Powered by Blogger.

Thursday, June 30, 2011

Kismis..


Ni pon satu tabiat aku pregnant kali ni.. mase pregnantkan harith memang payah skit nak telan kismis.. aku lagi prefer makan kismis dari kurma sebab aku memang dari kecik tak gemo makan kurma.. tak tau la sebab ape.. adakah rase kurma same ngan rase kismis??? mase pregnantkan harith ade juge la aku makan kismis tapi tak banyak.. sampai ade yang sampai aku besalin pon maseh ade kotak kismis kat dalam peti ais.. berangin je mr ejai sebab aku tak makan2 pon kismis tu sampai la aku besalin.. huhuhu..

Tapi situasi kali ni lain skit.. aku tak de la gile makan kismis.. tapi dalam sehari kalau boleh aku mesti nak makan.. kalau tak makan rase lain je.. mase mule2 dulu tak beli pon kismis.. aku makan kismis yang mak abah aku beli kat mekah dulu.. ade lagi saki baki stok balik dari haji ari tu.. lagi pon aku amek banyak.. dok je teperap dalam peti ais.. ntah cam ne aku layan plak makan kismis sampai la stok kismis mekah tu abes..

Pas tu aku pon soh la mr ejai belikan kismis Ligo nih..




Photobucket



(gambar ehsan dari pakcik google)

Beli skali 3 kotak.. kejap je licin.. last2 mr ejai beli yang ni..




Photobucket


Yang ni berat bersih die dalam 250g.. memang banyak isi die.. sambil2 aku ngadap lappy time tu gak la aku dok kunyah2 mende alah ni.. kismis yang Sun Maid ni cam besar skit dari kismis Ligo.. tapi rase die same je..

Ade orang kate kismis yang maid in California ni tak elok.. ntah le.. aku ni bab2 cam ni kurang pengatahuan skit.. tapi nak buat cam ne, dah ini je yang banyak jual dan mudah dapat.. nak carik kismis doa pon payah dah nak jumpe.. nak dapat kismis dari mekah pon sape pulak yang nak pegi umrah.. kalo ade yang pegi umrah boleh la order kismis.. hehehhe.. yang penting aku makan je.. janji bagus untuk budak dalam perot ni..

11 juta comments on "Kismis.."

~najwa~ on June 30, 2011 8:43 PM said...

option lain:
mungkin bole beli yang orang kata 'kismis cerdik' tu, byk kot jual kat kedai jual buku agama ;)

..anyway, apapun jenamanya, kismis ni memang elok di makan ;)

eda_ej on June 30, 2011 8:44 PM said...

itu le.. payah nak jumpe dah.. time study dulu melambak2 la plak orang jual..

afzan on June 30, 2011 10:42 PM said...

beli kismis kati pun cara jugak. haha
aku baru je makan ligo tadi.

eda_ej on June 30, 2011 11:15 PM said...

belom bulan pose lagi.. kalo dah pose melambak la orang jual..

PUANSTOBERI on June 30, 2011 11:44 PM said...

ha...kismis ligo tu..tingat ms sekolah kena paksa makan kismis tu. huhu

eda_ej on June 30, 2011 11:48 PM said...

hehehhe.. time study dulu bile nak final baru sebok makan kismis.. banyak mende nak ingat la konon.. hahahha..

Faaein Talip Roy on July 01, 2011 8:29 AM said...

elok makan kismis ni... menguatkan daya ingatan.. InshaAllah.. saya pun dalam proses nak rajin makan kismis sejak smbung blaja semula ni.. hehehe..

Nini D.. on July 01, 2011 8:33 AM said...

xpe..makan aje kismis..apa2 brand pon xpe.. :)

eda_ej on July 01, 2011 9:10 AM said...

FTR~jangan rajin time dah dekat final je.. makan hari2 okeh..

emy~btol tu.. yang penting kismis..

MommyRizmi on July 01, 2011 11:59 AM said...

sedapnya kismis..

masa ngandung, saya suka mkn kuaci "cha cheer"..hihihi..

eda_ej on July 01, 2011 12:37 PM said...

yang suke makan kuaci abang kepada budak dalam perot ni.. skali makan ngan kulit2 skali.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez