Powered by Blogger.

Wednesday, July 13, 2011

Dah Selamat Sampai..


Alhamdulilah kitorang 3 branak dah selamat sampai rumah lebih kurang dalam kol 11 malam hari ahad lepas.. kol 5.45 petang gerak dari taiping umah puan emy.. sempat singgah sungai buluh jap rehat n solat..

Seperti yang dah sedia maklom, hari jumaat lepas kitorang 3 branak balik kampung nak memeriahkan kenduri kawen adik puan emy 3 hari beturut2.. hehhehe.. kenape sampai 3 hari turut2? sebab mr ejai telah diberikan mandat untuk mengambek gamba sepanjang kenduri tu berlangsung.. aku?? tolong juge.. tolong tengok je.. hehehhe..

Petang jumaat.. lepas solat asar.. acara menghenjut tangan dijalankan.. err.. maksud aku acara akad nikah.. dah pon selamat berlangsung kat rumah bapak puan emy.. alhamdulillah.. dengan sekali lafaz sahaja lin (adik emy) dah jadi isteri.. tahniah..

Gamba sepanjang kenduri berlangsung tak banyak pon aku amek.. bz melayan harith yang payah nak duduk diam.. kat sini ade la skit buah tangan yang sempat aku snap mase kenduri..

Ni mase petang jumaat.. tengah seting2 tempat nak akad..




Mr ejai plak bz ambek gambo lin sambil dibantu oleh harith.. lin pon mesti tengah bedeba2 time ni.. hehhehe..




Antara barang2 hantaran dari pihak perempuan..




Amek gambo jangan tak amek..




Mase ni dah siap akad.. mase akad nikah aku kat luar rumah.. harith sebok nak main kat luar.. elok gak tu.. kalau kat dalam rumah kang harith bising tak pasal2 mengganggu kelancaran majlis akad nikah..




Sebenarnye lin duduk bedua ngan suami die kat atas pelamin ni.. tapi telindung plak.. gamba ni pon zoom dari jauh je.. malas nak kedepan..

Gamba kenduri hari sabtu tak amek pon.. ingat nak godek2 camera mr ejai.. tapi kat memory card camera gabak tu dah tak de gamba.. sume gamba mr ejai dah masok dalam extenal hard disk.. tak dapek la den nak mencopek gambo dari situ.. huhuhu.. untuk pengetahuan kawan2, tukhang amek gambo pada hari sabtu telah dibantu oleh hencik hafeez halim.. kalo rajin sila la menjengah ke blog beliau..




Ni plak mase kenduri kat taiping.. kat kampung sentosa..



Satu je ni pon gamba yang sempat aku amek.. mase ni kaum kerabat kuarge blah pompuan dah balik.. mase untuk pengantin berposing2.. tengok la budak kecik tu.. orang nak wat keje pon payah..

Lepas siap amek gambo posing2, kitorang pon beransor balik... singgah kat teratak 119.. umah puan emy kat teiping.. betol la orang kate kat teiping memang antara kawasan taburan hujan yang sikit.. huhuhu.. paham ke maksudnye itu?? huhuhu.. paham2 sendiri udah le... tapi mase kat rumah puan emy sejuk skit dari tempat kenduri.. sempat la singgah tumpang solat kejap sebelom begerak balik ke cheras..




Aku dan puan emy.. jelas kelihatan puan amy yang kepenatan dari sebelom kenduri sampai la abes kenduri.. orang kuat puan emy ni.. jangan memain.. rehat puas2 ye.. hehehhe.. kenduri dah abeh dah..




Mereka 3 branak yang menghantar kami 3 branak ke pintu pagar.. puan emy pon dah penat.. dokto azraai pon penat.. afif pon penat.. sume dah penat... pape pon time kaseh la kat puan emy sekeluarga yang melayan kami 3 branak dengan baik skali.. hehehhe.. time kaseh banyak2 ye..






Dalam kol 5.45 petang kitorang gerak balik..




Balik ikot hiway.. lalu ipoh.. nampak plak la tulisan IPOH yang ala2 hollywood tu.. tetibe teringat time study kat ipoh.. teringin nak makan kat benteng TC.. nak makan laksa padang polo.. nak makan char kuew tiaw dataran.. teliur.. nak singgah?? tak dapek la.. perjalanan maseh jauh.. tengok aje la tulisan tu.. huhuhu.. alhamdulillah.. dah selamat sampai pon..





8 juta comments on "Dah Selamat Sampai.."

Nini D.. on July 13, 2011 5:51 PM said...

gile tak boleh blah muke aku!!

eda_ej on July 13, 2011 5:53 PM said...

kate penat.. muke orang penat cenggitu la.. hehheh..

~najwa~ on July 13, 2011 8:59 PM said...

oo, patutla lama korg bertandang, pakej 3 hari 3 malam ;)

menunggu en ejai upload gambo le pulak ;)

eda_ej on July 13, 2011 11:47 PM said...

huhuhu.. kene la tunggu beliau upload ye.. tak sempat nak mencopet gambo dari die.. huhuhu..

neyza mokhtar on July 14, 2011 8:53 AM said...

wah..rindu sama ipoh lama tak pegi...sob sob..sedih plak.hehe..

eda_ej on July 14, 2011 8:57 AM said...

huhuhu.. aku ingat aku je yg rindu.. ko pon same ye.. hehehe..

ejai_ej on July 14, 2011 11:27 AM said...

huhuhu... tunggu lepas siap album kot baru boleh upload.. pepelan. hehehhe

eda_ej on July 14, 2011 6:28 PM said...

kene tunggu lagi sebulan la nampak gayenye..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez