Powered by Blogger.

Friday, January 15, 2010

Susu Habis...


Cam ne la aku boleh xpasan susu mamat alan ni dh abes.. ari selasa lepas ade la gi econsave beli pampers si kecik ni.. mmg dah teringat nak beli susu skali tp xtau la ape yg dipikir sampai boleh telupe.. huhuh...

So pagi td sebelum hubby gi keje, hubby singgah kat kete kejap tengok minyak kot2 dh abes ke.. tp lain yg nk ditengok lain yg abes.. minyak ade lg tp bateri kete plak kong.. adui... ni mesti sebab aku gi econseve lambat tutup lampu kate ari tu.. susu dah nak abes, so kene la jln kaki je ge econsave.. huhuhu.. 1st time jln kaki.. seb baik dkt je.. sekangkang kere.. hehehe.. sebelom ni klu gi econsave naik kete walaupon dekat.. huhuhu.. malas la nak jln kaki... tp ari ni kene jln kaki gak, klu tak harith xde susu la..

Econsave bukak kol 10 pg, kol 9.55 pg aku n harith dah turun.. gi kat kete jap amek stroller.. pkai stroller kecik je, klu pkai yg besa xlarat nk tolak kang.. nak kuar dr gate pon kene naik bukit skit.. so dgn senang ati mamat alan dok la kat stroller tu.. slalunye die mesti nak kuar, xmo duduk situ.. ari yg baik kot ari ni sbb harith sgt la behave.. hehehe.. aku pon tolak la mamat alan ni ke econsave besame2 ngan student masterskill yg nk tunggu bas kat sebelah econsave tu.. mamat alan ni pantang btol jumpe pompuan.. org xketawe ngan die pon die boleh ketawe sorang2.. hadoi.. xkisah la janji die dok diam kat stroller tu..

Sampai je kat econsave kedai2 lain sume blom bukak lagi.. econsave je yg bukak.. org pon xramai.. trus masok n cekau susu.. amek yg kotak je sbb kang xlarat nk bwak naik atas plak.. beli susu n puting botol susu.. puting botol mamat alan ni pon dh terok beno, so beli la 2..

Mase ni ngah carik puting botol susu harith.. sgt behave harith ari ni.. =)

Ingat nk beli kasut yg ala2 crocs tu utk mamat alan.. ade gamba Ben 10... cantek gak.. wane oren.. klu utk die ok kot.. dah bekenan sgt dah.. dah msg hubby pon ckp nk beli kasut tu.. tp bile try xmuat plak.. kaki die panjang.. tekeluar tumit die dari kasut tu.. ermm.. xde rejeki la nmpknye.. nak carik saiz lain pon dah xde.. tinggal tu je.. xpe la.. pas tu pusing2 econsave jap, baya susu n puting n balik..

Tolak mamat alan lg.. hadoi.. xlarat nak tolak kuar dr parking sbb econsave ni kat under ground.. tolak tolak tolak dan tolak.. akhirnye sampai kat gate umah.. pak guard yg jage gate ni lambat la plak bukak gate.. kang tegelongsor plak stroller mamat ni.. tetibe pak guard ni tanye plak kat aku, pak guard ni bangla.. die kate "itu baby saudara ka??" huh, aku pon wat muke pelik la.. ape yg bangla ni nk tye?? mungkin sbb aku wat muke pelik bangla ni tanye lagi.. "itu baby mak mana??" haa... aku ckp la "saya la mak".. pas tu bangla ni tanye lagi "u bukan student ka??". aku jawab la "bukan". pas tu bangla ni ketawe plak.. "hahaha...i ingat u student sini.. ok la.. babai baby.." pas tu baru nk bukak gate.. sempat lg babai kat harith.. tau le aku ni kurang inci.. sabo je.. dah la panas pg td.. pak guard kat sini slalu sgt tuka.. ari tu lain.. ni dah tuka lain lagi..

Tolak lagi sampai la kat kete.. bile nk angkat harith dr stroller rupe2nye die tido.. angkat juge la letak kat kete jap sementara nk simpan stroller kat tempat blakang sbb malas nk bukak bonet.. mamat alan pon dah bangon.. boleh la soh die jalan sdirik.. malas nk dukung.. dah berat.. tp nak naik ke tingkat 4 kene la dukung.. huhuhu.. banyak peloh kuar ari ni sbb byk jalan.. bagus gak utk kesihatan... heheheh.. =)

2 juta comments on "Susu Habis..."

Nini dear.. on January 16, 2010 2:15 PM said...

mak aih...afif dah lama sgt xduk dlm stroller...sbb selalunye kalo g jalan memana,dia duk dlm troli pasaraya je.hahaha

pak guard tu kata ko budak student?..pttnye ko ketuk skit pak guard tu.aku rasa dia mamai2 sbb ngantuk kot. :)

eda~ejai on January 16, 2010 6:28 PM said...

slalunye mmg die dok dlm troly tu.. tp kali ni gi jln kaki, xkan nk tolak troly tu sampai umah.. so kene la bwak stroller, klu x kompom tak tekawal mamat ni..

pak guard tu tgk aku same saiz ngan student kot.. tu psal die ingat aku student.. sabo je le..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez