Powered by Blogger.

Saturday, July 23, 2011

Mempersiapkan Sarang II..


Petang semalam.. tibe2 datang mood nak mengemas bakol baju bajan harith mase baby dulu.. sebenarnye bukan nak kemas pon.. cuma nak amek baju2 yang mane boleh dipakai untuk adik harith nanti.. nampaknye semua maseh boleh dipakai.. hehehhe.. jimat skit.. kalau nak beli lagi pon beli sikit je la.. tak yah banyak2..

Pilih punye pilih wahhhh... banyak gak nak kene basoh ni.. penoh sebakol.. oleh yang demikian harus la membuat basuhan secara berperingkat2 kerana berlakunya kekangan dari segi tempat menyidai.. ampaikan kecik je dik non..


Tingkap kasi bukak luas2.. paham2 aje le kalo umah tingkat2 cenggini memang ade masalah skit part nak sidai kain baju..


Antara barangan yang sempat dibasoh petang semalam adalah selimut baby yang ade tutup kepale tu 3 helai.. tuala mandi 2 helai.. tuala ni baru beli.. kalau nak pakai tuala harith cam dah tak semenggah je ghupenye.. 2 set lampin.. satu kosong satu lagi yang ade corak.. mase pregnantkan harith dulu memang telebih xcited.. mule2 dah beli lampin yang tak de corak tu.. bile jumpe lampin yang ade corak nak gak beli.. mr ejai tak bagi beli lagi mase tu sebab dah ade.. tapi aku ni degil.. last2 aku pegi beli sdirik time mr ejai pegi keje.. hehehe.. gile punye semangat nak dapat anak mase tu.. geleng kepale je mr ejai tengok aku beli lampin lagi.. kalo nak diikotkan satu set pon dah cukup..

Selain dari selimut, tuala ngan lampin.. aku basoh skali barot baby yang aku buat hari tu ngan yang dah sedia ade.. itu pon dah penoh ampaian.. cukup la tu.. baju bajan ngan sarong kaki n tangan tunggu mood lagi.. kalau rajin ade la tu menyusul..








Nota kaki~hubby balik keje bukak pintu trus cakap "dah lame tak de bau cam ni.."


huhuhu.. bau Downy ANTI-BAC menyelinap masok ke segenap ruang rumah.. =D




10 juta comments on "Mempersiapkan Sarang II.."

Nini D.. on July 23, 2011 9:59 AM said...

aku tak tahan pakai drowny..arlegic!

firna on July 23, 2011 10:17 AM said...

preparation for 'orang baru' ek. wah...aku pun nak jugak. huhuhu....

ereen on July 23, 2011 10:39 AM said...

perh... ida ko nak siapkan sarang yer
aku ni aper pun belum.. dlm hati memang nak pilih2 mana yang boleh pakai.. tapi tak mula2 lagi.. tapi dlm hati xcited nak beli yang baru jer... hehehe

eda_ej on July 23, 2011 4:30 PM said...

emy~aku suke sebab wangi.. hehehe..

mama~haah org baru.. nak kene wat gak ni takot jd pape kang susah..

ereen~belom siap lagi.. banyak lagi nak kemas.. baju2 pon blom basoh.. kang satu hal nak melipat plak.. huhh.. malasss...

~najwa~ on July 23, 2011 4:46 PM said...

kak najwa dah siap semua ;) tinggal nak sarung kat empunya badan je ;)


**bila dah kumpul, basuh semua tu, rasa bertambah semangat, kan..kan..kan..? ehehe

eda_ej on July 23, 2011 7:23 PM said...

betol.. betol.. betol.. sebelom ni wat tak heran je.. hehehhe..

shima on July 25, 2011 9:03 AM said...

wahhhh..tumpang excited jugak nih..hahah..boley? eh sarung tgn n kaki tu ko tmbh le bang 2-3 psg lg..bkn apa, kot getah kendur ke..sbb aku benda tu wajib nambah..sbb bdk2 ni mmg pakai smpi lunyai..hahah..

eda_ej on July 25, 2011 1:51 PM said...

nnt aku usulkan kat bapak baby ni ye.. hehehhe..

afzan on July 27, 2011 9:48 PM said...

silap haribulan, boleh terbang baju2 sbb tingkap bukak luas sangat

eda_ej on July 27, 2011 9:55 PM said...

angin memang kuat tapi angin masok, bukan angin keluar.. so kemungkinan nak terbang keluar tu cam 5% je kot.. hehheh.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez