Powered by Blogger.

Thursday, July 14, 2011

Check Up Lagi..


Isnin lepas.. udah cukup mase nak check up.. minggu ni dah masuk minggu yang ke 28.. pejam celik pejam celik dah masuk 7 bulan rupenye.. kejap je..




Photobucket



Cam biase la tunggu turn.. no kat screen 160.. aku orang yang ke 167.. tak ramai pon.. ok la ni.. tak de la kene tunggu lame sangat..




Photobucket



Sesambil menunggu turn amek la gambo skit.. hehehehe.. orang tak ramai boleh la wat cam ni.. kalau ramai segan juge.. apsal la mr ejai tu tengok tempat lain.. sabo je le..




Photobucket



Harith?? tetap bz ngan ipod die.. kete wane ijau tu pon die yang bawak dari rumah.. tak nak tinggal..




Photobucket



Check up kali ni ok.. dokto kate kepala baby kat bawah.. uri kat atas.. check jantong, kepala, perot, tulang peha sume ok.. urin ok.. tak de kencing manis.. bp pon ok.. tak tinggi tak rendah.. berat aku pon dah naik 2 kg dalam sebulan.. skang dah 48kg.. berat aku dah naik 7 kg.. huhuhu.. berat baby plak baru 1.3 kg.. dokto kate baby kecik.. atenye nak buat cam mane kalo mak die pon kecik ye dak..

Huhuhu.. dah masuk 7 bulan ni nak kene wat pesiapan.. dulu mase harith 7 bulan dah masuk kain baju dalam beg.. takot gak kot pape jadi.. tapi wat mase ni nak kene basoh baju2 harith mase baby dulu.. banyak yang boleh dipakai lagi.. pas tu baru la boleh kemas2 bakol ngan masokkan barang2 dalam beg.. barang2 baby ade la lagi skit yang nak kene beli.. dalam seminggu dua ni boleh la beli kot..

9 juta comments on "Check Up Lagi.."

Hawa on July 14, 2011 10:08 AM said...

Salam Eiyda, seronoknya nak dapat baby lagi kan? Ada ambik set Salindah tak? Kalau ada ambik alhamdulillah lagi la seronok mengandung dan seronok bersalin....Kalau belum dan berminat boleh order ngan sy...Pn Hawa 019 3962053. Promosi set Lengkap Salindah sekarang cuma RM350 (NP: RM370). Pos percuma...salesdmanjapenawar.blogspot.com

h.a.f.e.y.z.a on July 14, 2011 10:51 AM said...

Wahhhh, mnunggu msa. Plan bpntang kt ne nnt?

Nini D.. on July 14, 2011 11:08 AM said...

ida jnr atau ejai jnr lagik?.. ;)

ejai_ej on July 14, 2011 11:23 AM said...

hahahha.. tatau la ejai atau ida Jr. tanak berharap sangat.. kang kalau keluar bukan seperti yang diharapkan kan kuciwa... hahahha... yang penting sihat suda.. jgn ko tatau emy.. nama pon aku tak carik lg nih.. hahahah.. giler kan...

~najwa~ on July 14, 2011 5:54 PM said...

kalau 28 wk = 1.3 kg, agak kecik jugak la, tap ok je, tak dela kecik sgt. knjwa 34wk baru 2.1kg, asalkan baby ok sudah ;)


tgk kat kad : sejarah obstetrik tu : PIH...? jaga2 la dekat hujung2 pregnancy nanti, takut BP naik ;) hopefully semua ok.


selamat berkemas2 yer. knjwa dah siap semua barang, siap beg masuk dalam keta lagi, bukan apa, takut nanti sakit masa kat tempat keje - bole terus gi hospital ;)

eda_ej on July 14, 2011 6:25 PM said...

Hawa~saye pakai produk orang kampung je.. murah dan mudah.. hehhee.. pape pon time kaseh atas cadangan yang diberikan..

fiza~aku pantang kat kg.. tapi tak lame kot.. seminggu dua balik la sini balik.. hehhehe..

emy~kemungkinan IDA JNR.. tapi tak nak mengharap sangat.. tetibe kuar macam harith gak kang cam no.. huhuh..

sayang~bile nak carik name ni?? adoii..

kak najwa~alhamdulillah baby ok.. haah dulu bp naik mencanak2 time ujung2.. start 35 minggu kaki dah bengkak tak surut2.. minggu ke 37 dah kene besalin sbb bp tinggi.. lepas besalin 2 minggu baru bp ok.. dugaan.. dulu start 5 bulan kaki dah bengkak surut bengkak surut.. harap kali ni ok la sebab wat mase ni kaki tak bengkak lagi.. wat mase ni sempat belek2 je baju harith mase baby.. huhuhu.. malas sungguh nk basoh... =D

h.a.f.e.y.z.a on July 15, 2011 9:37 AM said...

Bestnya. Bafan ko still slim je. Jeles lah. Aku nih dah mcm aper je.. Berat kemain naik mcm ape ntah!

h.a.f.e.y.z.a on July 15, 2011 9:38 AM said...

bafan = badan

eda_ej on July 15, 2011 9:47 AM said...

slim ke bende.. dah berat dah ni.. tak tau la pas besalin kang boleh turun ke tak.. harap2 buleh la.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez