Powered by Blogger.

Friday, July 1, 2011

Singa Jadian..


Tengahari tadi.. harith dengan sengajenye telah menumpahkan air.. yang sebenarnye die nak buat air tu bepusing2 dalam cawan macam kat dalam cite Initial D tu.. sebelom tu die yang bukak peti ais amek air sejuk n cawan soh aku tuang.. seb baik aku tuang sikit.. ingat die nak minom tapi rupe2nye nak wat main..

Seb baik air kosong je.. aku pon tak de la nak marah.. just bagi kain soh die lap.. tetibe die nangis.. aku cakap elok2 tau.. bukan tengking2.. tetibe plak die saje muntah.. masuk part ni aku dah mule naik antu.. dari aku cakap elok2 sampai la satu blok denga aku jerit.. aku cube sabar.. aku lap muntah die kat lantai.. pas tu die pegi kat tilam depan tv.. muntah lagi kat situ.. haaa.. ni memang menguji kesabaran.. bile tahap kemarahan dah melebihi kesabaran tangan mule la rase ringan.. memang nak kene lepuk budak ni.. dah kene pon beberapa liang tadi.. amek kau.. aku lap muntah die kat tilam.. aku tarok dalam baldi kat bilik air baju ngan seluar die yang kene muntah tadi.. tetibe die muntah lagi kat dapo plak.. sampai kat sini aku dah malas nak layan die.. lap muntah n ngadap lappy lagi bagus..

Lepas aku ngadap lappy harith dok dalam bilik air.. jangan risau aku tak letak air pon kat dalam baldi tu.. ape yang die buat aku pon tak tau.. ade la dekat 5 minit kot.. pas tu aku dengar die tekan flush toilet.. aku maseh biarkan die..

Kuar dari bilik air die bukak plak peti ais.. amek bekas bawang.. aku memang ade letak bawang yang siap kupas kat dalam peti ais.. untuk memudahkan aku memasak.. kalau time nak masak baru nak kupas bawang rase cam lambat plak kan.. pas tu harith amek lesung batu.. rupe2nye die nak menumbuk.. hahhahaha... mase ni aku yang tengah marah pon rase nak gelak.. aku tak nak kacau.. bia die tenangkan hati die dengan cara die..



Bekas biru tu bekas bawang.. abes sume bawang die masuk dalam lesung..



Lumat ke?? macam tak je.. marah btol die kat ibu die nih sampai nak menumbuk lesung batu.. ade la dekat 10 kali kot die cube menumbuk.. pas tu trus diam.. aku ajak die baring depan tv.. tepok2 n terus tido.. huh.. lega die tido..



Saki baki air mate yang tinggal.. bile die dah tido rase cam besalah plak marah die tadi.. tapi bile ingat balik ape yang die sengaje buat tu memang buleh jadi singa betina.. singa kat zoo pon boleh kalah tau..



5 juta comments on "Singa Jadian.."

~najwa~ on July 01, 2011 6:40 PM said...

lohh..part keluar air mata tu yang syahdu giler...
kesian mamat alan...huhu.




**tapi Irfan pun knjwa lepuk jugak sesekali. kalau buat sepah, memang dia kena kemas balik, kalau tumpah, dia kena lap balik.

eda_ej on July 01, 2011 6:46 PM said...

slalu tu elok je kalau die tumpahkan air die carik kain n lap.. tapi ari ni ngengade plak.. saje carik penyakit..

nak manje2 sangat pon tak boleh.. mmg kene lepuk skali skale..

Nini D.. on July 01, 2011 8:44 PM said...

Cik Mat selalu jugak buat aku naik hantu..tp bila aku pegang rotan cepat2 dia pluk kaki aku..tu baru pegang rotan..blom aku libas lg..dari kecik kene ajo..takot kang bila dah beso,..xsempat nak di-ajor..

eda_ej on July 01, 2011 8:54 PM said...

kene ade rotan gak kat umah ni satu.. makin menjadi2 perangainye..

a'in fajar on July 07, 2011 9:50 PM said...

sama la syuhada pun..ingat aku je jd singa..yg ckecik pun dah pandai wat perangai gak..huhuhu

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez