Powered by Blogger.

Friday, January 22, 2010

Separuh Jiwaku Pergi..


Separuh jiwa aku dah pegi ke Phuket Thailand.. hubby gi phuket... huuwaaaa... seday btol kene tinggal ngan mamat alan kat umah.. ari ahad ni baru balik mesia.. tak tido aku mlm td.. taun ni AXIATA wat team building kat Phuket.. jauh btol.. taun lepas boleh je wat kat Club Med kat Cherating tu.. macam la kat mesia ni dh xde tempat yg best.. nak gak la wat kat oversea.. menyusahkan btol.. dah la jauh.. klu kat dlm mesia boleh gak la calling2 ke, besms ke.. ni nk call pon xbley.. lg la nk msg jauh skali.. klu hubby ade blackberry syok la.. boleh bkak fb.. tanye2 kabo kat sane.. tp xkisah la, rmai officemate hubby yg pkai blackberry boleh bukak fb.. tumpang je kat blackberry dierang.. hehehe..

Sebelum ni hubby ade gak tanye kat aku boleh ke die nak gi phuket.. klu ikot aku mmg la xbg.. sbb jauhkan..tp klu dah sume diwajibkn pegi nk wat cam ne?? kene gi gak la.. ade gak yg xpegi tp sume tu sbb dierang pregnant, cuti besalin n nak tunang..

Disebabkan sedih sgt hubby nak gi phuket ni, mlm td aku xmasak pon.. sbb hubby kate nk blanje pizza.. so hubby balik keje bwak pizza.. mamat alan xmerase la sbb die dh tido time tu.. xdpt ikot pon dpt mkn pizza pon ok gak.. (hubby nk amek ati sebenarnye ni.. hehehhe)

So kenduri pizza la kitorng mlm td..






Psal passport ni pon satu hal.. passport ni baru je siap kemarin.. ni pon sbb org HR la yg lmbt bg tau nak wat team building kat ne taun ni.. ade plak lg seminggu nak gi baru dpt tau wat team building kat phuket.. kalang kabot la sape yg xde passport nak kene wat.. klu bg duit utk wat passport xpe la.. ni sume nak gune duit sdirik.. klu nak claim pon pas balik dr phuket kot baru dpt.. dah la tgh bulan.. pham2 je la.. mggu lepas ari kamis hubby dah gi kat emigration dah nak wat passport, pas tu chip mykad die xbley bace plak.. so kene la wat ic baru.. ic baru siap 2 mggu.. ingat dah xyah gi dah.. aku pon lega la.. tp org HR soh gak wat passport gune ic sementara tu.. bile gune ic sementara nk pkai surat branak plak.. surat branak hubby dah la kat kg.. hubby pon call la abah die soh post surat branak.. post ari jumat tp sampai ari selase.. ari rabu wat passport trus dpt.. huhuhu.. pegi gak rupenye.. sedey.. seday..



Ni boarding pass hubby.. klu xde ni kang xbley naik belon plak.. klu la wat family day kan bagus.. boleh la aku ikot skali kan.. =)



Sedey la nk jauh ngah hubby.. pic ni amek mase kol 4.34pg td.. pas hubby siap2 dok jap tunggu kawan hubby dtg amek kat umah.. sebelum ni dah bg sume nasihat kat hubby... jgn nakal2, solat jgn tinggal.. dah mcm mak2 plak aku ni..



Mane la kawan hubby ni.. ni dah kat gate umah.. sesat kot kawan hubby ni..




Hubby n awek barunye.. camera tu dah xbley nak lekang ngan hubby skang ni..

Nampaknye kawan hubby xjumpe jalan nk ke rumah.. cume jumpe 7E kat dpn tu je.. so kitorang pon salam2 n hubby pon kene la jln ke 7E tu.. huhuhu.. seday la.. rase nak nanges je ni.. =(




4:58am



4:59am



5:00am


Babai hubby.. smoge slamat pegi n slamat pulang.. i luv u alot..

2 juta comments on "Separuh Jiwaku Pergi.."

Nini dear.. on January 22, 2010 10:23 PM said...

hukhukhuk....aku sedey gak...kalo asbenn aku yg pegi then aku tinggal..mau nangeh sejam aku rasanye...uwaaa....
eda..ko jgn nangeh..aku ada..pape ko roger aku ek...
i lap u too...eh, bukan lap en ejai tp i lap u la eda.. :)

eda~ejai on January 23, 2010 9:35 AM said...

nnt aku roger ko ek.. i lap u 2.. =)

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez