Powered by Blogger.

Friday, February 26, 2010

Kondisi Si Kecik..


Salam Maulidur Rasul sume.. entry hari ni tak de gamba.. ada amek gamba si kecik tu.. malas plak nak upload.. ni kire salah satu cabang penyakit 'M' la ni..

Hari ni ngan semalam tak de banyak beza pon kat mamat alan.. masih sakit kot kaki die.. semalam mamat alan tido je.. makan pon tak nak.. dah buat bubur pon tak nak gak makan.. bagi susu je.. selalu minom 240 ml habis, skarang ni kalau wat susu 200 ml pon ade lagi balance 140 ml.. just minom 60 ml je.. badan pon dah makin kering.. so skarang ni nak elakkan pembaziran susu, ibu die wat susu 120 ml sahaja.. nasib baik habis..

Semalam mamat alan boleh bediri sebab tengok Wonder Pet.. tekejut juge.. tetengah baring sambil wat muke yang tak larat tu boleh plak die bangun n jalan kat depan tv nak tengok wonder pet tu.. abes je lagu die baring balik.. semalam jage mamat alan macam jage die mase baby dulu.. diam je.. tido manjang.. umah pon tak sepah.. tak de la ibu die ni dok bising2 suruh turun kalau die panjat tv.. nak sapu sampah pon senang tak de sape kacau.. yang tak tahan tu bila mamat alan dah start merengek.. rimas rasenye..

Hari ni plak mamat alan boleh la jalan skit2.. pegang dinding.. pegang sofa.. macam baru nak belajar jalan.. nak merangkak kaki sakit.. kalau malas nak jalan die mengesot.. sedih plak tengok die cam tu.. apa boleh buat.. tolong tengok je la.. mase makan malam td mamat alan nak join, so die malas nak jalan die mengesot je.. sian plak.. bile suap nasik luah balik.. bagi je die main botol air..

Kepada eila, emy n kak najwa tunggu la turn anak korang plak ye.. nnt jangan tekejut plak anak tak boleh jalan.. hehhehe.. last dose ni kuat skit.. ni ain yang cakap ye.. (ain ni kawan mase form 6 dulu.. die dah ade pengalaman anak die kene cocok..) hehehhe... =)

8 juta comments on "Kondisi Si Kecik.."

najwa~ on February 27, 2010 9:52 AM said...

anak2 kita dekat2 je kan umurnya. Irfan punya turn, next week. tp nak bwk gi private clinic (ni kes bengang dgn jururawat masyarakat yg x de budi bahasa). kita nak mintak tlg, dia buat kerek..

harap2, next time kalo pregnant lg, time tu kami dh pindah kuarters hospital, so tukar klinik desa..x yah jumpa manusia2 yg x de budi bahasa ;)

hopefully Irfan ok next week...

eda~ejai on February 27, 2010 10:25 AM said...

ni last gi klinik tu.. pas ni klu pregnanat lg nk gi private je.. nak cocok baby pon kat private.. tak larat nak tunggu lame2..

Nini dear.. on February 28, 2010 11:54 AM said...

adeh2...kalo mamat alan dah cenggitu,..ahmad bucuk xpasti lg la mcm ne..skrng tengah sakan nk tawaf umah..sampai naik letih aku nk berjerit suh dia masok umah..
afif bulan dpn g cocok...jenuhla aku jawabnye..mau seminggu dapor aku xberasap...nmpknye makan kat cafe sepital la asbenn aku nnti.hehe

eda~ejai on February 28, 2010 3:56 PM said...

huhuhu.. tu la aku pon tak sangka yang last cocok ni wat sampai tak bley jalan.. papa pon smoge irfan, afif n s&s dapat menenpoh dugaan ni ye.. cayok2!! =)

azeila eila on March 01, 2010 9:10 AM said...

wei ye ke....?waaa.........abesla aku....!!sian si mamat alan..sarah syifa dis month kn cucuk..

eda~ejai on March 01, 2010 9:49 AM said...

xpe, mintak2 S&S nnt lagi kuat dari mamat alan ye.. =)

azeila eila on March 01, 2010 1:03 PM said...

xlarat la nk layan kalo s&s meragam skali..penat2..mau kn marathon aku 1 umah dukung budak berdua tu..

eda~ejai on March 01, 2010 1:54 PM said...

klu s&s nak dukung bangus gak.. boleh kurus tu.. doa je la budak due tu xbyk ragam cam anak aku nih..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez