Powered by Blogger.

Tuesday, June 7, 2011

Balik Kampung..


Huhuhu.. dah ari selasa baru nak update blog.. selalunya update gak time kat kampung.. tapi balik kali ni memang saje tak nak bawak balik laptop ngan broadband.. malas nak memberat2kan barang.. kang nak ngangkut naik ke tingkat 4 payah..

Aktiviti pagi sabtu.. lepas sarapan nasik goreng terus pegi pasar selekoh.. ape lagi yang dituju kalau bukan sup ayam kat pasar ni.. sup daging pon ade tapi kitorang laki bini tak makan daging so amek la sup ayam.. sebenarnye hubby boleh makan daging tapi minggu lepas alah makan daging datang balik plak.. abes muke merah n bangkak.. so wat mase ni makan je la ayam.. huhuhu.. Menikmati sup ayam dan ayo cendol di pagi sabtu.. sate pon kitorang makan.. tp time ni sate tengah bako.. so makan la sup ni dulu.. kene datang awal.. kalo tak memang dah licin.. kalau datang kol 10 kompom la telan ayo liyo je.. ayo cendol tu banyak kenangan kat pasar selekoh nih.. dulu2 mase form 5 kalo time balik kampung je mesti dating kat pasar.. wajib beli ayo cendol wat basah tekak.. huhuhu.. kitorang jumpe time balik kampung je.. sebab tak penah skolah same.. udah jodoh gamaknye.. kawen juge kitorang.. hehhehe.. kalo ingat time dolu2 memang nak gelak aje.. hehhehe..



Budak kecik ni pon tak ketinggalan.. walaupon belom mandi sebab lambat bangun tapi angkot juge.. kang bile celik mate tak nampak ibu or abah die lagi haru.. lagi pon mak ngan abah pegi kenduri.. kat rumah tak de orang.. baik la diangkot sekali.. sangat serabai rambut budak ni kan..




Lepas makan sup jalan2 jap kat pasar beli belacan, beli itu beli ini pas tu balik.. kat kolumpo susah nak jumpe belacan yang sedap.. kene beli kat kampung gak.. huhuhu.. atenye udah tekak melayu.. makan tak de belacan memang tak sah.. hehheh..



Ade lagi cite balik kampung nih.. tapi nanti sambung lagi ye.. bak kate mr ejai "keje hakiki harus didulukan".. hehheh.. nak nyudahkan koje2 dulu ye.. kang sambung balik.. =D




2 juta comments on "Balik Kampung.."

@ Mrs Maneh on June 07, 2011 5:04 PM said...

aku pon balik kampung minggu lepas

eda_ej on June 07, 2011 5:12 PM said...

nape tak kabo??? buleh ajak makan sup skali.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez