Powered by Blogger.

Wednesday, February 24, 2010

Last Cocok..


Pagi yang gelap.. kini sudah terang... waahhhh.. jelas terpancar di wajahnya.. sonok betol mamat alan pagi tadi.. demam dah baik.. sangat ceria.. boleh la pegi cocok yang setahun 6 bulan tu hari ni walaupon hari ni umo mamat alan dah setahun 7 bulan dan 5 hari.. hahahha.. dah telebih sebulan sebab hari tu dose tak de..




Pagi tadi memang pegi klinik lambat.. sebabnye mamat alan tak yah nak timbang berat n jumpe nurse.. trus je letak kad kat depan "Bilik Suntikan" tu.. tunggu tunggu tunggu dan tunggu.. ramai rupanya yang nak cocok anak hari ni.. masing2 letak kad kat depan bilik tu.. belom campo lagi ibu2 yang mengandong nak cocok kancing gigi.. dekat sejam gak tunggu name mamat alan nak kene panggil..



Huh.. belom pape lagi mamat alan dah merengek2 nak nangis sebab dengar budak2 lain yang keluar dari bilik suntikan tu nangis.. abah die pon bwak la die keluar.. ibu die tunggu name mamat alan kene panggil.. lame gak hubby ngan mamat alan kat luar.. sampai ade gak la mak2 budak kat situ ingat aku ni ibu mengandung yang ngah tunggu turn nak penggil name sebab aku tutup perot dengan beg mamat alan.. sume dok usha pelik..

Huuuwwwaaaaa.... time kene cocok mamat alan pon jerit la sekuat hati.. bukan lame pon die cocok.. kejap je.. tak sampai pon seminit.. nak tunggu je yang berejam.. mase dah masok dalam kete pon still nangis..


On da way balik rumah mamat alan dah tido.. penat melalak kot.. petang tadi mamat alan tido je.. tak makan tengahari pon.. pukol 4 petang baru bangun tido.. bagi makan.. bila bangun nak jalan senget.. kaki kiri cam tak boleh nak menapak.. sakit kot kene cocok.. mandi petang tadi pon mamat duduk kat kerusi kecik die tu.. tak boleh bediri.. malam ni pon same.. baring ngan duduk je boleh.. merengek2 macam demam tapi kepala tak panas but still bagi ubat demam ngan antibiotik.. sebelum melarat baik bag ubat dulu.. hubby kate kalau esok mamat alan tak boleh jalan gak lusa nak bawak gi hospital..

Mintak2 esok boleh la mamat alan jalan macam biase.. risau kalau jadi pape kat die.. da one n only Fadhlan Harith...

3 juta comments on "Last Cocok.."

Nini dear.. on February 25, 2010 12:47 PM said...

adeh2..tunggu je la turn afif g cocok nnti....jenuh la aku jawabnye

azeila eila on February 25, 2010 12:49 PM said...

eceh da sehat...siap2 lambai2 tgn yer...hehe..

eda~ejai on February 25, 2010 2:53 PM said...

tunggu je la turn ank korang kene cocok kang.. mau sehari die xjalan.. senang skit nk jage.. macam jage baby.. baring je.. huhuhu...

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez