Powered by Blogger.

Tuesday, June 28, 2011

Nursing Pillow..


Ni pon satu penyakit aku mase pegnant kali ni.. tak tau la apsal rajin plak aku ngadap mesin jait.. sonok plak bile dapat jait2 ni.. pembawak budak agaknye.. satu hari aku tejumpe satu blog.. tapi tak ingat blog sape.. tapi yang pastinye die ade sebut pasal nursing pillow n die buat sendiri nursing pillow tu.. siap bagi pattern skali.. tu yang paling best.. hehehhe.. boleh terus buat.. kalau sesape yang nak pattern nursing pillow free boleh klik kat sini ye..

Ni pattern nursing pillow yang dah siap aku print ngan gam skali sebab die pakai 4 kertas A4..


Kain lebihan mase aku blaja menjait baju kat Kolej Komuniti Hulu Langat tu ade lagi.. boleh la pakai..


Pattern dah ade.. kain pon dah ade jom kite mule..


Mule2 potong pattern ikot garisan..


Pas tu letak pattern kat kain.. kain tu kene 2 helai dan due2 kene dilipat untuk dapatkan bentuk U lepas dipotong nanti..

Pin kan kain n pattern untuk elakkan pattern lari2 mase menggunting kain..


Dah siap gunting..


Sedia untuk dijait..


Dah siap jait.. tinggalkan sikit ye.. jangan jait semua.. nanti tak de tempat plak nak tebalikkan kain ni.. bile dah tebalikkan kain boleh la sumbat kekabu ke dalam.. aku pakai kekabu sebab kat rumah ni ade satu bantal yang udah bocor dan aku plak malas nak jait bantal tu.. daripada bantal tu asek memuntahkan kekabu baik la aku amek kekabu tu masok dalam bantal ni..


Taarrrraaaa... dah siap.. so nanti boleh la tarok U tu kat perot n letak baby mase manyusu kat situ.. kurang la skit beban nak pegang baby mase menyusu nanti.. sebenarnye aku pon dah pakai bantal ni.. bukan pakai untuk nyusukan anak tapi pakai time tido.. selesa gak la bantal ni.. hehehheh.. masok bakol angkat sdiri plak..


Oleh yang demikian, pada sesape yang nak buat nursing pillow ni sila la membuatnye.. tak susah mane pon.. sharing is caring kan.. =D


14 juta comments on "Nursing Pillow.."

Nini D.. on June 28, 2011 9:08 AM said...

apa kata kalo ko buatkan satu utk aku... :)

eda_ej on June 28, 2011 9:12 AM said...

buleh2.. tapi kekabu ko carik sdirik ye.. kat umah aku dah abeh..

~najwa~ on June 28, 2011 8:32 PM said...

beruntung sgt kalau pandai menjahit ni, nursing pillow ni sebijik kalau kat mom's little one = rm119 tahu...
adehh..mmg nak beli sebijik.

eda_ej on June 28, 2011 9:14 PM said...

huh.. biar betol sampao rm119!! kak najwa buat la satu.. print je pattern yang dah sedia ade tu.. free aje.. =D

yangyuyu on June 28, 2011 10:57 PM said...

waaa buat sendiri? dasatnya

eda_ej on June 28, 2011 10:59 PM said...

tak de mane dasatnye.. sesape pon boleh buat.. try la.. =D

a'in fajar on July 01, 2011 12:03 AM said...

rajinnyaaaa lah ko ni...ank pompuanla kot..perut pun mooolat jer hehe

eda_ej on July 01, 2011 12:08 AM said...

pompuan kot.. asek nak menjait je kojenye..

nurul jannah Sulaiman on June 23, 2013 6:27 PM said...

thanx dear.... mmg tgh cari pattern ni nursing pillow ni. gatai nak menjahit. baper banyak ye guna kekabu?

jom jenguk www.prettyraudhah.com

eda_ej on July 14, 2013 12:06 AM said...

nurul jannah sulaiman~ tak ingat la bape banyak pakai kekabu.. tapi separuh bantal juge la habes masok ke situ.. =D

Nora on December 29, 2013 12:47 PM said...

boleh bagi ukuran x...nak buat jgk..heheh

Eda Ejai on January 01, 2014 11:14 AM said...

Nora~boleh klik je link tu.. download je dan print.. semua tu dah siap ade kat situ dear.. selamat mencuba.. =D

mimiEhalim on January 28, 2014 12:11 PM said...

assalam, tumpang tanya, yang ini utk buat batang bantal kan.. tapi kalau sarung bantal ni awak buat mcm mn yea? ada zip ke?

Eda Ejai on January 30, 2014 10:29 PM said...

mimiEhalim~saya letak zip kat tempat lobang nak masok kekabu tu..

enrty ni mungkin boleh membantu..

http://edaejai.blogspot.com/2012/10/mengerjakan-ini.html

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez