Powered by Blogger.

Friday, January 8, 2010

My 1st Post..


Hehehhe.. 1st time tulis blog kat sini.. new environment for me.. ade kawan2 yang dah dok tanye bile la nk siap blog ko ni.. huhuhu.. saye budak baru belaja.. ni pon main bedal je.. time kaseh kat kawan2 yg memberi perangsang dan sokongan utk aku wat blog kat sini..

Errmmm... 1st blog ni aku nk cite psal semalam.. pg2 aku bangon tido dh rase xsedap badan.. rase nk nk demam je.. harith pon bangon awal, so kene la bg susu n mandikan die awal.. slalunye mamat alan ni sebelom mandi die suke main air kat singki bilik air tu.. dah siap bukak pempes n die pon dah duduk dlm tu sambil main air.. tetibe, sambil die main air, encik mamat alan yg sedie comel dok kat dlm singki tu die uuk.. adoi.. cam no ni??? pempes dah bukak.. aku pon pe lg, jerit la kat abah mamat alan soh amek paper.. ha.. pe lg kene la kutip #%&* die.. xde koje btoi.. nk memuntah aku pepegi bute.. pe nk wat, dah anak sdirik kan..

Tu cite pagi, ni cite petang plak..

Dgn keadaan aku yg agak ting tong, baru nk lena 5 minit sedar2 mamat alan dh panjat kat meja laptop n humban sume benda yg ade kat atas meje tu.. temasok la laptop ni skali kene humban ke lantai.. mase ni boleh sabar lg, bile dh turunkn die dari meja die dok main botol susu plak.. ade la saki baki susu tu, die dok tonyoh2 puting botol tu kat lantai plak.. kuar la susu tu.. bukan nk isap pon, saje je nk wat main.. bile time ni aku dh xsaba dh.. so pe lg, marah la die.. aku pon amek botol tu gi dapo nk amek nestom die (mamat alan mkn nestom balik sbb mase demam ari tu trus xmo mkn nasik, klu mkn pon muntah je) bile nk bg mkn sambil nanges2 tu boleh plak die muntah kat mangkok nestom tu.. mmg boleh naik darah tinggi ibu die cam ni.. aku pon marah lg... geram btol.. bile kene marah, die nanges lg n muntah lg.. sume susu yg die minom kuar abes.. tu psal dh malas nk tarok kapet kat umah ni, dulu ade kapet pon abes kene muntah die je.. bagi die reda nanges, aku gi dapo wat nestom lg n bg mkn.. baru diam.. bile dah diam baru rase lega.. abes mkn trus tido.. penat nanges la tu.. arrgghh... penat btol..

Ermm.. ni cite kemarin plak..

Posmen call soh amek barang kat post box.. pemalas btol posmen tu.. ade plak aku yg kene turun bwah.. patot die la yg naik atas.. dpt something from puan eila.. hehhehh..

Pape pon layan...












ni harith yg pkai.. comel kan.. hehhee..


tapi klu ibu die yg pkai lg santek.. hehhehe.. masok bakol naik lif plak.. ishh.. poyo btol..

Tudung yg agak mahal dan sangat cantek klu di pkai.. xnmpk pon cam pitri.. hehehhe.. klu sesape xkenal pitri boleh tanye kat puan eila ye..(aku ckp cam tu sbb sebelom ni klu aku pkai tudung yg pesen cam tu mesti ade yg kate macam endon, tp tudung yg eila bg ni xde plak menampakkn yg macam endon) hehhehe.. pape pon time kaseh ye.. cantek sgt.. heheheh...

4 juta comments on "My 1st Post.."

azeila eila on January 11, 2010 9:33 AM said...

hikhik...blog lama pun byk nama aku,blog baru ko ni pun ade je nama aku...haih,glamorous kejap..kihkih...lawa2 model2 tudung tu,wei!org indon xpakai tudung ariani yer,dia beli yg manik2 dan agak tebal awning nyer yg byk kat pasar mlm..;p

eda~ejai on January 11, 2010 10:11 AM said...

sbb sebelum ni aku try pkai tudung yg tu la.. mmg sebijik cam endon.. bile pkai yg ariani ni nmpak cam jawa malaysia la... huhuhu..

Nini dear.. on January 11, 2010 11:59 AM said...

ni mesti adik pitri ye>?...walawei....ekekekekkekeke

pn eila..saya nk jugak!!!

eda~ejai on January 11, 2010 12:42 PM said...

ye.. saye adik pitri.. name saye putri.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez