Powered by Blogger.

Saturday, June 25, 2011

Honeymoon..


Bile dah abes kenduri harus la pegi honeymoon kan.. hehehhe.. destinasi honeymoon adalah pulau pangkor.. dekat aje..

Feri yang digunakan untuk menyeberang ke pulau pangkor adalah Cruise Lines..


Jaket keselamatan bawah tempat duduk?? nampak cam tak de.. tp die tarok kat rak atas kepala..

Ishh.. sape yang pegi honeymoon ni??? huhuhuhu... sebenarnye kitorang 3 branak yang pegi honeymoon.. huhuhu.. buat pertama kalinya kitorang pegi becuti.. mase mule2 kawen dulu pon tak sempat honeymoon.. dulu lepas je abes kenduri hari ahad, hari isnin dah balik KL.. selasa dah trus keje.. sian kan.. 1st time ni.. hehehhe..


Lepas je siap2 kemas rumah along, petang tu juge kitorang berangkat ke pangkor.. naik feri kol 7.30 petang.. matahari pon dah nak tebenam..


1st time harith naik feri.. alhamdulillah tak mabok laut.. risau juge kot die muntah2 dalam feri..


Merakam keindahan alam.. huhuhu..




Huhuhuhu..


Mase ni dalam perjalanan ke pangkor.. dah nak gelap..


Dalam kol 8 dah sampai ke pangkor.. terus amek teksi pegi ke Puteri Bayu beach resort.. sebenarnye kitorang ade satu lagi beg yang tertinggal kat rumah along.. bag laptop mr ejai.. dalam tu ade laptop ngan slip pembayaran untuk booking bilik kat resort nih.. tapi ntah cam ne dah sampai kat feri beru teringat beg tu tetinggal.. hadoii.. seb baik boleh print balik slip tu kat sane.. kalau tak mau kitorang tido kat loby malam tu.. cam ne la boleh lupe.. xcited sangat nak pegi honeymoon agaknye.. hehehhe..



Dapat bilik no 220..


Kalau kunci bilik ilang kene bayar RM150 ye..


Lepas letak sume barang2 dalam bilik baru la print slip tu.. seb baik mr ejai ade save kat email.. bukak je dari email..

Dah siap2 print pegi melantak plak.. lapo.. makan kat situ2 je.. tak larat nak jalan jauh2.. penat..


Semantara menunggu makanan yang diorder, harith biase la memang tak reti dok diam.. lari sane lari sini.. last2 die duduk kat satu penutup longkang.. diam je.. panggil banyak kali pon die diam.. rupe2nye satu kasut die dah masuk dalam longkang.. die cuba nak amek tapi tak boleh.. siann.. so tinggal sebelah je la kasut die..


Kat lobang tu la kasut harith.. pe boleh buat.. dah jatoh.. mr ejai kate beli je la kasut baru..


Dah siap makan.. nasik puteh, tom yam campor, telor dadar ngan ikan siakap 3 rase.. air oren, milo, air kosong ngan teh o ais..


Siakap 3 rase die cam bukan 3 rase.. lantak la.. janji boleh makan..

Esoknye sewa moto pusing satu pulau.. huhuhuhu.. kejap je dah abes pusing.. ingatkan besa la pulau ni..

Sempat singgah ke Kota Belanda..





Pemandangan dari depan..


Dari atas plak..


Budak ni takot nak naik tangge.. mungkin sebab die tak pernah jumpe tangga cam ni kot..


Tak lame pon kat situ.. tak ramai orang.. kalau weekend ramai la kot..


Pas tu pegi kat Telok Nipah plak.. mr ejai nak jumpe kawan die kat sane..



Sementara menunggu Din, mr ejai bawak harith main air kejap.. macam takot je ngan ombak..


Mule2 geli nak pijak pasir..


Last2 terus main pasir.. budak2 cam ni la..

Petang tu plak plan nak mandi laut kat pantai pasir bogak.. dekat je ngan resort tu.. harith plak takot sebab bile petang ombak lagi kuat dari pagi.. so mandi je la kat pool..



Mandi kat tempat budak2 tak mencabar.. takat pinggang harith je air die.. mr ejai pon ape lagi, bawak la harith mandi kat tempat orang dewasa.. hahahha..


Sempat la record skit..







Boleh berenang tapi malas..


Pagi selasa dah siap2 nak balik.. makan sarapan kat resort pas tu amek teksi terus pegi jeti.. kol 10 pagi dah naik feri..

Dari atas feri nak balik..


Mak buyung dan abang harith... katek sungguh mak buyung tu di situ..


Babai pangkor.. last aku pegi pangkor dulu mase aku praktikal rasenye.. tahun 2005.. lame gile tak pegi..


Lalu kat base TLDM.. tetibe teringat kat Makbed..


Kapal apekah ini?? kapal perang mungkin.. hehehhe.. aku tak tau.. main bedal je.. hehehhe..


Mr ejai ngan kawan die Din.. sebelah din tu wife die.. baru kawen blan 1 ari tu.. kebetulan plak din pon nak ke manjung.. skali jalan la kitorang..


Dah sampai Lumut.. Harith sebenarnye geram tengok air pancut kat tetengah tu..


Kat pangkor kitorang tak de membeli belah pon.. kalau beli byk2 tak cukup tangan nak bawak balik.. so beli oley2 untuk kengkawan office mr ejai pon kat lumut..


Singgah Lekir jap kat rumah along amek pengantin pompuan n dalam kol 2 balik KL.. pengantin laki dah balik dulu sebab nak anta mak ayah die balik segamat.. pas tu pengantin laki kene balik KL balik sebab kene keje..


Alhamdulillah kitorang pon dah selamat sampai rumah kol 7 ptg.. esok kenduri kat segamat plak.. tak dapek nak pegi.. mr ejai koje plak sabtu ahad ni.. pape pon smoge kenduri tu berjalan lancar la hendaknye.. aminn..


6 juta comments on "Honeymoon.."

~najwa~ on June 25, 2011 6:26 PM said...

sesekali berjalan menghilangkan penat....mesti best.

ingatkan Irfan je yang takut ombak ;)

kak najwa tak pernah langsung gi pangkor tahu!!!! hehe

eda_ej on June 25, 2011 6:42 PM said...

ingat harith je yang takot ombak.. boley geng skali ni..

huhhuuhu.. macam tak caye kak najwa tak pernah ke pangkor.. hehehe..=D

Nini D.. on June 26, 2011 10:12 PM said...

entry paling panjang sejak ko baik dari penyakit M...

eda_ej on June 26, 2011 10:49 PM said...

entry ni jd panjang sebab banyak gambo je.. kalo ikot patah perkataan memang tak cukup 1500 patah perkataan.. hehehhe..

a'in fajar on June 30, 2011 11:56 PM said...

uishh!!jejalan ke pangkor, bestnyaaa..aku pun mcm teringin plak nk gi..last ku pg ms f6 dgn azmi, azlina n ridhuan (aktiviti pengawas)..nk g lg bw syuhada n fina..

eda_ej on July 01, 2011 12:05 AM said...

pegi la.. best gak kat sane..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez