Powered by Blogger.

Saturday, February 20, 2010

Walimatuluruss..


Yeahh... kenduri lagi.. minggu lepas gi kenduri cukur jambul.. smalam gi kenduri kawen plak.. lokasi kenduri kat Kampung Cheras Baharu.. dekat je dari rumah tapi jarang lalu kat area ni.. melilau gak mencari tempat kenduri.. so hubby serahkan tugas mencari lokasi ke GPS.. kompom sampai..


Sampai kat tempat kenduri dalam kol 1 ptg.. bukak je pintu kete dah dengar lagu Cik Mek Molek.. mati2 ingat M Daud Kilau yang nyanyi.. rupenye bukan.. tapi suara pakcik tu sebijik macam M Daud Kilau.. tekejut gak la kalau M Daud Kilau nyanyi kat rumah orang kawen ye dak.. heheh..

Kenduri ni rumah pengantin laki.. pengantin laki ni adik ipar kepada sepupu hubby.. sepupu hubby ajak datang kenduri mase kat umah pak long ari tu.. tak dapat kad pon.. ajak2 mulut je.. semoge bekekalan la hendaknya pengantin ni..






Mase mule2 pengantin laki ni sampai tekejut gak.. ye la jarang jumpe pengantin laki rambut panjang.. otai gile.. pas tu ade yang cakap pengantin laki ni macam Hang Tuah.. hahahha.. ade macam Hang Tuah ke?? Hang Tuah pon aku tak penah jumpe..



Pengantin diiringi oleh flower gurl.. comel je flower gurl ni..



Cam biase la, mamat alan still xbley dok diam.. gi mane2 pon memang cam ni.. pas ni kalau abah die tak de memang susah.. tak larat nak jage.. kalau kat umah xpe la.. boleh lepas je..


Kat sini saje je nak share something.. seriously, mamat ni nyanyi memang best.. so layan la dulu video ni ek..


video


video

Yang baju merah kepala botak tu bapak mamat yang nyanyi tu.. anak branak pandai nyanyi..




Malam tadi mamat alan tido tapi mengigau.. banyak kali gak la.. ingat sebab die penat main petang smalam.. rupeny2 demam.. tak prasan plak die demem.. mase hubby tepuk2 die mase mengingau tu hubby rase badan n kepala die panas.. sangat panas.. pas tu mula la die merengek2.. budak2 demam cam ni la.. si kecik ni demam sebab jatuh kot.. kat tempat kenduri smalam die jatuh.. tesembam pipi kiri die.. tapak tangan kiri pon luka skit.. nasib baik mamat alan mau tido malam tadi..

Ingat nak letak 'cool fever' kat dahi die, tapi lupa plak yang 'cool fever' yang beli ari tu dah abes.. so letak je sapu tangan basah kat kepala die.. ubat demam pon dah makan.. alhamdulillah demam die dah kebah skit.. boleh la main2.. tapi still pening lagi kot sebab die boleh bangun kejap pas tu baring balik.. smoge cepat la baik demam anak ibu ni ye..

0 juta comments on "Walimatuluruss.."

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez