Powered by Blogger.

Friday, June 24, 2011

Hari Kenduri..


Huhuhu.. entry yang penoh dengan gambar.. sila la menjamu mata anda ye..

Pagi kenduri ade berzanji..


Suasana kat belakang rumah..


Pelamin yang serba ringkas..


Bendera Malaysia same bendera negeri Perak wajib ade.. huhuhu..




Semangat btol 2 orang beradik kembar nih.. sorang name wan sorang name man.. sorang blaja kat UiTM shah alam sorang kat UTM skudai.. mane satu wan, mane satu man pon aku tak tau.. hehehhe..


3 dari 4 orang abang aku.. kiri sekali tu abang kamal (no 3), tengah tu abang man (no 4), kanan sekali abang ngah (no 2).. abang ngah memang uban die lagi lebat dari along. sampai ade yang ingat abang ngah anak solung.. huhuhu..


Orang kompang baru sampai..


Macik ni tokey dadih.. huhuhu.. malam sebelomnye macik ni ngan hubby die dan dibantu oleh anak2 buahnye telah selamat menyiapkan dadih dalam 900 bekas dadih.. hehehhe.. time kaseh pada semua yang tolong membantu menyiapkan dadih malam tu.. =D


DJ bertugas.. abang Lan.. import dari Felcra Lekir.. umah die kat blakang umah abang man je..


Orang2 kompang makan dulu sebelom berkompang.. huhuhu..


Anggota RELA pon same.. sebelom menjaga kesesakan lalu lintas kene la makan dulu... kang pengsan tengah jalan sape yang susah..


Budak2 yang ditugaskan mengutip pinggan mangkok pon same.. makan dulu baru buat koje..


Omak metuo den pon datang.. tapi tak sempat nak tengok pengantin sanding sebab ade urusan lain..


Pengapit tengah besiap.. yang baju pink tu elis.. anak kakak aku yang sulong.. elis ni la yang tukang amek gamba mase nikah..


Pengantin pon besiap juge... kakaknye juge yang nyiapkan.. huhuhu..






Walaupon mak pengantin laki sakit tapi gagahkan juge..



















Puan emy pon datang memeriahkan kenduri..


Pengantin baru syamsul dan isteri pon datang.. tak ketinggalan wak pon ade..


Anak2 buah aku.. kiri sekali tu arel anak abang ngah.. study kat poly PD.. baru abes prektikal.. bulan 7 kang masuk poly balik.. rambut 6 bulan tak potong.. dah macam sarang tabuan..


Tukhang amek gamba yang kepenatan.. duduk dulu ye..






Empayar Hj Kadiso dan Hjh Salimah.. ni pon tak semua ade..


Smoga berjumpa lagi time raye nanti.. lepas je gamba ni diambek masing2 gerak nak balik..


Sekian gambar time kenduri.. kalo nak diikotkan melambak.. ni pon udah dipilih2.. harap semua bepuas ati.. =D


7 juta comments on "Hari Kenduri.."

azeila eila on June 24, 2011 9:20 AM said...

yeay! da upload! tq puan ida..dpt gak tgk..dgr kabo xde alah....padanla ligat je amik gamba, siap bt dadih segala....take care makcik!

eda_ej on June 24, 2011 9:24 AM said...

gambo dalam entry ni aku sume aku cilok dari kamera gabak mr ejai.. aku tak amek gambo pon.. hehheeh..

PUANSTOBERI on June 24, 2011 1:17 PM said...

syok kan kenduri gotong royong. cam meriah2 gitu. tmbh2 lagi sari seblm. kenduri kak reen dlu pun gotong royong gak

eda_ej on June 24, 2011 2:18 PM said...

sonok kan.. tp lepas tu penat die tuhan je yang tau.. hehehhe..

*∽ IZAN ∽* on June 24, 2011 5:53 PM said...

wah wah .. meriahhhnyaaaa..! seronok kenduri sanak saudara yg masak tolong kendara bagaiii..

~najwa~ on June 24, 2011 6:03 PM said...

aishh, terasa byk nak drop komen, heheh...

puas dah tgk gambo, byk betul.

semangat gotong royong tu mmg nampak meriah.

kenapa, org jawa kalau kenduri kena ada dua bendera tu ke? heheh.


kerja keras giler mak buyung buat sampai 900 dadih. bravo!!! save byk la kan, dari beli...


kak zura jadi mak andam ke skrg ni?



..ok sila jwb, ekekek

eda_ej on June 24, 2011 6:15 PM said...

kak izan~tengah adik bradik ramai balik boleh la masak same2.. kalo tak order saje..

kak najwa~dua bendera tu tak wajib pon.. memang dah lame tepacak.. hehehe..

900 dadih tu hasil dari mr ejai yang sukat air.. anak2 buah yang lain tolong tuang dalam bekas, check kot ade alien n tutup.. bukan 100% mak buyung buat.. tp idea dari mak buyung.. huhuhu..

kak zura tak jadi mak andam pon.. sebenornye pengantin mekap sendiri.. orang2 tedekat tolong tacap aje.. hehehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez