Powered by Blogger.

Friday, July 15, 2011

Long Time No See..


Antara orang yang dah lame tak jumpe tapi jumpe mase kenduri kat rumah puan emy..

Cikgu Usop..




Photobucket



Beliau dulu jadi cikgu disiplin kat SEMAJA.. pegi mane2 rotan tak lekang kat tangan.. hehehe.. tapi ati die baik.. aku kan dulu dok hostel.. cikgu usop sangat rajin datang hostel.. boleh dikatakan setiap malam cikgu usop datang hostel.. bukan la datang hostel semate2 nak jumpe aku.. tapi nak nengok bebudak hostel ni blajo ke idak.. pengalaman paling best time bulan puase.. bile turn cikgu usop jadi imam solat terawih memang best.. laju gile.. bace surah yang pendek2 je.. so banyak la mase untuk kitorang prep blah malam n siapkan homework... hehhehe.. tapi tu dulu.. skarang cikgu usop pon dah tak jadi cikgu disiplin.. beliau dah jadi guru besar kat grik.. dah tak duduk telok intan.. menurut kate cikgu usop rumah yang kat telok intan tu pon beliau dah jual.. makin payah la cikgu usop nak turun ke telok intan melainkan ade urusan penting ataupon kenduri kawen.. time kaseh cikgu sebab ingat kat saye lagi.. hehehhe.. dah lebih 10 tahun tak jumpe tapi cikgu ingat lagi..


Yana Joe




Photobucket



Yana ni pon dah lame aku tak jumpe.. die kawen 2 tahun lepas pon aku tak pegi sebab aku kene pegi kenduri kawen sepupu mr ejai kat PD.. Yana ni la satu2nye kawan yang satu klas ngan aku dari form 1 sampai la form 5.. dulu aku form one klas 1 episcia.. tingkatan 2 pon 2 episcia.. tingkatan 3 pon 3 episcia.. naik form 4 aku dapat klas akaun.. pening blajo akaun aku lari masok skolah teknik.. tak sangka plak dapat satu klas gak ngan yana kat skolah teknik.. yana skang dah jadi cikgu kat telok intan.. cerah mase depan.. hehhe.. dah beliau juge sedang mengandung 2 bulan.. tahniah yana.. tengah mabok2 ni.. nak makan nasik pon tak lalu katenye.. husband dah la jauh.. sabo ye.. kejap je tu.. lagi sebulan dua baik la penyakit ko tu.. pape pon sonok dapat jumpe ko balik.. ntah bile la nak jumpe lagi.. masing2 dah jauh.. huhuhu..

6 juta comments on "Long Time No See.."

h.a.f.e.y.z.a on July 15, 2011 7:28 AM said...

Teringt msa g tusyen umah cikgu usop.. Bhgianya zmn dulu kala

h.a.f.e.y.z.a on July 15, 2011 7:28 AM said...

Teringt msa g tusyen umah cikgu usop.. Bhgianya zmn dulu kala

Faaein Talip Roy on July 15, 2011 9:24 AM said...

bila ada kenduri kawen member2 skolah lah baru dapat jumpa teman2 lama n ckgu skolah...

p/s: cerita tu cerita rekaanlah.. ada masa bacalah.. huhuhu..

eda_ej on July 15, 2011 9:52 AM said...

fiza~ko merase tusyen kat umah beliau.. aku merase mase form 3 tu je.. tusyen kat asrama utk bebudak form 3..

FTR~tu yang best kalau kenduri kawen kan.. walaupon tak semua datang tp meriah dapat jumpe kawan ngan cikgu lame..

shima on July 18, 2011 2:27 PM said...

yana pakai baju yg aku hadiahkan la..hikhikhik

eda_ej on July 18, 2011 3:15 PM said...

santek!!! hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez