Powered by Blogger.

Tuesday, August 23, 2016

Cake Anniversary 2016..

0 juta comments

Hadiah Anniversary..

Ni cerita minggu lepas.. lambat skit nak up date.. biase la iklan banyak kat rumah ni..

Anniversary dapat apa?? Dapat sepotong cheese cake anniversary tahun ni.. alhamdulillahh.. bile usia perkahwinan dah semakin banyak, semakin banyak juga yang secara tak langsung kite belajar..

Dari hidup sorang.. lepas tu berdua.. bertiga, berempat dan sekarang dah berlima.. pejam celik pejam celik dah 9 tahun kawen.. serius,  memang sampai sekarang macam baru je kawen.. kadang2 sampai lupa yang kulit muka dah banyak kedut.. sebab masa untuk belek2 muka depan cermin pon sangat terhad.. tau2 kedut dah makin banyak..

Pape pon terima kasih sayang.. sebab belikan cheese cake anniversary kali ni.. paling penting teman ai sepanjang masa kat dalam labour room untuk besalinkan ketiga2 anak kite.. dari rasa sakit sikit2 sampai la sakit macam nak tecabut urat kat kepala ni.. terima kasih sebab rajin melayan kerenah ai yang macam 'Gepren Dari Neraka' ni.. hahahah... (menjadi betul Sharifah Sakinah belakon cite tu) tq ya sayang.. i lap u..muah muah.. ☺

K la.. nanti sambung update entry lain.. (gue sedang manfaatin masa anak2 sedang ketiduran) heheheh..


Wednesday, August 17, 2016

Dari Dua Kini Berlima..

0 juta comments

Dari berdua kini berlima..
Menyusuri liku-liku hidup bersama..
Dari 2007 kami bermula..
Semoga terus ke jannah kami akhirnya..
.
Dari berdua kini berlima..
Turun naik kami bersama..
Dari rumah pangsa ke rumah yang selesa..
Semoga kami dirahmati Allah hendaknya..
.
Dari berdua kini berlima..
Lepas sudah fasa pertama..
Kini hampir melepasi fasa ke dua..
Tabah dan sabar itulah kuncinya..
.
Dari berdua kini berlima..
Sembilan tahun sudah rupanya..
Harith, hasnaa, haifaa namanya..
Itulah anak-anak kami tiga orang semuanya..
.
@edaejai ♡ @ejai_ej
#happyanniversary


Nota kaki~kalau tak sebab malam tadi kuar notification kat hp, memang tak ingat la anniversary ni.. selalunye lewat sehari baru ingat.. lewat sebulan pon pernah.. heheheh...


Tuesday, August 16, 2016

Singki Mandi..

0 juta comments

Seronok kakak #fatheeyahasnaa balik sekolah hari ni.. tak sempat masok kereta dah bagi tau dapat sabun #carriejunior dengan mainan gajah pink..
.
Sampai rumah kakak tanya ibu "ibu, macam mane kakak nak pakai sabon ni sebab kat rumah kite tak de 'singki mandi' "
.
.
Err.. ape tu 'singki mandi'??
.
.
.
.
.
.
.
Rupe2nye ini singki mandi die -> 🛀🛀🛀🛀🛁🛁🛁🛁

Pengaruh iklan tv la ni..


Thursday, August 11, 2016

Marathon Menjahit Barut..

0 juta comments

Ye.. marathon nak siapkan barut orang.. nampak sikit je.. sorang order 5 helai.. lagi sorang order 10 helai.. selalu 10 helai sehari pon boleh siap, tapi bile dah ade anak kecik lambat skit la.. tambah2 pulak abam harith balik skolah agama kol 11pg.. kol 12 nak amek kakak hasnaa plak.. nanti kol 1 ptg nak hantar abam harith skolah kebangsaan lagi.. dan kene curi2 masa nak masak, nak mandikan adik haifaa, nak susukan die sampai la die tido dan ibu dapat buat semua task dengan aman..

Alahamdulillah.. walau buat keje dengan terkejar dan sambil takot2 kalau adik haifaa bangun, siap juga tempahan barut orang.. Rasa seronok dan bangga dengan diri sendiri.. 💪💪💪💪💪 dan part paling best dapat duit... yeayyy.. walaupun hasilnya tak de la sampai beribu2 tapi ia tetap menyeronokkan..

Hehehe.. sebenarnye ade lagi order yang belum siap..insyaAllah siap dalam minggu ni juga.. ade sesape yang nak order barut baby meh la order kat eda ni.. dapat juge la isi masa lapang dari tak buat pape kat rumah ni ha.. tapi korang jangan la order tapi due date mggu depan nak branak..risau je tak sempat siap nanti korang kate eda lambat jahit pulak.. seelok2nye order la lagi 2-3 bulan sebelum due date.. biar semua settle awal sebelum baby keluar..



Nota kaki~ barut ni bukan utk baby korang je, kalau nak beli untuk dijadikan hadiah untuk kawan2 yang nak dapat baby pon boleh.. pape hal roger okeh..
whatsapp/telegram 013-3976474


Saturday, July 23, 2016

Sambutan Hari Raya Kat Sekolah Kakak Hasnaa..

0 juta comments
Seronoknya jadi kanak-kanak kan.. tak payah pikir masalah2 negara.. hehehhe.. kalah PM plak nak pikir masalah negara pulak kan.. 

Gamba2 kat bawah ni teacher Emy yang amekkan masa sambutan harai raya.. tq ye teacher emy sebab rajin kasi gamba kat omak ni ha..

jom layan gamba..



Teacher emy yang tudul pepel tu.. yang tudung peach pulak teacher farah..












Terima kasih semua yang menjayakan sambutan hari raya ni.. seronok dapat tengok anak2 gembira.. 


Wednesday, July 13, 2016

Barut Untuk Puan Ayu..

0 juta comments

Dapat order barut dari ayu.. Ayu  ni kawan satu skolah kat SEMAJA dulu.. kawan dari form 1.. lame juga tak jumpa.. last jumpa 5 tahun lepas kot kat kenduri kawen lin dulu.. Lin tu anak buah.. anak abang tapi kitorang sebaye.. dan sekolah pon same.. jadi ayu ni pon kire kawan lin ni juge la..

Ayu kawen tahun lepas kat ipoh.. sory ayu aku tak dapat datang wedding ko..huhuhu.. tau2 je dah pregnant dan kalau tak silap due date dalam bulan 8 cam tu..

Kepada ayu.. kalau ko bace entry blog aku ni aku just nak wish caiyok2!! Semoga dapat melahirkan 1st baby ko ni dengan selamat.. dan dengan lahirnya baby ko ni dapat memeriahkan lagi keluarga pakcik azhar.. hehehe..

Good luck my pren.. pakai barut baby ni bebaik ye.. aku buat dengan kaseh sayang tau.. hehehee...


Friday, June 10, 2016

Balik Kampung..

0 juta comments

Subuh sabtu lepas jam 6.30 pg lebih kurang, kitorang anak branak balik kampung.. walaupun belum habis pantang tapi gagahkan juga.. lagi pon dah lama tak balik kampung.. dari sebelum bersalin pon dah tak ingat berapa bulan tak balik kampung..

Dan kali ni nak balik kampung untuk sambut ramadhan dan nak pekene sup ayam kat pasar selekoh.. rindu sup ayam.. (ade org panggil soto.. memane pon boley..)

Gamba sup?? Huhuhu.. mane boleh tak de.. mesti la ada..tapi tak tau la nape blogger kat hp ni tak boleh nak masokkan lebih dari satu gamba kat satu entry..tekanan mak.. tak pe nanti mak godek2 lagi..

Dan balik kampung ni pon nak nak tunjuk muka kat mak abah ngan mak abah metua..maklum la last jumpe hari tu pon mase kenduri kat rumah biras kat nogori sombilan jo.. lepas tu tak jumpe dah.. mase tu tgh pregnant 8 bulan kot..lupe dah.. dan blk kampung kali ni pon baru nak tunjuk depan2 ahli keluarga baru ni.. Fatheeni Haifaa.. baru 42 hari.. belom habis pantang lagi.. (mase entry ni ditulis dah habis pantang) mase lepas besalin hari tu mak abah ngan mak abah metua tak sempat nak datang menjengah.. lagi pon rumah tengah renovate kat blah dapor.. agak berhabok.. baru minggu lepas siap.. lega rasanya.. boleh beguling2 kat rumah bawah.. kalau tak dok je dalam bilik atas.. alhamdulillah dah settle..

Dan rasanye gamba kat entry ni adalah gamba terbaru kami berlima.. berlima dah kome woii.. huhuhu.. rase cam baru je kawen.. nampak gaya gamba kat tangga raya taun ni bertambah la ahli baru..hehehe.. selamat berpuasa korang.


Tuesday, June 7, 2016

Selamat Berpuasa..

1 juta comments



Selamat berpuasa korang.. dah sehari umat islam berpuasa hari ni..

Dan yang paling penting hari ni dah merdeka!!! Dah habis pantang dah.. yeayyyy... hari ni hari yang ke 45.. kejap je dah 45 hari.. rase cam baru je smalam sakit induce nak besalin tu..

Pape pon selamat menunaikan ibadah berpuasa kepada kepada semua umat islam..






Nota kaki~habis pantang tu habis juge, tapi makan tak boleh sebarang makan.. nnt cian adik haifa..


Wednesday, May 25, 2016

Hadiah Hari Guru 2016..

0 juta comments


ni je yang mak mampu buat sempena hari guru tahun ni.. abam harith pon dah siap bg tau yang cikgu2 tak nak pape.. bagi pen je pon dah cukup.. 

Sesiap soh abah depe gi beli pen.. omak yang masih dalam pantang ni pon hadap la mende ni sampai siap.. 

terima kasih buat semua cikgu2 sekolah kebangsaan kantan permai kerana anda adalah insan terpilih.. bukan semua orang boleh jadi cikgu tau.. tambahan pulak sekarag ni kerja cikgu bukan setakat mengajar je.. banyak lagi bende2 lain nak kene dibuat..

Selamat hari guru 2016.. 



Test Apps Untuk Blog..

1 juta comments



Baru install satu apps untuk update blog ni.. 'Blogaway' namenye..

Sebelum ni pkai blogger boleh je update.. tapi sejak dua menjak ni tak boleh plak.

Kite cube la dulu... kot boleh tahan lame ke idok..


 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez