kita!hehe...amek la upah jahit baju skali senang anta kain je...

azeila eila on January 11, 2010 9:41 AM said...

wah da ade kemajuan...bagus2!mane tau one day leh jd bisneswoman??sedap ke kek coklat??wah2 nnt nk try la..lawak lak psl karipap tu..hihihi..eh ko jahit manik kemasla...salute abis lah!

eda~ejai on January 11, 2010 10:04 AM said...

ani~ aku xreti jait baju la.. xpe la, nnt nak menuntut ngan omak metuo den.. hehehe..

eila~ xtau la sedap ke x.. aku rase cam pait skit sbb telebih serbok koko.. mulut org lain2 ye dak..

Nini dear.. on January 11, 2010 11:56 AM said...

bestnye dapat g kelas jahit manik...kek coklat??i loike!!!!!!!!
aku pon suka buat kek coklat..tp bila g umah mak aku la..sbb aku blom beli lg mesin buat kek tuh..hehehe

eda~ejai on January 11, 2010 12:40 PM said...

aku pon wat xpkai mesin.. pkai pemukul telo tu je..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez