Powered by Blogger.

Thursday, January 28, 2010

Hubby Dah Balik..


Waahhh... dah bape ari x post blog nih??? otak pon dah tepu.. xtau nk cite ape.. penat dok jage mamat alan yg makin ari makin xtekawal.. penat sgt..

Hubby dah balik dari phuket ari ahad lepas.. flight hubby sampai kat LCCT dlm kol 10pg.. pas tu sampai KL sentral dlm kol 12tgahri.. hubby kate nk tumpang officemate nak balik umah.. bile hubby call officemate die rupe2nye kat phuket lagi.. org tu naik fight mlm.. so hubby pon balik la naik teksi.. sampai umah dlm kol 2.30ptg.. tekejut gak sbb tetibe je hubby dah ade kat dpn pintu umah.. hubby pon xcall sbb bateri hp dah kong.. hubby cume call mase baru landing kat LCCT.. tu pon gune hp org.. xkisah la.. janji slamat balik.. hehehhe..

Pas hubby call aku pon xde la nk masak sbb awal lg.. mase hubby sampai kat umah tu aku baru je masak nasik.. xsempat nk masak lauk pon.. rupe2nye hubby bwak balik nasik ayam.. huhuhu... xyah la aku masak lauk.. tinggal makan je.. lg pon dh lame xmkn nasik ayam kat "the chicken rise shop" ni..




Jempot makan.. hehheh..


Kat phuket hubby xsempat nk jln2 pon.. maklom la jadual dah disusun ketat.. mane de mase nk ronde2 kat phuket tu.. nak shopping pon xde duit.. huhuh.. tp hubby curik2 kuar gak.. hehehhe..



Dua helai baju ni je yg sempat hubby beli.. due2 ni baju mamat alan.. tp besa.. hahha.. so taun dpn or lg 2 taun kot mamat alan baru boleh pkai.. hubby kate ni je baju yg paling kecik.. jd la.. ade gak la kenangan kat phuket..

Untuk aku plak hubby bagi mende ni.. huhuhu.. mende ni cam towel wat lap tangan kat dapo je.. tp xkan nak pkai.. sayang plak.. dari jauh mende ni datang..


Mende ni comel sbb ade kapale gajah kat situ.. so simpan je.. xpon masok frame... hehhe..

Gamba hubby n officemate die kat phuket banyak kat camera DSLR tu.. xbrani nk godek2.. maklom je la camera mahal.. salah tekan kang abes hubby marah.. xpe la, tunggu je la hubby upload nnt..

Ni cite ari isnin.. pagi2 lg mamat alan dah wat hal.. xtau la cam ne die boleh bukak bedak tu.. tau2 je dah bebedak lantai umah.. hadoiii.... seb baik blom sapu umah lg.. klu dah sapu mmg kene wat keje 2x ni..



Ni plak mase ari selase mlm rabu kol 9.02mlm.. gamba ni hubby yg amek.. hubby baru balik keje.. aku plak ngah masak.. xsempat dah nak marah2 mamat ni.. tau2 dah ade kat atas tv.. mule2 hubby marah gak kat mamat alan ni, tp bile dah lame2 diam je. xtau nk wat pe dah.. klu marah pon mamat alan still wat xtau.. ye la budak besa tu mane tau ape..




Nikmat btol mase ni.. mamat alan dh tido.. ni ptg.. sebelum die tido ni mamat alan doh sebok main air kat mangkok toilet kat bilik air depan.. pintu bilik air tu jenis yg lipat2 tu.. so xbley la nk kunci dr luar.. mamat alan pon dah pandai bukak pintu toilet.. klu mangkok toilet tutup pon die dah pandai bukak.. baru nak lena kejap tau2 dah bunyi air kocak kat toilet.. ni mesti keje mamat alan.. dah la mlm sebelum tu teman hubby wat keje office die sampai kol 2 pg.. nak xnak kene tengok juge la mamat alan ni.. dah tutup pintu toilet die panjat tv plak.. sampai tv tu dah nak kedepan die tolak.. seb baik xjatoh tv tu.. nmpk je kecik mamat alan ni tp tangan kaki merayap xreti dok diam.. aku pon mane boleh tahan.. pas tu marah la die.. tau plak nangis.. bile dah nangis isi perot pon sume keluar la.. lg tambah tensen ibu die ni.. abes baju die sume kene.. so kene lap muntah die yg kat lantai tu.. than trus mandikn die.. elok plak diam.. mase pkai baju pon elok je tgk tv sambil baring.. nk sidai towel die xbg.. so die pon wat la selimut towel die tu.. xlame pas tu tgk die dah tido.. sgt lega mase ni..

Psal nk bwak mamat alan gi cocok tu nmpknye kene la bwak mggu dpn.. mggu ni hubby bz sgt.. pegi pg balik mlm.. cam tu la ari2.. nk wat cam ne dah kene cover keje org.. bulan march nnt lega la skit sbb faizah(officemate hubby)yg besalin tu dah mule keje.. huhuhu...

4 juta comments on "Hubby Dah Balik.."

Nini dear.. on January 29, 2010 12:31 PM said...

adiah utk den xdo ko?

eda~ejai on January 29, 2010 1:30 PM said...

den pon dpt towel tu jo.. hohoho... =)

azeila eila on January 29, 2010 1:41 PM said...

syoknye pegi phuket..btla trip time ade gaji..ape da company nih..huhu.teror btul harith ms panjat tv tu..part main air dlm toilet bowl tu mcm kes S&S...mmg pening wooo..sabar ye ibu,budak nk mbesa mcm tu la..(nasihat utk diri sndiri gak) hohoho~

eda~ejai on January 29, 2010 2:25 PM said...

ye.. mari la kite besabo ngan kerenah ank ye.. mmg menguji tahap kesabaran..

tp klu gi phuket boleh bwak anak n isteri xpe la.. ni dierng je pegi.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez