Powered by Blogger.

Wednesday, July 6, 2011

Mempersiapkan Sarang..


Mood nak menyiapkan sarang dan kelangkapan untuk 2nd baby kian menjadi2.. walaupon tak la se'xcited' 1st baby dulu tapi ade gak la kemajuan.. dulu baru pregnant 4 bulan dah start beli itu dan ini.. hehhee.. tu dulu la..

Weekend lepas baru dapat siapkan barut baby ni.. nape buat lagi?? hehehehe.. saje nak tambah koleksi.. yang dulu punye pon ade lagi tapi banyak yang tak boleh dipakai.. ade yang tebal sangat.. ade yang lebar dah ok cume panjang plak kurang.. so buat la lagi.. ikot ukuran dari dalam tenet.. tak ingat dah amek dari blog sape..



Photobucket

Cuma beli satu meter kain flannel.. stengah meter beli corak lain.. lagi stengah meter corak lain.. dapat gak 9 helai barut.. 4 kecik 5 besar.. cukup la tu.. disebabkan jantina baby pon maseh 50/50 so beli la 2 warna yang berbeza.. lagi pon nak pakai kat dalam baju.. bukan orang nampak pon kan..

Photobucket

Beli kain dah lame.. buat pon ade la dalam 2 minggu lepas kot.. cume ari tu tak cukup tali.. beli satu gulung je.. ingat cukup.. rupenye tak cukup.. kene la delay nak siapkan barot ni.. alhamdulillah siap juge.. basoh pon belom lagi.. nanti la nak basoh skali harong ngan baju2 harith mase baby dulu.. =D


10 juta comments on "Mempersiapkan Sarang.."

ejai_ej on July 06, 2011 5:19 PM said...

barot untuk bapak die? yer la.. nak bagi nampak perot nih nipis siket. hahahhaha

eda_ej on July 06, 2011 5:21 PM said...

nak ke?? kene beli 10 meter kot baru cukup nak wat lilit perot.. hehhehe..

~najwa~ on July 06, 2011 5:41 PM said...

barut kaler pink dan bunga2????

girl ke? hehe

eda_ej on July 06, 2011 5:44 PM said...

ntah la.. naluri soh amek corak tu.. hehhee.. boleh terime ke alasan gitu.. hehheh..

Nurr Kasih on July 06, 2011 6:09 PM said...

bestnya buat barut sendiri..:)

eda_ej on July 06, 2011 6:23 PM said...

mau ke?? hehehhe..

cik linda on July 06, 2011 10:23 PM said...

aku mau...nnt bleh la ko buatkan utk aku yer...doakan aku cepat dpt baby...huhuu

eda_ej on July 06, 2011 10:45 PM said...

dah pregnant kang bg tau.. kang aku buat..insyaAllah.. =D

neyza mokhtar on July 07, 2011 3:31 PM said...

yea..yea..baby gurl.hehe

eda_ej on July 07, 2011 4:13 PM said...

maseh 50/50.. cume ati je kate je kate gurl.. tetibe kuar boy kang cam no??? huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez