Powered by Blogger.

Monday, July 25, 2011

Mempersiapkan Sarang III..


Semalam... baru mood datang nak menyambung kerja2 mempersiapkan sarang.. kali ni turn baju bajan ngan sarong tangan kaki plak kene basoh..

Antara baju2 yang dah selamat dibasoh smalam..


Sarong tangan dan kaki yang rasenye maseh berkeadaan baik.. dah try regang2kan kot la dah tak ketat ke kan.. tapi nampaknye ok lagi.. nak beli baru ke?? akan difikirkan kemudian..


Stokin2 ni pon maseh elok lagi.. kalau harith punye kenape kale pink?? hehhe.. mase harith kecik2 dulu sume kale die bedal.. baju kale pink pon ade.. tapi baju tu hadiah dari my pren ain yang bagi mase kawen dulu.. time kaseh ain.. insyaAllah adik harith pon akan pakau baju yang ko bagi dulu..


Untuk pengetahuan kawan2, kitorang baru je beli 2 helai romper ni untuk baby.. disebabkan ari tu scan nampak macam gurl so beli la kale pink.. tapi kalau kuar boy pon tak pe.. pakai je.. hehehhe.. nak beli baju banyak2 pon kang kejap je pakai sebab baby ni cepat besa..


Huhuhu.. hasil basuhan kali ni kene rajin lebih skit part nak melipat.. sarong tangan ngan kaki tu nak mengadap jenoh juge.. tengah gagah ni kene la buat skit2.. nanti bile dah tak larat sapo nak buek???







11 juta comments on "Mempersiapkan Sarang III.."

Nini D.. on July 25, 2011 2:52 PM said...

ko suh aje Mat Alan lipatkan ;)

eda_ej on July 25, 2011 3:00 PM said...

bagus cadangan ko tu.. nanti aku usulkan..

jangan die nak pakai balik sarong tgn ngan kaki tu suda.. hehehhe..

Miss Tasantek on July 25, 2011 4:09 PM said...

akak dah start nesting :) wEE...bestnyer..banyaknyer mitten booties die..

~najwa~ on July 25, 2011 5:55 PM said...

eda:
sarung tgn tu dah byk, x yah beli baru kot ;) (knjwa pun x menambah,hehe)


yeke,yeke..tumpang excited juga kalau mamat alan dpt adik gegirl....


anyway, kalau nak berkemas ke hape, pelan2 lah, buat mana yg larat je.
jangan all out sgt ;)

PUANSTOBERI on July 25, 2011 6:10 PM said...

huwaa...akak geram tang mitten n booties tu je.
acenaaa?? uwaaaa....

eda_ej on July 25, 2011 9:30 PM said...

Miss Tasantek~tu sume abang harith punye.. tak beli pon lagi..

kak najwa~ingat memang tak nak beli.. dah banyak kan.. cukup kot..

tak all out pon.. wat mase ni baju bajan tu maseh di ampaian... tunggu mood melipat plak dtg.. gile punye malas nih..

kak ida~lorrr.. bukan ke taun depan kak ida dalam pantang.. jeng.. jeng.. jeng.. nnt beli banyak2 okeh.. =D

IMANSHAH on July 25, 2011 11:39 PM said...

owh dah hampir ke ni?? moga sempurana sifatnya, insyaAllah

cik linda on July 26, 2011 1:51 PM said...

dah byk 2 sarung2 kaki n tangan..x yah beli lg kot..jimat skit..MIL aku pon soh selongkar kotak2 baju lame aimi tu...cri yg mne leh pakai...tp x buat lagi ar...

eda_ej on July 26, 2011 2:01 PM said...

dah suruh selongkar??? bunyik cam aimi nak dapat adik je.. hehehhe.. tp kalo udah 6 tahun lepas baik la ko beli sarong kaki n tangan baru.. kot2 le udah molor sume.. huhuhu..

cik linda on July 27, 2011 1:17 PM said...

klu dh tersimpan rapi ok lg kot...aku pon x pasti 2...kena check dulu..skang x de lagi le...aku pon tgh bln mengambang ni..hope dpt sambut 1 ramadhan..

eda_ej on July 27, 2011 1:52 PM said...

huhuhu.. bukan ape.. takot tang getah tu dah repot.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez