Powered by Blogger.

Tuesday, June 14, 2011

Check Up Lagi..


Hari sabtu lepas check up lagi.. cam ni la kalau tengah membuyung.. mase pregnantkan harith dulu rase cam kejutan budaye skit.. asek kene pegi klinik je.. tiap bulan kene pegi.. lemas plak rasenye asek dok jupe dokto.. sebab mase bujang dulu jarang pegi klinik.. kalau stakat batok seseme pon beli je ubat batok, makan strepsil.. tak lame pas tu baik la.. tapi tu dulu la.. manteliti orang yang jarang pegi jumpe dokto.. sebenarnye kalau orang mengandung memang la cam ni..

Berbalik pada cite ari sabtu lepas.. pepagi dah call klinik.. takot dokto Jamilah tak de.. kat klinik tu dokto jamilah je yang wat check up untuk orang mengandung.. kalau dokto lain tak buat.. kadang2 weekend dokto jamilah tak de.. balik kampung.. so kene la call dulu.. bile dah kompom baru la boleh pegi..

Cam biase la, aku bagi madical card ngan maternity card kat kaunter.. tunggu punye tunggu idak le org kat kaunter tu bagi balik maternity card ngan nombo.. pasal urine plak orang kat kaunter tu kate "kalo nak scan tak yah wat urin dulu takot kang baby tak nampak".. huh.. pulak.. sebelom ni elok aje aku scan kalo udah wat urine.. aku ikotkan aje la walopon sebenonye pundi kencing aku dah rase nak pecah.. penat aku simpan urine dari rumah.. hehehehhe..

So duduk la aku kat sofa sambil nunggu turn.. aku tujukan khas gambo diatas untuk puan niza yang katenye nak sangat tengok perot aku.. haa... sile le tengok ye niza..

Sampai turn.. masuk bilik dokto.. dokto tanye aku nape datang.. huh.. sudah.. ape kes ni?? aku pon wat muke pelik.. aku cakap la nak check up.. dokto tanye maternity card mane??.. aku cakap la dah bagi kat kaunter.. sah la yang dok kaunter tu baru masuk koje agaknye.. ade plak die simpan kad aku kat kaunter.. tak pasal2 dokto ingat aku ni datang klinik saje2.. check tekanan darah ngan timbang berat.. tekanan darah ok.. berat naik 2 kilo dari bulan lepas punye check up.. huhuhu.. berat suda..

Dah siap check itu dan ini.. mase untuk scan plak..



Kalo ikot mesin scan tu umo baby ngam2 24 minggu.. dah masuk 6 bulan.. kejap je.. tapi gambo scan yang kat atas ni tak jelas sangat.. ade gamba yang jelas tapi tak sempat amek.. dapat yang ni pon kire ok la.. janji ade.. teringin gak nak tau jantina baby.. jenoh digodek2.. boleh plak tangan baby dok tutup kat situ.. udah tak nampak.. godek2 lagi.. nampak sipi2 je.. mungkin baby gurl.. hanya kemungkinan.. aku tak berharap sangat.. yang penting baby ni sihat.. lagi pon bulan depan nak check up lagi.. nanti boleh tengok lagi n kompom betol2 boy ke gurl.. mood nak membeli belah barang baby pon tak datang lagi..

Mase dah nak kuar bilik, dokto offer plak vitamin C untuk harith sebab die tengok harith cam hiper skit.. tapi vitamin yang jenis bijik la.. bukan yang cecair tu.. tak pe la.. time kaseh banyak2 je la dokto.. anak saye ni tak reti makan ubat cam tu.. kang tecekik jenoh plak.. so tak de la amek.. makan la bagi abes Scott's Emulsion yang ade kat rumah ni..


Sekian cite pasal check up sabtu lepas..




Nota kaki~rase cam cepat je mase berlalu pregnant kali ni.. kejap dah 6 bulan..




4 juta comments on "Check Up Lagi.."

Nini D.. on June 14, 2011 1:42 PM said...

sekejap je ko dah 6 bulan :)

eda_ej on June 14, 2011 1:53 PM said...

pejam celik pejam celik kang dah nak branak plak..

neyza mokhtar on June 15, 2011 8:41 AM said...

oii..tak nampak pun lagi..kocik bonar ha..aku jampi ni dapat baby girl..masin mulut aku tau!hehe

eda_ej on June 15, 2011 8:50 AM said...

aminn.. dapat sepasang pon best gak.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez